«Πράσινη μαγεία» και στη Γερμανία - Μεταμορφώνεται σε... ΟΑΚΑ Μονάχου η «Audi Dome»

«Πράσινη μαγεία» και στη Γερμανία - Μεταμορφώνεται σε... ΟΑΚΑ Μονάχου η «Audi Dome»

Ηλίας Λαλιώτης 20:02 - 02.04.2024 / Ανανεώθηκε: 20:06 - 02.04.2024

Με τουλάχιστον 3.000 οπαδούς στο πλευρό του θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός AKTOR στον «τελικό» της δεύτερης θέσης κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, για την 33η αγωνιστική της EuroLeague.

Ο θρίαμβος του Παναθηναϊκού AKTOR στην Μπολόνια επί της Βίρτους, με το απίθανο buzzer beater του Κέντρικ Ναν, σήμανε την τρίτη σερί νίκη των «πράσινων» στην EuroLeague και τον έφερε αγκαλιά με τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας στη regular season.

Για να συμβεί αυτό, ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι δύο νίκες στις ισάριθμες αγωνιστικές που απομένουν. Αρχής γενομένης από το πονηρό παιχνίδι της Παρασκευής (5/4, 21:30) στο Μόναχο με αντίπαλο την Μπάγερν.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της τη φετινή πρώτη σεζόν του Ισπανού στον πάγκο της, βρέθηκε να διεκδικεί την είσοδο στα play-in, αλλά μετά τις τρεις σερί ήττες από Βαλένθια, Μακάμπι και Μπαρτσελόνα εξάντλησε τις ρεαλιστικές της πιθανότητες.

Το ότι είναι αδιάφορη, όμως, δεν την καθιστά και ακίνδυνη. Το έχουμε δει στο παρελθόν, το βλέπουμε και φέτος με τη Βιλερμπάν, η οποία σε κάθε παιχνίδι της το τελευταίο διάστημα βγάζει το λάδι των αντιπάλων της. Γι' αυτό και ο Παναθηναϊκός AKTOR οφείλει να παρουσιαστεί σοβαρός και απόλυτα συγκεντρωμένος στον στόχο του.

Στην προσπάθεια αυτή ο Εργκίν Αταμάν και οι παίκτες του θα έχουν ένα ακόμα «όπλο». Θα νιώσουν σαν να παίζουν στην έδρα τους. Κι αυτό γιατί η τρέλα των οπαδών του Τριφυλλιού σε Ελλάδα και Γερμανία, θα μετατρέψει την Audi Dome σε... ΟΑΚΑ Μονάχου.

Περισσότεροι από 3.000 φίλαθλοι του Παναθηναϊκού αναμένεται να βρεθούν στις εξέδρες του γηπέδου χωρητικότητας 6.700 θεατών και όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς, οι φωνές τους και ο παλμός τους αναμένεται να σκεπάσει κάθε προσπάθεια των Γερμανών που θα είναι στην αρένα.

Το sold out έχει ήδη ανακοινωθεί, με τον σημαντικό πυρήνα οπαδών των «πράσινων» που εδρεύει στη Γερμανία να έχει κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή για να κλείσει θέση στην Audi Dome και να πρασινίσει το πέταλο που παίρνουν οι φιλοξενούμενοι, αλλά και πολλά ακόμα σημεία του γηπέδου.

Παράλληλα, αρκετοί φίλαθλοι θα ταξιδέψουν από την Ελλάδα για αυτό το κρίσιμο παιχνίδι, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα βρίσκονται στο τσάρτερ του Παναθηναϊκού AKTOR, που θα αναχωρήσει το πρωί της Πέμπτης (4/4) από το «Ελευθέριος Βενιζέλος».