Οι δύο συνδυασμοί που οδηγούν σε ντέρμπι «αιωνίων» στα Playoffs - Πώς ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα βρεθούν αντιμέτωποι για μία θέση στο Final Four

Οι δύο συνδυασμοί που οδηγούν σε ντέρμπι «αιωνίων» στα Playoffs - Πώς ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα βρεθούν αντιμέτωποι για μία θέση στο Final Four

Γιώργος Γαβριλάκης 12:03 - 05.04.2024 / Ανανεώθηκε: 13:22 - 05.04.2024

Μόνο η Ρεάλ (Νο 1) και η Μακάμπι Τελ Αβίβ (Νο 7) ξέρουν από τώρα σε ποια θέση θα τερματίσουν. Απομένει η... μισή 33η και η 34η αγωνιστική για να ξεκαθαρίσουν όλα τα πλασαρίσματα και τα ζευγάρια και υπάρχουν ισχυρές πιθανότητες ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός να συναντηθούν στα Playoffs της Euroleague. Κι αν συμβεί αυτό, τότε ένας από τους δύο θα πάει στο Final Four.

Ναι μεν βρισκόμαστε... μιάμιση αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας στην Euroleague, η κατάσταση και η κατάταξη όμως, θυμίζουν τον Γόρδιο δεσμό

Βέβαια αυτός (ο Γόρδιος δεσμός), δεν θα λυθεί με κάποιο θαύμα, ούτε θα κοπεί από το σπαθί του Μέγα Αλέξανδρου. Θα ξεδιπλωθεί μόνος του, την επόμενη εβδομάδα και εν μέρει θα ξεκαθαρίσει η πολυπλοκότητά του το βράδυ της Παρασκευής (5/4), όταν ολοκληρωθεί η 33η αγωνιστική και θα απομένει μία ακόμα. 

Οι έξι ομάδες που πήραν απευθείας πρόκριση στα Play offs έχουν ξεκαθαρίσει από το βράδυ της Πέμπτης (4/4): Η Ρεάλ Μαδρίτης, ο Παναθηναϊκός, η Μονακό, η Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός και η Φενέρμπαχτσε, εξασφάλισαν την παρουσία τους στην post season, μόνο που κανείς δεν έμαθε οριστικά τον αντίπαλό του για την επόμενη φάση. Επίσης, μόνο η Ρεάλ και η Μακάμπι γνωρίζουν σε ποια θέση θα τερματίσουν. 

Οι Μαδριλένοι είναι εδώ και καιρό γνωστό πως θα βρίσκονται στο Νο 1 και οι Ισραηλινοί στο Νο 7, μετά την ήττα τους στη Βαρκελώνη, ασχέτως τι θα κάνουν την 34η αγωνιστική κόντρα στη Μιλάνο. 

Άρα, από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός βρίσκονται στην πρώτη εξάδα, υπάρχουν δύο συνδυασμοί για να προκύψει η μεγάλη κόντρα στα Play Offs. Αν οι «πράσινοι» καταλήξουν τρίτοι και οι «ερυθρόλευκοι» έκτοι ή αν τερματίσουν ο ένας τέταρτος και ο άλλος πέμπτος.

Πως θα γίνει αυτό; Χρειάζονται συνδυασμοί, αλλά όχι… παρανοϊκές καταστάσεις. Οι πιθανότητες για να συμβεί αυτό είναι μαθηματικές, αλλά ταυτόχρονα και ρεαλιστικές. 

🏀 Αν ο Παναθηναϊκός κάνει δύο νίκες (με Μπάγερν στο Μόναχο και με Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ) τότε θα τερματίσει δεύτερος και θα αντιμετωπίσει την πρώτη ομάδα που θα προκριθεί από τα Play In. Δηλαδή, την έβδομη ομάδα της τελικής κατάταξης, που μπορεί αυτή τη στιγμή εκεί να βρίσκεται η Μακάμπι, αλλά η τελική έβδομη θέση (όπως και η όγδοη) θα προκύψει μέρα από τις κόντρες του νεοσύστατου Play In τουρνουά.

🏀 Αν ο Παναθηναϊκός πάρει μία νίκη στους δύο αγώνες τότε για να τερματίσει στο Νο 3 θα χρειαστούν συνδυασμοί αποτελεσμάτων από τα υπόλοιπα ματς. Συγκεκριμένα, θα πρέπει μία εκ των Μπαρτσελόνα και Μονακό να κερδίσουν την τελευταία αγωνιστική και σε καμία περίπτωση και οι δύο. Οι Καταλανοί θα παίξουν με την Βιλερμπάν και οι Μοναγάσκοι με την Μπάγερν Μονάχου. Παράλληλα, θα πρέπει να χάσει και ο Ολυμπιακός από την Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ. Κι αν συμβούν όλα αυτά τότε ο Παναθηναϊκός θα είναι τρίτος, ο Ολυμπιακός έκτος και θα έχουμε... εμφύλιο στα Playoffs.

🏀 To ίδιο θα συμβεί, δηλαδή ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό και στην περίπτωση μοιράσματος των θέσεων 4 και 5. Για να γίνει αυτό «χρειάζεται» οι «πράσινοι» να κάνουν μία νίκη και μία ήττα, ταυτόχρονα να νικήσουν την τελευταία αγωνιστική Μπαρτσελόνα και Μονακό, αλλά και να χάσει ο Ολυμπιακός από την Φενέρμπαχτσε, ενώ οι Τούρκοι θα... πρέπει να ηττηθούν το βράδυ της Πέμπτης (5/4) από την Αναντολού Εφές. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση, εκκρεμεί να δούμε ποιος θα έχει το πλεονέκτημα έδρας. Διότι, ο Ολυμπιακός σε ισοβαθμία υπερέχει!

Μόνο... αδιάφορη δεν είναι η Μπάγερν κόντρα στον Παναθηναϊκό: Ο απίθανος… οχταπλός συνδυασμός που τη βάζει στα playin!
EUROLEAGUE

11:43 - 05.04.2024

Μόνο... αδιάφορη δεν είναι η Μπάγερν κόντρα στον Παναθηναϊκό: Ο απίθανος… οχταπλός συνδυασμός που τη βάζει στα playin!

Μπορεί να μοιάζει με αδιάφορη, αλλά δεν είναι η Μπάγερν απέναντι στον Παναθηναϊκό κι αυτό γιατί με ένα τρελό-σενάριο 8 αποτελεσμάτων μπαίνει στα playin μέσω τετραπλής ή πενταπλής ισοβαθμίας!

🏀 Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως αν ο Παναθηναϊκός τερματίσει δεύτερος (κάτι που είναι στο χέρι του να συμβεί) και ο Ολυμπιακός καταλήξει έκτος. Κι αν... επιβιώσουν και οι δύο στα Playoffs και προκριθούν στο Final Four του Βερολίνου, τότε εκεί θα κοντραριστούν στα ημιτελικά!

🔴 Sportal Euroleague Show με Μπάγερν Μονάχου - Παναθηναϊκος και όλη τη δράση της Παρασκευής