Οι «λεπίδες» του Σλούκα που… περιποιήθηκαν την Βίρτους στην Μπολόνια

Οι «λεπίδες» του Σλούκα που… περιποιήθηκαν την Βίρτους στην Μπολόνια

Sportal newsroom 12:00 - 30.03.2024 / Ανανεώθηκε: 12:13 - 31.03.2024

Με την ενέργειά του και την ηγετική του φυσιογνωμία ο Κώστας Σλούκας καθόρισε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην Μπολόνια κόντρα στην Βίρτους και πέραν από την κομβική του παρουσία -όπως παρουσιάστηκε από το Sportal Euroleague Show, παρέα με την Philips OneBlade Pro- είναι ένας εκ των βασικών λόγων που οι «πράσινοι» ετοιμάζονται για το Final Four της Euroleague.

Μέχρι να βάλει το νικητήριο καλάθι στην εκπνοή του αγώνα ο Κέντρικ Ναν, χρειάστηκε να γίνουν αρκετά πράγματα στο παιχνίδι. Και τα περισσότερα από αυτά ανέλαβε να τα κάνει ο Κώστας Σλούκας. Και τα έκανε!

Ο πολύπειρος Έλληνας γκαρντ άλλωστε, ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης για την 32η αγωνιστική της Euroleague, από την οποία προέκυψε η νίκη επί της Βίρτους Μπολόνια στην Ιταλία και ο Παναθηναϊκός έκανε ένα τεράστιο βήμα για την κατάληψη της δεύτερης θέσης στην κανονική διάρκεια. Μία θέση που θα προσφέρει πλεονέκτημα έδρας και θα ανοίξει τον δρόμο για το Final Four του Βερολίνου.

Ο Σλούκας λοιπόν, έβαλε 20 πόντους στη Βίρτους, με 4/5 δίποντα, 3/6 τρίποντα, είχε τέσσερα ριμπάουντ και δύο ασίστ, ενώ αγωνίστηκε για 32 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα.

Μάλιστα, ήταν το τρίτο συνεχόμενο σπουδαίο ματς του αρχηγού της ομάδας, που είχε βάλει 17 πόντους και είχε κάνει 10 ασίστ στην εκτός έδρας νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα και είχε 18 πόντους και 8 τελικές πάσες στην εντός έδρας επιτυχία με την Μπαρτσελόνα.

Αυτός ήταν και ο παίκτης που έκανε ξανά τη διαφορά για τους «πράσινους», όπως τον παρουσίασε και το Sportal στην εκπομπή Sportal Euroleague Show, παρέα με την Philips OneBlade Pro: Το κορυφαίο προϊόν για τριμάρισμα, διαμόρφωση και ξύρισμα σε πρόσωπο και σώμα.

Συνολικά πάντως, ο 33χρονος γκαρντ, στην πρώτη του σεζόν με τον Παναθηναϊκό, χρειάστηκε ένα χρονικό διάστημα προσαρμογής, αλλά πλέον δείχνει να βρίσκεται στη θέση να διαχειριστεί και να καθοδηγήσει με άνεση και στυλ τον Παναθηναϊκό. Να τον βοηθήσει να τερματήσει δεύτερος στην κανονική διάρκεια και να τον οδηγήσει στο Final Four -που (αν αυτό έρθει) θα είναι το ενδέκατο της πλούσιας καριέρας του.

Σε 25 αγώνες στην Euroleague, έχει ξεκινήσει στην πρώτη πεντάδα στους 12 εξ αυτών, αγωνίζεται κατά μέσο όρο για 26’29’’ και σε αυτό το διάστημα παράγει για τον Παναθηναϊκό 12 πόντους με 38,9% στα σουτ τριών πόντων, ενώ μοιράζει στους συμπαίκτες του και 5,6 ασίστ. Στη στατιστική του προσθέτει 2,8 ριμπάουντ και σχεδόν ένα κλέψιμο ανά αγώνα (0,8 για την ακρίβεια).

🔴 Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός 79-81: Με ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ buzzer beater του Ναν, αγκαλιά με την 2η θέση!

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!