Άρης: Το ζέστη-κρύο του Ζουλ και η διάταξη

Ο Ζαν Ζουλ.

i

©intime

Άρης: Το ζέστη-κρύο του Ζουλ και η διάταξη

Αλέξης Σαββόπουλος 09:00 - 28.07.2023 / Ανανεώθηκε: 09:18 - 28.07.2023

Οι χτυπητές αδυναμίες στην εφαρμογή του 4-3-3, η πιθανή αλλαγή σχηματισμού και η ανάγκη ενός συγκεκριμένου αγωνιστικού μπούσουλα.

Ένα βήμα μπρος και δυο πίσω. Αυτό συνέβη μέσα σε μια εβδομάδα για τον Ζαν Ζουλ τον Καμερουνέζο που απέκτησε ο Άρης για να γίνει ο νέος Ετέμπο. Ενθαρρυντικό δείγμα γραφής στο φιλικό με τον Εθνικό Άχνας που ήταν και η πρώτη εμφάνισή του, μέτριο έως απογοητευτικό το επίσημο ντεμπούτο του κόντρα στην Αραράτ. Θα πει κανείς άλλο φιλικά και άλλο επίσημα. 

Όπως και να έχει ο 25χρονος μέσος προβλημάτισε με την απόδοσή του καθώς σε κανένα σχεδόν σημείο του αγώνα δεν κατάφερε να υποστηρίξει τις ανάγκες του μοναδικού κόφτη στο 4-3-3 που επέλεξε ο Τερζής ως το 67΄ που αντικατέστησε τον Ζουλ και μαζί άλλαξε τον σχηματισμό σε 4-2-3-1. Ούτε ανασταλτικά ήταν επαρκής, ούτε και η προώθηση του παιχνιδιού. Αρκέστηκε σε κάποιες πάσες προς τα πίσω ενώ και ο τρόπος που ο παίκτης της Αραράτ τον περνάει στα… σταματημένο στη φάση του γκολ, επιβεβαιώνει την κακή μέρα στην οποία βρέθηκε.

Σε βαθμό τέτοιο που να μπαίνει στην εξίσωση η αλλαγή σχηματισμού στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης με την τοποθέτηση ενός παίκτη δίπλα του που θα απελευθερώσει παράλληλα και τον Νταρίντα που χθες αναγκαζόταν να γυρίζει πολύ πίσω για να παίρνει μπάλα και να φτιάχνει παιχνίδι, συμμετέχοντας λιγότερο στο τελευταίο μισό του γηπέδου (πλην της φάσης του γκολ της ισοφάρισης). 

Επιλογές υπάρχουν αφού Πάβισιτς και Τζούρασεκ είναι δυο παίκτες που κάλλιστα μπορούν να αγωνιστούν δίπλα στον Καμερουνέζο, όπως το ίδιο μπορεί να κάνει και ο Νταρίντα. Το πρώτο επίσημο παιχνίδι των κιτρινόμαυρων ανέδειξε αδυναμίες, δυσλειτουργίες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο και η αποκωδικοποίησή τους, μπορεί να διορθώσει αρκετά από τα κακώς κείμενα και να δώσει στο σύνολο ένα αγωνιστικό μπούσουλα που φαίνεται να τον έχει ανάγκη.