Αποφόρτιση, τετ α τετ Κορδόν - Μαρτίνεθ, οι παίκτες στον Ρέντη και τα μεταγραφικά

Μαρτίνεθ και Κορδόν

i

© Intime

Αποφόρτιση, τετ α τετ Κορδόν - Μαρτίνεθ, οι παίκτες στον Ρέντη και τα μεταγραφικά

Γιώργος Περπερίδης 16:10 - 15.07.2023 / Ανανεώθηκε: 19:47 - 15.07.2023

Πρόγραμμα αποφόρτισης το πρωί του Σαββάτου (15/07) για όσους έπαιξαν αρκετή ώρα κόντρα στη Νόρντζελαντ, σε υψηλότερη ένταση προπονήθηκαν οι υπόλοιποι. Τα είπαν για αρκετή ώρα Κορδόν και Μαρτίνεθ. Τι γίνεται με τους παίκτες που έμειναν πίσω και τα μεταγραφικά.

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Ολυμπιακού στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει. Οι Πειραιώτες βρίσκονται από τις 5 Ιουλίου στην Αυστρία, πραγματοποιώντας το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους, η οποία ολοκληρώνεται στις 19 του μήνα, όταν και θα αντιμετωπίσουν τη Σαμπάχ του Αζερμπαϊτζάν πριν πάρουν το αεροπλάνο για την Αθήνα.

Το πρωί του Σαββάτου (15/07) το πρόγραμμα είχε αποφόρτιση για όσους έπαιξαν αρκετή ώρα στο φιλικό με τη Νόρντζελαντ. Ποδοβόλεϊ 1 vs 1, λίγο γυμναστήριο και ελαφρύ τρέξιμο στο γήπεδο. 

Χουάνγκ και Ελ Αραμπί πέρασαν περισσότερη ώρα στο ποδήλατο, καθώς είναι δύο παίκτες που χρειάζονται ειδική μεταχείριση αυτή την εποχή. 

Ιμπόρα, Κίνι, Ζίνκερναγκελ που δεν πάτησαν καθόλου χορτάρι κόντρα στους Δάνους αλλά και όσοι είχαν ολιγόλεπτη συμμετοχή, ακολούθησαν ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης με υψηλότερη ένταση και στη συνέχεια έκαναν τακτική σε μικρές εστίες. Το απόγευμα οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα πάνε στο προπονητικό κέντρο που τους φιλοξενεί, περισσότερο για λόγους ξεκούρασης. Θα μείνουν στο ξενοδοχείο και θα δουν βίντεο - ανάλυση από το φιλικό με τη Νόρντζελαντ.

Ντιέγκο Μαρτίνεθ και Αντόνιο Κορδόν πέρασαν πολύ ώρα λίγα μέτρα μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, συζητώντας προφανώς για θέματα που αφορούν την ομάδα. Ο αθλητικός διευθυντής των «ερυθρολεύκων» μιλούσε για αρκετά λεπτά στο τηλέφωνο μετά την άφιξη του πούλμαν της ομάδας στο προπονητικό κέντρο και στη συνέχεια πήγε στο πλάι του προπονητή, με τον οποίο προφανώς συζήτησαν διεξοδικά για τις επόμενες κινήσεις τους.

Κομμένοι και τραυματίες

Ήταν 23 οι παίκτες που ταξίδεψαν στην Αυστρία και έγιναν 25 στην πορεία με την απόκτηση των Ιμπόρα και Κίνι. Υπάρχουν αρκετοί ακόμη ωστόσο που δεσμεύονται με συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Ο Μαντί Καμαρά είχε πρόβλημα τραυματισμού και έμεινε στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη για αποθεραπεία και προπονήσεις. 

Ο Χασάν είναι τραυματίας και η επιστροφή του στη δράση αναμένεται στα τέλη Σεπτέμβρη, επομένως οι εξελίξεις στη δική του περίπτωση ίσως πάρουν μετάθεση για τον Γενάρη. Τραυματίας και ο Λάιντνερ, με την αποθεραπεία του να υπολογίζεται για τα τέλη του τρέχοντος έτους. 

