Μόνο... αδιάφορη δεν είναι η Μπάγερν κόντρα στον Παναθηναϊκό: Ο απίθανος… οχταπλός συνδυασμός που τη βάζει στα playin!

Ερνανγκόμεθ - Μπολμάρο

i

Ερνανγκόμεθ - Μπολμάρο/©Intime

Μόνο... αδιάφορη δεν είναι η Μπάγερν κόντρα στον Παναθηναϊκό: Ο απίθανος… οχταπλός συνδυασμός που τη βάζει στα playin!

Νίκος Μαρούδας 11:43 - 05.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:49 - 05.04.2024

Μπορεί να μοιάζει με αδιάφορη, αλλά δεν είναι η Μπάγερν απέναντι στον Παναθηναϊκό κι αυτό γιατί με ένα τρελό-σενάριο 8 αποτελεσμάτων μπαίνει στα playin μέσω τετραπλής ή πενταπλής ισοβαθμίας!

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο Μόναχο ώστε να αντιμετωπίσει την Μπάγερν σε ένα παιχνίδι που κατά πολύ θα κρίνει την δεύτερη θέση στην φετινή EuroLeague. Ο περισσότερος κόσμος θεωρεί πως η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έχει απέναντι του μια αδιάφορη ομάδα, αλλά η αλήθεια δεν είναι αυτή!

Ναι μπορεί να πρόκειται για ένα απίθανο σενάριο, αλλά η Μπάγερν έχει ακόμα μαθηματικές ελπίδες για είσοδο στα playin της EuroLeague! Αυτό αυτόματα την κάνει να έχει κίνητρο και να μην πηγαίνει αδιάφορη κόντρα στο «τριφύλλι». Οι Βαυαροί αυτή την στιγμή βρίσκονται στην 15η θέση με ρεκόρ 13-19, αλλά δεν είναι αποκλεισμένοι! Αυτό γιατί τους κρατά στην μάχη των playin μια πιθανή τετραπλή ή πενταπλή ισοβαθμία που φέρνει στη 10άδα τους Γερμανούς.

Ας δούμε όμως τι… τρελά πρέπει να συμβούν για να βρεθεί η ομάδα του Πάμπλο Λάσο στην 10η θέση:
- Πρώτα απ’ όλα η Μπάγερν πρέπει να κερδίσει το βράδυ της Παρασκευής τον Παναθηναϊκό κι εν συνεχεία την Μονακό.
- Η Φενέρμπαχτσέ να νικήσει την Αναντολού Εφές την προτελευταία αγωνιστική.
- Ο Ερυθρός Αστέρας να φύγει με το διπλό από την έδρα της Εφές την τελευταία αγωνιστική.
- Η Παρτιζάν να ηττηθεί από την Βαλένθια την τελευταία αγωνιστική.
- Η Αρμάνι Μιλάνο να κάνει τουλάχιστον μία νίκη στις τελευταίες δύο αγωνιστικές απέναντι σε Βίρτους Μπολόνια και Μακάμπι που επίσης… καίγονται.

Αν γίνουν όλα αυτά τότε η Μπάγερν θα είναι ισόβαθμη με την Αναντολού Εφές, την Παρτιζάν, την Βαλένθια και την Αρμάνι Μιλάνο στο 15-19, αλλά θα τις έχει όλες στην ισοβαθμία λόγω καλύτερων αποτελεσμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Αυτό σημαίνει πως η βαθμολογία θα διαμορφωθεί κάπως έτσι:

10. Μπάγερν 15 (5-3)

11. Αναντολού 15 (4-4)

12. Παρτιζάν 15 (4-4)

13. Βαλένθια (4-4)

14. Αρμάνι Μιλάνο 15 (3-5)

Πάμε και στο δεύτερο… τρελό-σενάριο που στέλνει την Μπάγερν στα playin σε τετραπλή αυτή τη φορά ισοβαθμία. Αυτό είναι πιο απλό, πρέπει να συμβούν όλα τα παραπάνω και η Αρμάνι να μην κερδίσει κανένα από τα δύο παιχνίδια που απομένουν.

Τότε η βαθμολογία θα διαμορφωθεί ως εξής:

10. Μπάγερν 15 (4-2)

11. Αναντολού Εφές 15 (3-3)

12. Βαλένθια 15 (3-3)

13. Παρτιζάν 15 (2-4)

Όπως αντιλαμβάνεστε ναι μεν η ομάδα του Πάμπλο Λάσο δεν είναι αδιάφορη στο βραδινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (21:30), αλλά για να καταφέρει να βρεθεί τελικά στα playin χρειάζεται έναν πραγματικό άθλο κι ένα τεράστιο θαύμα!