Άδεια σε Γκριγκόνις και φήμες για Ζαλγκίρις

Άδεια σε Γκριγκόνις και φήμες για Ζαλγκίρις

Πάρης Τσελεπίδης • 17:11 - 06.01.2023 / Ανανεώθηκε: 21:08 - 09.03.2024

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να επέστρεψε από το Μόναχο μετά την ήττα του από την Μπάγερν αλλά χωρίς τον Μάριους Γκριγκόνις που πήγε με άδεια στην πατρίδα του την Λιθουανία με την Ζαλγκίρις Κάουνας να εξετάζει την περίπτωσή του.

Ο Μάριους Γκριγκόνις δεν επέστρεψε μαζί με την αποστολή του Παναθηναϊκού από τη Γερμανία και το Μόναχο την επομένη της ήττας από την Μπάγερν για την 17η αγωνιστική της Euroleague. Ο διεθνής Λιθουανός φόργουορντ πήρε άδεια για να πάει στην πατρίδα του την ίδια ώρα που έχει αναπτυχθεί φημολογία περί ενδιαφέροντος της πρώην ομάδας του, Ζαλγκίρις Κάουνας.

Bέβαια, ο λόγος της άδειας που ζήτησε και πήρε ο Γκριγκόνις ήταν η κηδεία του παππού του. Κάτι που υπήρχε η δυνατότητα να συμβεί καθώς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Σαββατιάτικο (7/1, 19:15) παιχνίδι με το Περιστέρι στο ΟΑΚΑ για την Basket League. Εκεί όπου δεν είναι δηλωμένος στην επτάδα των ξένων μετά την επιστροφή από τον τραυματισμό του.

Την ίδια ώρα στην Λιθουανία έχει αναπτυχθεί φημολογία για το ενδιαφέρον της Ζαλγκίρις Κάουνας, της πρώην ομάδας του, για την περίπτωση του Γκριγκόνις και της άμεσης απόκτησής του. Πολύ απλά γιατί υπάρχει μόλις ένα τριήμερο μέχρι να εκπνεύσει η ημερομηνία απόκτησης παίκτη από άλλη ομάδα που αγωνίζεται στην Euroleague.

Το σενάριο έχει να κάνει με τον σοβαρό τραυματισμό του Κίναν Έβανς τελευταίο ματς Ζαλγκίρις, το εντός έδρας με τη Φενέρμπαχτσε. Εκεί όπου υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα και θα χάσει το υπόλοιπο της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ζαλγκίρις Κάουνας ήθελε και το περασμένο καλοκαίρι να αποκτήσει τον Γκριγκόνις σε ένα χρονικό σημείο όμως που προτίμησε να αποδεχτεί την πρόταση του Παναθηναϊκού. Ωστόσο λίγο ο τραυματισμός του και λίγο η συνολική του εικόνα από το ξεκίνημα της χρονιάς δεν αποκλείεται να δρομολογήσει εξελίξεις.