Σε ανερχόμενο Έλληνα ψηλό στρέφεται ο Ολυμπιακός - Ποιος είναι ο 21χρονος Τανούλης (vid)

Γιώργος Τανούλης

i

© Intime

Σε ανερχόμενο Έλληνα ψηλό στρέφεται ο Ολυμπιακός - Ποιος είναι ο 21χρονος Τανούλης (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 11:14 - 08.07.2023 / Ανανεώθηκε: 19:47 - 08.07.2023

Η περίπτωση του Γιώργου Τανούλη ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό, που βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Προμηθέα με σκοπό την απόκτησή του. Ο 21χρονος φόργουορντ/σέντερ έχει συμβόλαιο με την ομάδα της Πάτρας, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» σκέφτονται το ενδεχόμενο να προσθέσουν έκτο Έλληνα στο ρόστερ τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε το πρώτο καλοκαίρι, που ο Ολυμπιακός ασχολείται με την περίπτωση του Γιώργου Τανούλη. Αλλωστε, ο 21χρονος φόργουορντ/σέντερ με ύψος 2 μέτρα και 10 εκατοστά προσωποποιεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που υπάρχουν εντός των συνόρων της χώρας. 

Από το 2020 αγωνίζεται στον Προμηθέα Πατρών και η εξέλιξή του βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Τα προσόντα του έχουν μεγάλη προοπτική και μπορεί ακόμα να μην έχει κάνει το... ξεπέταγμά του, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επενδύσουν σε αυτόν. 

Πέρσι, έπαιξε σε 13 παιχνίδια του εγχώριου πρωταθλήματος έχοντας 3,9 πόντους και 3,5 ριμπάουντ και 9'30'' χρόνο συμμετοχής, ενώ είχε λίγο μεγαλύτερο ρόλο στα ματς του Eurocup. Εκεί όπου προσέθετε στη σταριστική του 4,8 πόντους, 1,4 ριμπάουντ και σχεδόν μία ασίστ (0,9) σε 11 λεπτά μέσο όρο ανά αγώνα. Ο νεαρός βέβαια, έχει συμβόλαιο με τον Προμηθέα μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Αυτή είναι η διάρκεια της αρχικής συμφωνία του, που έγινε το 2020, όταν ο Τανούλης άφησε πίσω του τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ για να βρεθεί στην Αχαϊα για το επόμενο βήμα της καριέρας του. 

Τώρα, η πρόκληση του Ολυμπιακού προφανώς και τον απασχολεί, αλλά για να γίνει το... άλμα θα χρειαστεί ο Προμηθέας να δώσει τη σύμφωνη γνώμη του και να πάρει ένα χρηματικό ποσό για να τον αποδεσμεύσει. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ανάγκη από Έλληνες παίκτες όχι μόνο θεωρητικά, αλλά και πρακτικά, μιας και τα όρια ξένων παικτών στον εγχώριο πρωτάθλημα οδηγούν τις ομάδες στην ανάγκη ενίσχυσης με «ντόπιους» αθλητές. 

Ο Ολυμπιακός μετά τη φυγή του Κώστα Σλούκα, έχει πέντε Έλληνες διαθέσιμους, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του Τόμας Ουόκαπ, αλλά και του Τζορτζ Πάπας, αφού στο ρόστερ υπάρχουν οι Κώστας Παπανικολάου, Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Μιχάλης Λούντζης. Απαιτείται όμως και ένας έκτος για να υπάρχει... ευλυγισία, με τον Τανούλη να συγκεντρώνει κάποιες σημαντικές πιθανότητες να πάρει αυτόν τον ρόλο. 

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο Τανούλης έχει στο βιογραφικό του (ήδη) μία σπουδαία εμφάνιση κόντρα στους Πειραιώτες. Ίσως την καλύτερη της καριέρας του. Αυτό συνέβη όταν στις 14 Απριλίου του 2022 ο νεαρός πήρε την ευκαιρία που έψαχνε στο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας του κόντρα στον Ολυμπιακό και σε σύντομο χρονικό διάστημα είχε εντυπωσιάσει τελειώνοντας τον αγώνα με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ.