Ο MVP μήνας του Κώστα Σλούκα οδηγεί τον Παναθηναϊκό AKTOR στη δεύτερη θέση (vids)

Ο MVP μήνας του Κώστα Σλούκα οδηγεί τον Παναθηναϊκό AKTOR στη δεύτερη θέση (vids)

Ηλίας Λαλιώτης 11:12 - 01.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:14 - 01.04.2024

Δύο νίκες μακριά από τη δεύτερη θέση στη regular season της EuroLeague βρίσκεται ο Παναθηναϊκός AKTOR και αυτό το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στις υπερηχητικές εμφανίσεις που κάνει ο Κώστας Σλούκας τον τελευταίο ένα μήνα.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού AKTOR απόλαυσαν το διήμερο ρεπό που τους έκανε δώρο ο Εργκίν Αταμάν μετά το νέο σπουδαίο «διπλό» που πέτυχαν στη φετινή EuroLeague.

Οι «πράσινοι» κάνουν έναν καταπληκτικό δεύτερο γύρο και ειδικά από τη στιγμή που μπήκαν στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου, πραγματοποιούν εκπληκτικές εμφανίσεις και παίρνουν τις νίκες που χρειάζονται για να βρεθούν σε μια θέση που κανείς δεν περίμενε στο ξεκίνημα.

Στη δεύτερη της regular season, πίσω μόνο από την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης. Ναι, μεν ο Παναθηναϊκός AKTOR χτίστηκε για να επιστρέψει στην ελίτ και να πρωταγωνιστήσει, αλλά κανείς δεν μπορούσε να περιμένει πως μέσα σε μόλις 7 μήνες, με 12 νέους παίκτες και νέο προπονητή θα έκανε αυτό το άλμα από την περσινή 17η θέση.

Μετά τη νίκη επί της Βίρτους στην Μπολόνια, με το buzzer beater του Κέντρικ Ναν, το Τριφύλλι θέλει δύο ακόμα για να «σφραγίσει» αυτή την επιτυχία και να έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση στο Final Four του Βερολίνου, υποδεχόμενος στα playoffs την ομάδα που θα επικρατήσει στον play-in αγώνα μεταξύ 7ου και 8ου.

Ήταν ένα ακόμα σπουδαίο αποτέλεσμα τον τελευταίο ένα μήνα, όπου σε έξι αγώνες ο Παναθηναϊκός AKTOR μετράει μόλις μια ήττα. Αυτή από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Σε αυτό το διάστημα άλωσε τη Μαδρίτη, το Βελιγράδι (επικρατώντας του Ερυθρού Αστέρα) και την Μπολόνια, λυγίζοντας επίσης Βιλερμπάν και Μπαρτσελόνα μέσα στο ΟΑΚΑ.

Σε αυτό το εξαιρετικό σερί των «πράσινων», που τους έχει φέρει «αγκαλιά» με τη δεύτερη θέση, πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Κώστας Σλούκας.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού βρίσκεται στην καλύτερη κατάστασή του αυτή την περίοδο και πραγματοποιεί τις κορυφαίες εμφανίσεις του με την πράσινη φανέλα, ίσως και όλης της καριέρας του. Οι αριθμοί το αποδεικνύουν, αλλά πάνω από όλα η επίδραση που έχει ο φυσικός ηγέτης της και στην υπόλοιπη ομάδα.

Από τη στιγμή που ο Σλούκας κατάφερε στη διακοπή που προηγήθηκε λόγω των εθνικών ομάδων, να αφήσει πίσω του τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε στους προσαγωγούς, έχει πάρει τη… μπαγκέτα του και ως ένας κορυφαίος μαέστρος καθοδηγεί με μεγάλη επιτυχία την «πράσινη» ορχήστρα.

Ο 34χρονος γκαρντ έχει απίστευτα νούμερα σε αυτές τις 5 νίκες του Παναθηναϊκού, τα οποία και μπορείτε να δείτε στον παρακάτω πίνακα.

Αντίπαλος

Χρόνος

Πόντοι

Ασίστ

Ριμπάουντ

Λάθη

Αξιολόγηση

@ Ρεάλ Μαδρίτης

24:52

16

6

3

3

27

Βιλερμπάν

27:20

14

8

5

1

22

@ Ολυμπιακός

20:36

7

3

4

1

8

@ Ερυθρός Αστέρας

27:09

17

10

2

0

28

Μπαρτσελόνα

33:31

18

8

4

2

25

@ Βίρτους

32:19

20

2

4

2

21

Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε εν δράσει τον Κώστα Σλούκα σε αυτό το διάστημα:

23:55 - 22.03.2024

Το βίντεο που δεν χάνεται: Το σόου του Σλούκα σε 61 δευτερόλεπτα!

Απολαυστικός, καθοριστικός, απλά... ηγετικός! Ο Κώστας Σλούκας σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού AKTOR, σημείωσε 18 πόντους και μοίρασε 8 ασίστ, οδηγώντας το «τριφύλλι» σε σπουδαία νίκη επί της Μπαρτσελονα στο ΟΑΚΑ με 89-81.