Η ABA Liga άνοιξε και επίσημα τον δρόμο για τη συμμετοχή ομάδας από το Ντουμπάι στην Euroleague

Η ABA Liga άνοιξε και επίσημα τον δρόμο για τη συμμετοχή ομάδας από το Ντουμπάι στην Euroleague

Νίκος Καλαμπάκας 19:47 - 05.04.2024

Τη συμμετοχή της ομάδας από το Ντουμπάι στο επόμενή της πρωτάθλημα ενέκρινε η ABA Liga.

Την απόφασή της να αυξήσει τις ομάδες του πρωταθλήματός της από τις 14 στις 16 ανακοίνωσε η ABA Liga. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στην ομάδα του Ντουμπάι να κάνει το πρώτο βήμα προκειμένου να αγωνιστεί στην Euroleague ή το Eurocup μέσω της Αδριατικής Λίγκας.

Στις 16 αυξάνονται οι ομάδες που θα αγωνιστούν τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της ABA Liga, όπως ανακοινώθηκε από τη διοργανώτρια Αρχή.

To πανόραμα των Play In της Euroleague - H Μακάμπι έχει λάβει θέση και... περιμένει
EUROLEAGUE

15:54 - 05.04.2024

To πανόραμα των Play In της Euroleague - H Μακάμπι έχει λάβει θέση και... περιμένει

Απομένει μισή και άλλη μία αγωνιστική για το τέλος της κανονικής διάρκειας της Euroleague και στις 16 Απριλίου θα ξεκινήσουν τα Play In, από τα οποία θα προκύψουν οι δύο τελευταίες θέσεις των Play Offs. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι το Νο 7 και απομένει να δούμε τους άλλους τρεις της δεκάδας που θα πάρουν μία «δεύτερη ευκαιρία».

Κάθε χώρα πλέον θα έχει δικαίωμα να συμμετέχει στη λίγκα με έξι ομάδες αντί των πέντε που μπορούσε να δηλώσει μέχρι και τη φετινή σεζόν, ενώ σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δ.Σ. που συνεδρίασε σήμερα, 5/4, η 16η ομάδα του πρωταθλήματος θα είναι η Ντουμπάι BC.

Η ABA είχε ζητήσει μεγαλύτερη οικονομική αποζημίωση από αυτή που της είχε προταθεί από τα ΗΑΕ προκειμένου να δεχθεί την ομάδα του Ντουμπάι. Το αίτημά της έγινε δεκτό και πλέον υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές προκειμένου η ομάδα του Ντουμπάι να μπει στο πρωτάθλημα μέχρι τη σεζόν 2026-27.

Ο οργανισμός του Ντουμπάι θα συνεισφέρει τουλάχιστον 2.500.000 € ανά σεζόν. Στην ανακοίνωσή της, η ABA αναφέρει και τις ομάδες που θα εγγραφούν ως μέλη από την επόμενη σεζόν:

Η ABA League ομόφωνα (παρουσία 9 από τα 11 μέλη, αφού απουσίασαν η Μπούντουτσνοστ και η Παρτίζαν, έλαβε απόφαση για όλα τα μέλη της Εταιρείας να παραδώσουν πληρεξούσιο και αποσπάσματα από το δικαστικό μητρώο στις 7 ημέρες που ακολουθούν, ώστε το σωατείο της Ντέρμπι να εγγραφεί ως μέλος της Εταιρείας στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα, και οι Μπόρατς και Σπλιτ να εγγραφούν ως μέλη από τις 15 Ιουνίου 2024.