Εσιέν: «Θα ήθελα τον Χουάνγκ στη Νόρντζελαντ - Έχω καλούς φίλους στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό» (vid)

Μικαέλ Εσιέν

i

Μικαέλ Εσιέν/ ©Intime

Εσιέν: «Θα ήθελα τον Χουάνγκ στη Νόρντζελαντ - Έχω καλούς φίλους στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό» (vid)

Στο τεχνικό επιτελείο της Νόρντζελαντ πλέον ο Μικαέλ Εσιέν, μίλησε στους απεσταλμένους του Τύπου στην Αυστρία μετά το 1-1 με τον Ολυμπιακό. Εξέφρασε τη σιγουριά του πως οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν μια καλή σεζόν, ξεχώρισε τον Χουάνγκ και μίλησε για τη φιλοσοφία της δανέζικης ομάδας.

Ο Μικαέλ Εσιέν στάθηκε μπροστά από τις κάμερες και μίλησε για το 1-1 της Νόρντζελαντ με τον Ολυμπιακό, σε φιλικό προετοιμασίας στο Σβατς της Αυστρίας

Ο Γκανέζος -μέλος του τεχνικού επιτελείου των Δανών- έμεινε εντυπωσιασμένος από τον Χουάνγκ, ανέλυσε την φιλοσοφία της Νόρντζελαντ, θυμήθηκε την δύσκολη περίοδο που βρέθηκε στον Παναθηναϊκό και υποστήριξε πως έχει καλούς φίλους στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μικαέλ Εσιέν στους απεσταλμένους του Τύπου στην Αυστρία:

-Μίκαελ, ένας νέος ρόλος για σένα. Όχι μέσα στο γήπεδο αλλά έξω από αυτό. Κατ' αρχάς θα θέλαμε να μας πεις πώς είδες το σημερινό ματς

«Νομίζω πως ήταν καλό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Επιχείρησαν να μας πιέσουν αλλά εμείς έχουμε μάθει να παίζουμε με αυτό το τέμπο. Ήταν καλά όμως. Έμειναν στο παιχνίδι. Οπότε ναι ήταν έντονο».

-Φέρνεις καλούς παίκτες στη Νόρντζελαντ, έχεις σχέση με ορισμένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει εισαγάγει το ποδόσφαιρο της Δανίας στην Ευρώπη. Είναι αυτό που χαρακτηρίζει τη νοοτροπία και τον τρόπο δουλειάς της Νόρντζελαντ;

«Ναι, σπάνια αγοράζουμε παίκτες από το εξωτερικό. Τα περισσότερα παιδιά προέρχονται από εμάς, από τις Ακαδημίες αλλά και παιδιά από την Ακαδημία μας στη Γκάνα. Οπότε ναι είναι καλό και αυτά τα παιδιά μπορούν να 'χτίσουν' τις καριέρες τους».

Ποια είναι η άποψη σου για τον τρόπο που έπαιξε ο Ολυμπιακός και τους παίκτες του;

«Ήταν ένα καλό παιχνίδι, είναι ακόμη νωρίς στην προετοιμασία, είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα βελτιωθεί, όπως πάντα. Είναι ο Ολυμπιακός, πάντα θα έχει τους καλύτερους παίκτες. Πριν από την αρχή της σεζόν θα βελτιωθούν και εν τέλει θα τα πάνε καλά».

-Αν έπαιρνες έναν παίκτη από τον Ολυμπιακό, ποιος θα ήταν;

«Μας αρέσουν οι νέοι παίκτες. Θα έπαιρνα τον Ινμπόμ. Μας αρέσει ο Χουάνγκ. Ήταν εντυπωσιακός».

-Ποια είναι η τιμή για τον Οσμάν;

 «(γέλια)... Δεν ξέρω, θα πρέπει να σε βάλω να επικοινωνήσεις με τον αθλητικό διευθυντή».

-Τι θυμάσαι από την περίοδο που ήσουν στην Ελλάδα;

«Δεν ήταν καλή εποχή για να είμαι ειλικρινής. Ήταν η εποχή που η Ελλάδα περνούσε τη δεύτερη οικονομική της κρίση και έτσι υπήρχαν θέματα με τον Παναθηναϊκό. Απολάμβανα την πόλη, ήμουν χαρούμενος που ήμουν εκεί, που πήρα μία γεύση από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πάντα αυτό θα μένει μαζί μου».

Θα δούλευες ξανά στην Ελλάδα;

«Γιατί όχι; Ποτέ μην λες ποτέ. Η Ελλάδα είναι μία καλή και όμορφη χώρα και ακόμη έχω πολλούς φίλους εκεί. Ξέρω κάποιους μεγάλους οπαδούς του Ολυμπιακού και έχω καλούς φίλους. Θα περιμένω να ξαναβρεθώ στην Ελλάδα. Εάν γίνει αυτό, θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ».