Ο Ναν «δίκασε» τον Μπάλντγουϊν: «Δεν μπαίνω σε αντιπαράθεση με παίκτη που έχει μέσο όρο καριέρας 3 πόντους» (pic)

Κέντρικ Ναν

Ο Ναν «δίκασε» τον Μπάλντγουϊν: «Δεν μπαίνω σε αντιπαράθεση με παίκτη που έχει μέσο όρο καριέρας 3 πόντους» (pic)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 17:58 - 04.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:23 - 04.04.2024

Ο Κέντρικ Ναν απάντησε στον Ουέιντ Μπάλντγουϊν και τις... αντιρρήσεις του παίκτη της Μακάμπι σχετικά με το εάν ο γκαρντ του Παναθηναϊκού είναι ο κορυφαίος στην Ευρώπη.

Ο Κέντρικ Ναν πρόσφατα δήλωσε πως θεωρεί τον εαυτό του τον κορυφαίο επιθετικά παίκτη της Ευρώπης, κάτι που έφερε πολλές αντιδράσεις και διαφωνίες, με πολλούς βέβαια να συμφωνούν ή έστω να μην παίρνουν θέση. Ο Ουέιντ Μπόλντγουϊν όμως έχει τελείως διαφορετική άποψη από τον Αμερικανό.

Ο παίκτης της Μακάμπι Τελ Αβίβ μίλησε για τον Κέντρικ Ναν και τόνισε πως τα στατιστικά δείχνουν ποιοι είναι οι καλύτεροι στην φετινή Euroleague, παραθέτοντας αρκετούς πριν από τον ηγετικό γκαρντ του Παναθηναϊκού.

«Έτσι αισθάνεται. Έχει βάλει μερικά μεγάλα καλάθια, αλλά υπάρχουν στατιστικά που δείχνουν ποιοι είναι οι καλύτεροι επιθετικά και δεν είναι στην κορυφή της λίστας τη δεδομένη χρονική στιγμή. Υπάρχει ο Μάικ Τζέιμς (σ.σ. 18,8π.), ο Κίναν Έβανς (σ.σ. 17,4π.), εγώ (σ.σ. 17,5π.), ο Μάρκους Χάουαρντ (σ.σ. 18,5π.) που παίζει εξαιρετικά τώρα. Πλησιάζει κι ο Ναν (σ.σ. 9η θέση με 14,8π.). Κάνει ό,τι πρέπει να κάνει κι είναι πολύ εντυπωσιακό για Αμερικανό γκαρντ που παίζει για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα. Αλλά δε μπορείς να αυτοαποκαλείσαι ο καλύτερος επιθετικά όταν υπάρχουν άλλοι με καλύτερα στατιστικά. Θα δούμε. Τα playoffs και το Final Four είναι αυτά που έχουν σημασία περισσότερο. Μόλις σκόραρε ένα μεγάλο νικητήριο καλάθι στη Μπολόνια, οπότε έχει ενδιαφέρον η κούρσα για τον καλύτερο επιθετικά», είπε στην κάμερα της Euroleague ο Ουέιντ Μπάλντγουϊν.

Δείτε την απάντηση του Μπόλντγουϊν στο 3:00

Ο Κέντρικ Ναν είδε την απάντηση του, με τον σταρ του Παναθηναϊκού να... δικάζει, παραθέτοντάς του... στατιστικά, όπως έκανε και το ο Ουέιντ Μπάλντγουϊν.

«Δεν θέλω να μπω σε διαμάχη με κάποιον που έχει μέσο όρο καριέρας τρεις πόντους», ήταν το σχόλιο του Κέντρικ Ναν, ο οποίος αναφέρεται στην ΝΒΑ καριέρα του Μπάλντγουϊν, ο οποίος σε 56 ματς με Γκρίζλις και Μπλέιζερς (2016-2019) είχε 3,1 πόντους.

Όσο για τον Ναν, σε 193 ματς καριέρας στο ΝΒΑ με Χιτ, Λέικερς και Ουίζαρντς είχε 12,1 πόντους μέσο όρο. Όσον αφορά τη φετινή τους σεζόν στην Euroleague, ο Μπάλντγουϊν έχει 17,5 πόντους σε 25 ματς και είναι τρίτος, ενώ ο Ναν 14,8 σε 26 ματς και είναι ένατος.

🔴Sportal Euroleague Show με Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Πέμπτης