Μάχες για τα playins και την πρώτη εξάδα της Euroleague

Μακάμπι

i

Photo by Srdjan Stevanovic/Euroleague Basketball via Getty Images

Μάχες για τα playins και την πρώτη εξάδα της Euroleague

Νίκος Καλαμπάκας 10:19 - 04.04.2024

Η Euroleague μπαίνει στην 33η αγωνιστική της με αναμετρήσεις που κόβουν την ανάσα και ίσως καθορίσουν την τελική κατάταξη.

Το πρώτο πιάτο της 33ης αγωνιστικής της Euroleague σερβίρεται σήμερα, Πέμπτη 4/4 με αναμετρήσεις που ίσως κρίνουν τις πορείες κάποιων ομάδων στο άμεσο μέλλον.

Ο αγώνας του Ολυμπιακού στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα μπορεί να μονοπωλεί το ελληνικό ενδιαφέρον, ωστόσο η «μάχη» Μπαρτσελόνα - Μακάμπι είναι αυτή που ίσως καθορίσει πολλά για την πρώτη εξάδα της κατάταξης, ενώ Ζάλγκιρις, Παρτίζαν και Βαλένθια θα παίξουν τις... ζαριές τους για μια θέση στα playins.

Οι τρεις ομάδες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο 14-18 και είναι μια θέση πίσω από τη 10η Εφές που κρατάει μέχρι στιγμής στα χέρια της το εισιτήριο για τον επόμενο σταθμό της λίγκας.

Οι Λιθουανοί φιλοξενούνται από τη Μονακό στις 20.00, ενώ οι Σέρβοι θα προσπαθήσουν να περάσουν νικηφόρα από την έδρα της Άλμπα στον αγώνα που ξεκινάει στις 21.30.

Την ίδια ώρα η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Μακάμπι. Οι Καταλανοί είναι στο 21-11 και ισοβαθμούν με τον Παναθηναϊκό και τη Μονακό στη... μάχη της 2ης θέσης, ενώ η Μακάμπι με ρεκόρ 19-13 βρίσκεται στην 7η και κυνηγάει τη Φενέρ και τον Ολυμπιακό που έχουν από μια νίκη περισσότερη!

Στο παιχνίδι που κλείνει την αποψινή αυλαία, η Βαλένθια θα υποδεχθεί στις 21.45 την αδιάφορη Βιλερμπάν και θα προσπαθήσει να κρατηθεί ζωντανή για τα playins.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων της Euroleague την Πέμπτη 4/4:

Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός (20.00)

Μονακό - Ζάλγκιρις (20.00)

Μπαρτσελόνα - Μακάμπι (21.30)

Άλμπα - Παρτίζαν (21.30)

Βαλένθια - Βιλερμπάν (21.45)