Οι Σισέ, Κούντε, Φαντιγκά, Γκάρι Ροντρίγκες, Λοβέρα, Ραντζέλοβιτς και Αμπουμπακάρ Καμαρά είναι προς αποχώρηση και υποθέσεις που χειρίζεται ο Κορδόν, ο οποίος καλείται να πετύχει τις καλύτερες δυνατές συμφωνίες για τον σύλλογο. Αποστολή όχι και τόσο εύκολη, αν αναλογιστεί κανείς πως ορισμένοι από αυτούς έχουν και «βαριά» συμβόλαια...

Αγκιμπού Καμαρά και Αλγκασίμ Μπα είχαν υποχρεώσεις με την εθνική Γουινέας U21 που αγωνίστηκε στο Copa Africa, έτσι είχαν επιπλέον μέρες ξεκούρασης και αναμένεται να είναι ξανά διαθέσιμοι τις επόμενες μέρες, με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να κρίνει την αναγκαιότητα ή μη της παρουσίας τους στο ρόστερ.

Στόπερ, φορ και ονοματολογία

Είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από μεταγραφική ενίσχυση. Ο Κορδόν έχει αναλύσει τη φιλοσοφία του για τις μεταγραφές και δεν πρόκειται να την αλλάξει. Θα πάρει όσο χρόνο χρειαστεί προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο σίγουρος για τις επιλογές του. 

Σε πρώτη φάση, είναι απολύτως αναγκαία η απόκτηση στόπερ και φορ. Χρειάζεται έναν ηγέτη ο Ολυμπιακός στα μετόπισθεν για να καθοδηγήσει τους υπόλοιπους. Και δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, οι μεταγραφές στη θέση των στόπερ να γίνουν δύο

Οι Ισπανοί έπαιξαν με το όνομα του Μπάμπιτς αλλά φαντάζει ακραίο το σενάριο, δίχως ρεαλιστική βάση. Μέχρι το 2026 έχει συμβόλαιο ο Σέρβος κεντρικός αμυντικός και η Αλμερία απαντάει «10 εκατ. ευρώ» σε όποιον ρωτάει για το price tag του Μπάμπιτς

Πιο εφικτή μοιάζει η περίπτωση του Χέισον Μουρίγιο, που έχει προταθεί αλλά μέχρι εκεί για την ώρα. Με θητεία στις Κάντιθ, Γρανάδα, Βαλένθια, Ίντερ, Μπαρτσελόνα, Θέλτα και τελευταίο σταθμό τη Σαμπντόρια, ο 31χρονος Κολομβιανός κυκλοφορεί ελεύθερος και θα μπορούσε ενδεχομένως να απασχολήσει.

Για την θέση του σέντερ φορ το τοπίο είναι θολό. Εξετάζει διάφορες περιπτώσεις ο Ολυμπιακός, του Ράφα Μιρ θα ήταν μια ιδανική περίπτωση, ωστόσο ο Ισπανός φορ μπορεί να μην είναι κάθετα αρνητικός, ωστόσο «τρελαίνεται» για Ελλάδα... To θέμα του στράικερ «καίει» τον Ολυμπιακό όπως και να το δει κανείς. Γιατί το θέμα εδώ δεν είναι μόνο ποιοτικό αλλά πολύ περισσότερο ποσοτικό. 

Μοναδικός κλασικός φορ στο ρόστερ είναι ο Ελ Αραμπί και ο Μασούρας είναι αυτός που βάζει πλάτη στην θέση στη διάρκεια της προετοιμασίας. Η προοπτική λοιπόν να φτάσει ο Ολυμπιακός στο πρώτο του ευρωπαϊκό ματς στις 10 Αυγούστου με τον Μαροκινό μοναδικό φορ του ρόστερ είναι... επικίνδυνη αλλά συνάμα όχι τόσο και πιθανή.