Μαζί στα «ερυθρόλευκα» τα αδέρφια Τανούλη - Ποιος είναι ο στόπερ, Κωνσταντίνος, που παίρνει μεταγραφή στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό
i

© Intime & Olympiacos BC

Μαζί στα «ερυθρόλευκα» τα αδέρφια Τανούλη - Ποιος είναι ο στόπερ, Κωνσταντίνος, που παίρνει μεταγραφή στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:51 - 15.07.2023

Ο Γιώργος Τανούλης δεν είναι το μοναδικό μέλος της οικογένειας του που ασχολείται με τον αθλητισμό, αφού ο αδερφός του, Κωνσταντίνος, αποτελεί ποδοσφαιριστής του Άρη που ετοιμάζεται για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό Β'.

Ο 21χρονος Γιώργος Τανούλης έγινε η τέταρτη μεταγραφή του Ολυμπιακού μετά τους Μιλουτίνοφ, Ουίλιαμς-Γκος και Λουκ Σικμα. Ο νεαρός φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος είχε απασχολήσει και πέρσι το καλοκαίρι της ομάδα του Πειραιά, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών, κάνοντας ένα μεγάλο άλμα στην καριέρα του.

Ωστόσο ο ίδιος δεν είναι το μοναδικό μέλος της οικογένειας του που ασχολείται με τον επαγγελματικό αθλητισμό. Τη σκυτάλη έχει πάρει πρώτος ο αδερφός του, Κωνσταντίνος, ο οποίος αγωνίζεται για λογαριασμό του Άρη στο ποδοσφαιρικό τμήμα από το περασμένο καλοκαίρι και ο οποίος ετοιμάζεται οσονούπω να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Πιο αναλυτικά, οι συμφωνία ανάμεσα στις δυο ΠΑΕ είχε λάβει χώρα πριν την έναρξη της προηγούμενης σεζόν και ενεργοποιήθηκε τώρα, ενώ ο ίδιος αναμένεται να αγωνιστεί στη Β' ομάδα.

Από τα τέσσερα του χρόνια στον Άρη

Ο νεαρός σέντερ μπακ αποτελεί προϊόν των ακαδημιών του Άρη, στις οποίες βρίσκεται από τα τέσσερα του χρόνια. Φυσικά, το υψηλότερο σκαλί ήταν να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο και αυτό συνέβη το καλοκαίρι του 2022, με αποτέλεσμα να συμπεριληφθεί στη λίστα του Μπούργος για την καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας.

Εκεί πήρε και τα πρώτα λεπτά συμμετοχής του, φορώντας τη φανέλα των «κίτρινων» σε φιλικό της ομάδας με τη Γάνδη. O ίδιος είχε δηλώσει πως με τη παρθενική του συμμετοχή στην πρώτη ομάδα, πραγματοποίησε ένα παιδικό του όνειρο. 

Σε ανερχόμενο Έλληνα ψηλό στρέφεται ο Ολυμπιακός - Ποιος είναι ο 21χρονος Τανούλης (vid)
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

11:14 - 08.07.2023

Σε ανερχόμενο Έλληνα ψηλό στρέφεται ο Ολυμπιακός - Ποιος είναι ο 21χρονος Τανούλης (vid)

Η περίπτωση του Γιώργου Τανούλη ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό, που βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Προμηθέα με σκοπό την απόκτησή του. Ο 21χρονος φόργουορντ/σέντερ έχει συμβόλαιο με την ομάδα της Πάτρας, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» σκέφτονται το ενδεχόμενο να προσθέσουν έκτο Έλληνα στο ρόστερ τους.

Πάντως το μεγαλύτερο διάστημα της περασμένης σεζόν το πέρασε αγωνιζόμενος στην Κ19 του Άρη, πραγματοποιώντας συνολικά 20 συμμετοχές, στις οποίες πέτυχε και τρία γκολ. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως τη σεζόν 2022-23, ο ίδιος βρισκόταν στον πάγκο τόσο στα ευρωπαϊκά ματς της ομάδας του όσο και σε αρκετά των εγχώριων διοργανώσεων, αποτελώντας έτσι μία εναλλακτική για την ενδεκάδα του κλαμπ.