Η Βαλένθια απέλυσε τον κόουτς Μουμπρού μετά την ήττα από τη Βιλερμπάν

Η Βαλένθια απέλυσε τον κόουτς Μουμπρού μετά την ήττα από τη Βιλερμπάν

Γιώργος Γαβριλάκης 14:35 - 05.04.2024 / Ανανεώθηκε: 14:56 - 05.04.2024

Ο Άλεξ Μουμπρού αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Βαλένθια. Η βαριά ήττα της 33ης αγωνιστικής και η αποτυχία εισόδου στην δεκάδα της Euroleague ήταν οι λόγοι που διέκοψαν τη συνεργασία.

Το έτσι κι αλλιώς βαρύ κλίμα, που προκαλούσε δυσφορία στη Βαλένθια, έγινε από βαρύ... ασήκωτο, μετά την εντός έδρας ήττα από την Βιλερμπάν, που συνδυάστηκε με μία πολύ άσχημη εμφάνιση των Ισπανών. Και μερικές ώρες αργότερα ήρθαν οι εξελίξεις, που δεν ήταν καλές για τον προπονητή της ομάδας. 

Ο Άλεξ Μουμπρού αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο και μάλιστα η απόλυσή του ανακοινώθηκε επίσημα από τους Ισπανούς το μεσημέρι της Παρασκευής (5/4). Η Βαλένθια στον πρώτο γύρο της κανονικής διάρκειας της σεζόν στην Euroleague ήταν αρκετά αποτελεσματική, εκμεταλλεύτηκε όποια ευκαιρία παρουσιάστηκε μπροστά της και ήταν σχεδόν μόνιμη κάτοικος της οκτάδας. 

Από εκεί και πέρα, άρχισε η… πτώση διαρκείας και μία αγωνιστική πριν το τέλος και έπειτα από την ήττα από τους Γάλλους, που ήταν η 19η στο σύνολο 33 αγώνων στην κανονική διάρκεια της σεζόν, ουσιαστικά αποχαιρέτησαν και τις τελευταίες ελπίδες τους για συμμετοχή στα Play In. 

Αυτή η αποτυχία αποτέλεσε τον βασικότερο λόγο της απομάκρυνσης του Μουμπρού, ενώ η ομάδα θα συνεχίσει την πορεία της για την υπόλοιποι σεζόν σε Ευρώπη και ισπανικό πρωτάθλημα με τον Τσάμπι Άλμπερτ, ο οποίος ήταν ο άμεσος συνεργάτης του Μουμπρού. 

Οι δύο αμφίβολες συμμετοχές της Μπάγερν που επηρεάζουν κομβικά το ματς με τον Παναθηναϊκό
EUROLEAGUE

13:16 - 05.04.2024

Οι δύο αμφίβολες συμμετοχές της Μπάγερν που επηρεάζουν κομβικά το ματς με τον Παναθηναϊκό

Ο Ντέβιν Μπούκερ και ο Αντρέας Ομπστ, ένας δυναμικός ψηλός και ένας τρομερός σουτέρ, είναι αμφίβολοι για το ματς της 33ης αγωνιστικής της Μπάγερν Μονάχου στην Euroleague, κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Άλμπερτ θα κάνει το ντεμπούτο του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στις 12 Απριλίου στο Βελιγράδι με αντίπαλο την Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Και αυτό θα είναι το πρώτο, αλλά και το τελευταίο του ευρωπαϊκό παιχνίδι, για την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν, καθώς φθάνει να δούμε ποια θα καταλήξει να είναι η συνεργασία του με τις «Νυχτερίδες».

🔴 Sportal Euroleague Show με Μπάγερν Μονάχου - Παναθηναϊκος και όλη τη δράση της Παρασκευής