Ξέσπασμα Ομπράντοβιτς: «Αυτή δεν είναι η δική μου Παρτιζάν, δεν ήρθα εδώ γι' αυτό»
i

Ζέλικο Ομπράντοβιτς / © Intime

Ξέσπασμα Ομπράντοβιτς: «Αυτή δεν είναι η δική μου Παρτιζάν, δεν ήρθα εδώ γι' αυτό»

Πάνος Μαλακτάρης • 13:07 - 30.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Στο περιθώριο της χθεσινής νίκης απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου για την Ευρωλίγκα, ο Ζοτς είχε για ακόμα μια φορά πολλά ενδιαφέροντα να πει

Η σεζόν της Ευρωλίγκας έφτασε αισίως στη 16η της στροφή, με το ντέρμπι των δικών μας «αιωνίων» να δεσπόζει στο πρόγραμμα. Οι ασπρόμαυροι του Βελιγραδίου αντιμετώπισαν εντός έδρας τη Μπάγερν Μονάχου, όπου και επικράτησαν σημειώνοντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους, ανεβάζοντας παράλληλα το ρεκόρ τους στο 7-9. 

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, το πάντα απαιτητικό κοινό της Παρτιζάν φώναξε κάποια συνθήματα κατά της διοίκησης, με αφορμή το γενικά κακό ξεκίνημα σε σχέση με αυτό που ανέμεναν να δουν φέτος από την ομάδα τους. Όπως πολλοί θα περίμεναν γνωρίζοντας το χαρακτήρα και την ψυχοσύνθεση του Ζέλικο, δε μάσησε τα λόγια του στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε. 

«Είμαστε η ομάδα με το μεγαλύτερο κοινό στην Ευρωλίγκα (σ.σ. 11.500 εισιτήρια διαρκείας έχουν πουληθεί) κι αυτό σημαίνει πολλά για εμάς. Αν ωστόσο αρχίζουμε να εξαπολύουμε χαρακτηρισμούς ο ένας για τον άλλο και να γινόμαστε εχθροί μεταξύ μας, τότε αυτό το πράγμα δεν είναι η δική μου Παρτιζάν, ούτε ήρθα εδώ για να ακούω αν και με ποιόν έχουν πρόβλημα οι οπαδοί μας». Όπως πάντα, έξω απ' τα δόντια. 

Συνέχισε δε: «Εδώ είναι γήπεδο, όπου η ομάδα μάχεται. Οι περισσότεροι φίλαθλοι το κατανοούν, ωστόσο πρέπει να ξεχωρίζουμε ποιοί είναι οι αντίπαλοί μας. Είμαι άνθρωπος με ελαττώματα, τα γνωρίζω και όποτε χρειαστεί να κάτσουμε και να μιλήσουμε, εγώ είμαι έτοιμος. Δεν είναι η Παρτιζάν μου αυτή και όλο αυτό με επηρεάζει  πάρα πολύ. Όσοι είμαστε εδώ δίνουμε το μάξιμουμ. Τώρα, αν αυτό δεν είναι αρκετό, δε ξέρω. Αν είμαστε ενωμένοι και καταλάβουμε ποιούς έχουμε να νικήσουμε, ποιοί είναι όντως οι αντίπαλοί μας, αυτό είναι άλλο ζήτημα. Κανείς δεν είναι χαζός, τα πράγματα είναι σοβαρά και δεν πρέπει να κοιτάμε ο ένας τον άλλο και να λέμε παραμύθια».  

Παράλληλα εμφανίστηκε χαρούμενος με τη νίκη και την εμφάνιση της ομάδας του: «Δε χαλαρώσαμε ούτε στιγμή», είπε. «Μπάσκετ είναι, δε μπορεί να κερδίζεις με 20 πόντους. Οι παίχτες παίζουν, αγωνίζονται, οι αντίπαλοί μας επέστρεψαν με μερικά απίστευτα σουτ. Κάποιες στιγμές δεν είχαμε σωστή αντίδραση, συμβαίνει παίχτες να έρχονται από τον πάγκο και να μην έχουν σωστή αμυντική τοποθέτηση, αλλά οκ, είναι κι αυτό μέρος του παιχνιδιού. Στο τέλος παίξαμε έξυπνα και η γενική εντύπωση είναι απόλυτα θετική. Έχουμε βελτιώσει την άμυνά μας, είμαστε σε καλό δρόμο σε αυτό τον τομέα. Αλλά το μπάσκετ είναι απρόβλεπτο. Μια διαφορά 15 πόντων θα έπρεπε να μας ηρεμεί, όχι να μας αγχώνει»

Ενώ ολοκλήρωσε λέγοντας: «Είναι πολύ καλό για την Ευρωλίγκα το ότι υπάρχει σχετικά ίση ποιότητα σε όλες τις ομάδες και όλοι απολαμβάνουν τα ματς. Είχαμε 18.000 κόσμο απόψε, κανείς στην Ευρώπη δεν έχει τόσο κόσμο στα παιχνίδια του, τους ευχαριστώ όλους όσους ήλθαν και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και τη νέα χρονιά». Στις 5 Ιανουαρίου η Παρτιζάν υποδέχεται τη Μονακό του Μάικ Τζέιμς και της παρέας του.