Ζαν Ζουλ, ο κόφτης που ήθελε ο Τερζής – Πρώτη προπόνηση για τον Σαμόρα

Ο Ζαν Ζουλ.

i

©intime

Ζαν Ζουλ, ο κόφτης που ήθελε ο Τερζής – Πρώτη προπόνηση για τον Σαμόρα

Sportal newsroom 19:25 - 16.07.2023

Ο Ζαν Ζουλ κάνει έξτρα πρόγραμμα καθημερινά για να φτάσει την υπόλοιπη ομάδα. Γυμνάστηκε ο Σαμόρα με την ομάδα.

Ο Ζαν Ζουλ είναι ένα από τα σημαντικά στοιχήματα του νέου Άρη.

Ο 25χρονος Καμερουνέζος αμυντικός μέσος έχει στοιχεία ικανά να δώσουν ισορροπία στους «κιτρινόμαυρους» στη μεσαία γραμμή. Ο ταχυδυναμικός Ζουλ, μάλιστα, κάνει έξτρα πρόγραμμα καθημερινά, ώστε να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης και να είναι έτοιμος για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Εγνατία ή την Αραράτ.

Ο Ζουλ έχει στο παιχνίδι του τα στοιχεία που ήθελε ο τεχνικός του Άρη Απόστολος Τερζής. Ένας δυνατός χαφ, ικανός στο ανασταλικό κομμάτι, που θα ενώσει τις γραμμές και θα βοηθήσει τους Θεσσαλονικείς, ώστε να παρουσιαστούν πιο συμπαγείς.

Ο Ζαν Ζουλ Σεπ Εμβόντο, όπως είναι το πλήρες όνομά του, θυμίζουμε ότι αποκτήθηκε από τον Άρη για τα επόμενα τρία χρόνια. Στην ομάδα πιστεύουν πολύ στον Αφρικανό κόφτη κι ελπίζουν να αποδειχθεί μία κομβική μεταγραφή. Μην ξεχνάμε ότι οι χαφ που ήρθαν πέρσι την ίδια περίοδο, οι Ντιόπ, Ετέμπο και Νταμπό δεν έδωσαν αυτά που ήθελαν και περίμεναν στον Άρη.

Ο Ζουλ, ο οποίος γεννήθηκε στις 23 Απριλίου του 1998 στη Γιαουντέ, την πρωτεύουσα του Καμερούν, ήρθε στην Ευρώπη σε ηλικία 17 ετών από τη Ράγιο Βαγιεκάνο. Αρχικά έπαιξε στην U19 και αργότερα στη δεύτερη ομάδα.

Το καλοκαίρι του 2018 εντάχθηκε στο δυναμικό της Αλμπαθέτε. Για μια τριετία (2018-2021) εκτός από την Αλμπαθέτε, αγωνίστηκε επίσης δανεικός στη Μούρθια και στη Ράγιο Μαχαδαόντα, συμπληρώνοντας 64 συμμετοχές συνολικά στη δεύτερη και στην τρίτη κατηγορία της χώρας της Ιβηρικής χερσονήσου.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 ο Καμερουνέζος παραχωρήθηκε ως δανεικός στην πολωνική Γκόρνικ. Την πρώτη του χρονιά στην Πολωνία άφησε θετικές εντυπώσεις και η Γκόρνικ τον ενέταξε στο δυναμικό της ως ελεύθερο το περασμένο καλοκαίρι. Αυτές οι δύο σεζόν ήταν οι πιο «γεμάτες» για τον Ζαν Ζουλ, ο οποίος κατέγραψε συνολικά 43 συμμετοχές στο πολωνικό πρωτάθλημα και άλλες επτά στο Κύπελλο.

Ο Αφρικανός μέσος στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Άρη είχε αναφέρει: «Είμαι χαρούμενος που επιτέλους υπέγραψα στον Άρη. Έρχομαι με μεγάλη όρεξη σε ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ελλάδας με φανατικούς οπαδούς. Υπόσχομαι να δώσω τα πάντα για τη νέα μου ομάδα και να την βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η ομάδα είναι πάνω από όλους μας και εγώ θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

Γυμνάστηκε ο Σαμόρα

Οι παίκτες του Άρη, παράλληλα, μετά το ρεπό του Σαββάτου, επέστρεψαν σήμερα στις προπονήσεις. Νέο πρόσωπο ο 21χρονος Κοσταρικός μεσοεπιθετικός Άλβαρο Σαμόρα, ο οποίος θα κάνει αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμος στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Στο δελτίο της ΠΑΕ αναφέρεται: «Το σημερινό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχε και ο νεοαποκτηθείς Άλβαρο Ζαμόρα, περιλάμβανε δύναμη στο γυμναστήριο και αγωνιστικά παιχνίδια με στόχο την αερόβια βάση. Αύριο, Δευτέρα, επιστροφή στις διπλές προπονήσεις για την ομάδα μας (πρωί-απόγευμα στο «Δασυγένειο»).