Αταμάν: «Να προστατεύσουμε τη 2η θέση στο Μόναχο - Το μόνο ρεκόρ που με νοιάζει είναι το Final-4 και ο τίτλος»

Αταμάν: «Να προστατεύσουμε τη 2η θέση στο Μόναχο - Το μόνο ρεκόρ που με νοιάζει είναι το Final-4 και ο τίτλος»

Ηλίας Λαλιώτης 10:28 - 04.04.2024 / Ανανεώθηκε: 15:38 - 04.04.2024

Ο Παναθηναϊκός AKTOR αναχώρησε για το Μόναχο, με τον Εργκίν Αταμάν να στέκεται στη σημασία του αγώνα με την Μπάγερν και όχι στο φετινό εκτός έδρας ρεκόρ της ομάδας του.

Ο θρίαμβος του Παναθηναϊκού AKTOR στην Μπολόνια επί της Βίρτους, με το buzzer beater του Κέντρικ Ναν, σήμανε την τρίτη σερί νίκη των «πράσινων» στην EuroLeague και τον έφερε αγκαλιά με τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας στη regular season.

Για να τα καταφέρει, ωστόσο, θα πρέπει να πετύχει δύο νίκες στις ισάριθμες αγωνιστικές που απομένουν. Αρχής γενομένης από την αναμέτρηση της Παρασκευής (5/4, 21:30) στο Μόναχο με αντίπαλο την Μπάγερν.

Ο Εργκίν Αταμάν στις δηλώσεις του κατά την αναχώρηση του Παναθηναϊκού AKTOR στάθηκε στη σημασία της νίκης κόντρα στους Βαυαρούς, ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει οι παίκτες του να υποτιμήσουν τον αντίπαλο, ενώ όταν ρωτήθηκε για το φετινό εκτός έδρας ρεκόρ της ομάδας του, ανέφερε πως το μόνο που τον ενδιαφέρει από ρεκόρ είναι το Final-4 και ο τίτλος της EuroLeague.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τούρκος προπονητής:

Για το παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου: «Είναι ένα πολύ σημαντικό και πολύ δύσκολο ματς. Η Μπάγερν φαίνεται να έχει χάσει τους στόχους της για τα πλέι οφ, όμως έχει έναν από τους καλύτερους προπονητές της Ευρώπης. Σέβομαι πολύ τον κόουτς Πάμπλο Λάσο. Διαθέτει εμπειρία ως ομάδα, παίζει στην έδρα της. Γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Οφείλουμε να αρχίσουμε το ματς όπως στην Μπολόνια και να μην επαναλάβουμε τα λάθη του β' μέρους. Στο πρώτο ημίχρονο στην Ιταλία παίξαμε εξαιρετικά, αλλά δεν κάναμε το ίδιο και στο δεύτερο μέρος. Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς, για να προστατεύσουμε τη 2η θέση στη βαθμολογία. Έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Πρέπει να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Η Μπάγερν έχει έμπειρους παίκτες όπως ο Ιμπάκα, ο Λούτσιτς, ο Ουάιλερ - Μπαμπ, ο Φρανσίσκο. Δεν είναι μια ομάδα που μπορούμε να υποτιμήσουμε. Πρέπει να παίξουμε καλό μπάσκετ, να έχουμε επιθετική άμυνα και σωστή κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση».

Για το αν θεωρεί πως το ματς είναι... τελικός για το «τριφύλλι»: «Όχι. Όμως, είναι το τελευταίο εκτός έδρας ματς. Πάντα τα εκτός έδρας είναι πιο δύσκολα, στο ΟΑΚΑ νιώθουμε μεγαλύτερη άνεση. Σε αυτή την Euroleague, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, δεν μπορείς να πεις ότι κάτι έχει τελειώσει. Αυτό το παιχνίδι για εμάς είναι "must", μετά θα δούμε για το επόμενο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ».

Για το γεγονός πως αν νικήσει ο Παναθηναϊκός θα τελειώσει με θετικό ρεκόρ στα εκτός έδρας ματς για πρώτη φορά με το νέο format της Euroleague: «Το ρεκόρ στα εκτός έδρας ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή. Δεν σημαίνει κάτι για εμένα. Προσωπικά, βλέπω ως πιο σημαντικό το να τερματίσουμε τη regular season σε αυτή τη θέση, τη 2η. Έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας, που πρέπει να πάρουμε. Οι άλλες ομάδες, οι αντίπαλοί μας στις πρώτες τέσσερις θέσεις, θα έχουν εξίσου δύσκολα ματς. Ωστόσο, θεωρώ πως αυτή τη χρονική στιγμή κανείς δεν μπορεί να χάσει τα "εύκολα" ματς. Για εμάς είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας. Όσο για το ρεκόρ, για εμένα το μόνο ρεκόρ που έχει σημασία στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι να παίζεις στο Final Four και να κερδίζεις τον τίτλο».

Από την πλευρά του ο Λούκα Βιλντόζα ανέφερε κατά την αναχώρηση για τη Γερμανία:

Για το παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου: «Θα είναι ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς. Είναι δύσκολα τα εκτός έδρας ματς στην Euroleague. Θέλει και η Μπάγερν την νίκη, αν και έχει κάποιες απουσίες, τις οποίες θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε. Πάμε εκεί με μεγάλες προσδοκίες, για να φέρουμε πίσω τη 2η θέση».

Για τη δική του κατάσταση: «Είμαι έτοιμος. Την τελευταία εβδομάδα, τις τελευταίες δέκα μέρες, είμαι έτοιμος. Είμαι έτοιμος να παίξω όποτε με χρειαστεί ο προπονητής».

Για τον ρυθμό του και τον χρόνο του: «Είναι κάτι δύσκολο για εμένα. Είναι δύσκολο όλη τη χρονιά. Δεν βρήκα ποτέ τον ρυθμό μου στην ομάδα. Είναι δύσκολο για εμένα να παίζω λιγότερα λεπτά σε σχέση με πέρυσι. Νομίζω πως χρειάζομαι παραπάνω χρόνο, για να προσαρμοστώ στο παρκέ. Όμως, είναι όλα καλά. Προσπαθώ να προσαρμοστώ στα λεπτά που έχω και να βρω όποιο πλεονέκτημα μπορώ».

Για το αν υπάρχει ο χρόνος για να γίνει ο παίκτης που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός AKTOR ενόψει των playoffs: «Νιώθω καλά. Ελπίζω να δώσω στην ομάδα ό,τι χρειάζεται από εμένα. Αυτό είναι όλο. Ο Κώστας, ο Κέντρικ και ο Τζέριαν είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Πρέπει να αποδεχτώ τον ρόλο μου στην ομάδα».