Ο Λαπροβίτολα «ξέρανε» την Μακάμπι

Ο Λαπροβίτολα «ξέρανε» την Μακάμπι

Χρήστος Τσάλτας 23:41 - 04.04.2024 / Ανανεώθηκε: 02:00 - 05.04.2024

Ντέρμπι ολκής στην Βαρκελώνη, με την Μακάμπι Τελ Αβίβ να δείχνει άκρως ανταγωνιστικό πρόσωπο, αλλά τον Νίκολας Λαπροβίτολα να λέει την τελευταία λέξη στο παιχνίδι και να χαρίζει μεγάλη νίκη στην Μπαρτσελόνα με 92-89.

Στο Palau Blaugrana Μπαρτσελόνα και Μακάμπι προσέφεραν μια εντυπωσιακή μπασκετική παράσταση, με τους Μπλαουγκράνα να είναι αυτοί που χαμογέλασαν στο φινάλε. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, όμως ο Λαπροβίτολα είπε την τελευταία λέξη στο παιχνίδι, με την ομάδα του Ρότζερ Γκριμάου να φτάνει στο 22-11, με το πέρας 33 αγωνιστικών, την ώρα που η «ομάδα του λαού» είδε το νικηφόρο σερί της να σταματάει στη Βαρκελώνη και να υποχωρεί στο 19-14.

Άλεξ Αμπρίνες και Γιαν Βέσελι μέτρησαν από 17 πόντους και πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, επιθετικά, για την Μπαρτσελόνα, με τον Νίκολας Λαπροβίτολα να ακολουθεί με 15 πόντους και 9 ασίστ, ενώ 14 πόντους και 3 ριμπάουντ πρόσθεσε ο Τζαμπάρι Πάρκερ. Από πλευράς Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Ουέιντ Μπόλντουιν μέτρησε 22 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ ο Τζος Νίμπο πρόσθεσε 14 πόντους και 9 ριμπάουντ, όμως αμφότεροι δεν ήταν αρκετοί για να φέρουν το θετικό αποτέλεσμα στην πρωταθλήτρια Ισραήλ.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο (7-6). Η Μπαρτσελόνα σταδιακά ανέβασε την απόδοση της και πήρε τον έλεγχο του ματς (15-8). Η Μακάμπι απάντησε άμεσα και δεν επετρεψε στους γηπεδούχους να ξεφύγουν. Με επί μέρους σκορ 11-4 μάζεψε άμεσα την κατάσταση και έφερε στα ίσια το παιχνίδι (19-19).

Η Μακάμπι συνέχισε την αντεπίθεση της και έφερε τούμπα το παιχνίδι. Οι Ισραηλινοί με εξαιρετική επιθετική λειτουργία βρέθηκαν από το -7 στο +10 (27-37). Το προβάδισμα των φιλοξενουμένων δεν κραρησε για πολύ, καθώς η κακή της άμυνα σε συνδυασμό με τον εξαιρετικό Αμπρίνες έφεραν ακόμη μια ανατροπή. Ο Ισπανός με 11 πόντους και 3/3 τρίποντα έφερε τούμπα το ματς και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους Καταλανούς (44-43).

Οι δύο ομάδες έμειναν κοντά στο σκορ, αλλά η Μπαρτσελόνα έδειχνε να πατάει καλύτερα. Η Μακάμπι κόλλησε επιθετικά, καθώς Μπράουν και Μπόλντγουιν δεν έβρισκαν λύσεις. Οι μπλαουγκράνα το εκμεταλλεύτηκαν και κατάφεραν να πάρουν ακόμη και διψήφια διαφορά (69-59). Οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα τους, με τους Ισραηλινούς να προσπαθούν να μείνουν κοντά στο σκορ (70-63).

Το ντέρμπι ήταν για γερά νεύρα, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν τα παρατουσε. Ο Κατας δικαιώθηκε με την επιλογή του να αφήσει πολύ ώρα στο παρκέ τον Ντιμπαρτολομέο και αυτός με 4/5 τρίποντα γύρισε την κατάσταση και η Μακαμπι πήρε τα ηνία στο σκορ στο τελευταίο δεκάλεπτο (75-76).

Πάρκερ και Αμπρίνες βγήκαν μπροστά για τους γηπεδούχους και πρόσφεραν πολύτιμες λύσεις (87-85). Οι Καταλανοί δεν μπόρεσαν να καθαρίσουν την… μπουγάδα. Η Μακάμπι με καλάθια των Μπράουν και Μπόλντγουιν κατάφερε να φέρει και πάλι το ματς στα ίσια 27″ πριν το τέλος. Ο Νίκολας Λαπροβίτολα, όμως, ήταν αυτός που μίλησε τελευταίος. Ο Αργεντινός γκαρντ από τα 8 μέτρα εκτέλεσε τη Μακάμπι και έβαλε μπροστά τους μπλαουγκράνα 5,3″ πριν το φινάλε! Ο Μπόλντγουιν πήρε το τελευταίο σουτ, αλλά ήταν κακό και η Μπάρτσα πήρε τη νίκη με 92-89.

MVP

Αμπρίνες και Βέσελι κουβάλησαν επιθετικά την Μπαρτσελόνα, όμως ο παίκτης που καθόρισε το παιχνίδι ήταν ο Νίκολας Λαπροβίτολα. 15 πόντοι, 9 ασίστ και ένα νικητήριο τρίποντο έγραψε το κοντέρ σε μια άκρως ηγετική παρουσία που έκανε τη διαφορά στην αναμέτρηση.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το μεγάλο σουτ του Νίκολας Λαπροβίτολα, 3'' πριν από το τέλος του αγώνα ήταν αυτό που έκρινε το παιχνίδι. Ο Αργεντινός πλέι μέικερ διάβασε εξαιρετικά τη φάση και είχε το καθαρό μυαλό αλλά και τον χαρακτήρα να εκτελέσει την κρίσιμη ώρα και να χαρίσει στην ομάδα του μεγάλη νίκη, που εδραιώνει την Μπάρτσα στην πρώτη τετράδα.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 44-43, 70-63, 92-89.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα μέσα από το Sportal.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Η Μπαρτσελόνα ολοκληρώνει την regular season της Euroleague με εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Βιλερμπάν (12/04), την ώρα που η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα υποδεχτεί στο Βελιγράδι την Αρμάνι Μιλάνο (11/04) για την 34η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Sportal Euroleague Show με Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Πέμπτης