To πανόραμα των Play In της Euroleague - H Μακάμπι έχει λάβει θέση και... περιμένει

To πανόραμα των Play In της Euroleague - H Μακάμπι έχει λάβει θέση και... περιμένει

Γιώργος Γαβριλάκης 15:54 - 05.04.2024 / Ανανεώθηκε: 16:03 - 05.04.2024

Απομένει μισή και άλλη μία αγωνιστική για το τέλος της κανονικής διάρκειας της Euroleague και στις 16 Απριλίου θα ξεκινήσουν τα Play In, από τα οποία θα προκύψουν οι δύο τελευταίες θέσεις των Play Offs. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι το Νο 7 και απομένει να δούμε τους άλλους τρεις της δεκάδας που θα πάρουν μία «δεύτερη ευκαιρία».

Κι ενώ «κλείδωσαν» οι έξι ομάδες που θα βρεθούν απευθείας στα Playοffs της Euroleague, αν και έμειναν… ξεκλείδωτα τα πλασαρίσματά τους -με εξαίρεση το Νο 1 που ανήκει στην Ρεάλ Μαδρίτης- απομένει να δούμε ποιες ομάδες θα τερματίσουν στις θέσεις 8 έως 10.

Διότι, το Νο 7 ανήκει στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά οι Ισραηλινοί είναι οι μόνοι που… μιάμιση αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής περιόδου, ξέρουν πως σίγουρα θα παίξουν στα Play In. Από εκεί και πέρα, όλα παραμένουν ανοικτά.

Τρεις ομάδες έχουν τον πρώτο λόγο και αυτές είναι η Βίρτους Μπολόνια (17-15), η Μπασκόνια του Νίκου Ρογκαβόπουλου (16-16) και η Αναντολού Εφές (15-17), ενώ η Παρτίζαν και η Μιλάνο πάνε για το… κλέψιμο. Επίσης, μαθηματικές πιθανότητες έχει και η Μπάγερν Μονάχου αν νικήσει τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Παρασκευής (5/4).

Σύντομα λοιπόν, θα ξεκαθαρίστει το τοπίο, καθώς η δεύτερη μέρα της 33ης αγωνιστική ολοκληρώνεται και ακολουθεί -την ερχόμενη εβδομάδα- η 34η και τελευταία πράξη. 

H νεοσύστατη διαδικασία πρόκρισης στην post season, που αφορά στις ομάδες που τερμάτησαν στις θέσεις 7-10, ξεκινά στις 16 Απριλίου και ολοκληρώνεται τρεις μέρες αργότερα.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ, που τερμάτησε 7η και αυτό δεν θα ανατραπεί την τελευταία αγωνιστική, περιμένει να μάθει ποιος θα είναι ο όγδοος, τον οποίο θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας στο πρώτο ματς των Play In. Κι αν οι Ισραηλινοί νικήσουν, τότε θα πάρουν την πρόκριση και θα παίξουν στα Playoffs με το Νο 2, που θα ανήκει στον Παναθηναϊκό αν ολοκληρώσει τη σεζόν με νίκες κόντρα στην Μπάγερν στο Μόναχο και κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ.

Οι δύο συνδυασμοί που οδηγούν σε ντέρμπι «αιωνίων» στα Playoffs - Πώς ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα βρεθούν αντιμέτωποι για μία θέση στο Final Four
EUROLEAGUE

12:03 - 05.04.2024

Οι δύο συνδυασμοί που οδηγούν σε ντέρμπι «αιωνίων» στα Playoffs - Πώς ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα βρεθούν αντιμέτωποι για μία θέση στο Final Four

Μόνο η Ρεάλ (Νο 1) και η Μακάμπι Τελ Αβίβ (Νο 7) ξέρουν από τώρα σε ποια θέση θα τερματίσουν. Απομένει η... μισή 33η και η 34η αγωνιστική για να ξεκαθαρίσουν όλα τα πλασαρίσματα και τα ζευγάρια και υπάρχουν ισχυρές πιθανότητες ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός να συναντηθούν στα Playoffs της Euroleague. Κι αν συμβεί αυτό, τότε ένας από τους δύο θα πάει στο Final Four.

Αν η Μακάμπι χάσει από το Νο 8, τότε θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία για να προκριθεί και αυτό θα συμβεί αν στις 19 Απριλίου νικήσει τον νικητή των θέσεων 9-10, που επίσης δεν ξέρουμε ακόμα ποιούς αφορά.

Κοινώς, το Νο9 και το Νο 10 της κατάταξης θα αντιμετωπίσει το ένα το άλλο και ο νικητής θα παίξει δεύτερο ματς με τον χαμένο της αναμέτρησης της Μακάμπι με το Νο 8.

🔴 Sportal Euroleague Show με Μπάγερν Μονάχου - Παναθηναϊκος και όλη τη δράση της Παρασκευής