Επιβεβαίωση Sportal: Στην ΑΕΚ ο Μόργκαν και με τη βούλα

Επιβεβαίωση Sportal: Στην ΑΕΚ ο Μόργκαν και με τη βούλα

Χρήστος Τσάλτας 19:20 - 27.12.2023 / Ανανεώθηκε: 19:33 - 27.12.2023

Ο Τζόρνταν Μόργκαν είναι και με τη βούλα παίκτης της ΑΕΚ, με την κιτρινόμαυρη ΚΑΕ να ανακοινώνει την απόκτησή του ως το τέλος της σεζόν, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Sportal.

Η μεταγραφή του Τζόρνταν Μόργκαν ολοκληρώθηκε και τυπικά. Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της Λοκομοτίβ Κουμπάν, που ευχαρίστησε τον Αμερικανό σέντερ για την προσφορά του, ήταν η σειρά της Ένωσης να προχωρήσει στην δική της κίνηση, ολοκληρώνοντας το deal.

Ο Τζόρνταν Μόργκαν θα φοράει την κιτρινόμαυρη φανέλα ως το τέλος της σεζόν, με την Ένωση να ανακοινώνει την απόκτησή του το απόγευμα της Τετάρτης και αφού είχε καταφέρει να φτάσει σε συμφωνία μαζί του από τις προηγούμενες μέρες. Άλλωστε η επιθυμία του παίκτη ήταν τέτοια που κίνησε όλες τις διαδικασίες.

Το Sportal ήταν το Μέσο που αποκάλυψε τη μεταγραφή του Αμερικανού στην Ένωση, με ρεπορτάζ από τις 26/12. Οι διαδικασίες «έτρεξαν» με την ΑΕΚ να κάνει δικό της τον παίκτη και να καλύπτει άμεσα το κενό του Μφιόντου Καμπενγκέλε, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Βενέτσια.

Πλέον το μόνο που απομένει είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από την άφιξη του παίκτη, η οποία υπολογίζεται για -το αργότερο- την Παρασκευή (29/12), ενώ γίνονται προσπάθειες για να μπορέσει να αγωνιστεί, έστω και για λίγα λεπτά στην αναμέτρηση κόντρα στο Λαύριο, στο κλειστό της Λαυρεωτικής, για την 12η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ:

Η ΑΕΚ BETSSON ΒC βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσει, ότι συνήψε συμφωνία με τον Τζόρνταν Μόργκαν (Jordan Morgan, 32 χρ., 2μ.03).

Ο Αμερικανοσλοβένος αθλητής υπέγραψε σήμερα (27/12) συμβόλαιο με τη «Βασίλισσα» έως το τέλος της περιόδου 2023-2024.

Βιογραφικό:

Ο Τζόρνταν Μόργκαν γεννήθηκε στο Μίσιγκαν, στις 15 Σεπτεμβρίου 1991.

Ο απόφοιτος του Μίσιγκαν ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2014, στην Ιταλία και τη Βίρτους Ρόμα, μετρώντας συμμετοχές και στο Eurocup (7.5 πόντοι, 6 ριμπάουντ). Την επόμενη αγωνιστική χρονιά βρέθηκε στη Γαλλία και τις Ναντ και Μπουλόν Λεβαλουά Μετροπολιτάν 92, ενώ έκλεισε τη σεζόν στη G- League και τη θυγατρική των Cleveland Cavaliers.

Ο Αμερικανός με σλοβενικό διαβατήριο ήρθε στην Ελλάδα, για λογαριασμό της Κύμης το 2016 και αποτέλεσε βασικό της στέλεχος, μετρώντας 11.6 πόντους και 9 ριμπάουντ. Το 2017, κατέκτησε δύο τρόπαια με τη ΚΚ Ολίμπια, στη Σλοβενία, ένα Σούπερ Καπ κι ένα πρωτάθλημα της Αδριατικής Λίγκας (13.7 πόντοι, 6.9 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ). Στη σεζόν 2018-2019, ο Μόργκαν μετακόμισε στην Τουρκία για τη Μπαντίρμα (13.6 πόντοι, 7.5 ριμπάουντ) και την επόμενη χρονιά, παρέμεινε στη χώρα, αγωνιζόμενος στην Καρσίγιακα (12.5 πόντοι, 7.4 ριμπάουντ).

Την περίοδο 2020-2021, αγωνίστηκε στο Καζάν και την Ούνικς, μετρώντας 9.3 πόντους και 4.8 ριμπάουντ, ενώ την επόμενη χρονιά φόρεσε τη φανέλα της Βενέτσια (5.2 πόντοι, 2.8 ριμπάουντ). Πέρυσι, επέστρεψε στην Τουρκία, αυτή τη φορά για την Κόνιασπορ, με την οποία μέτρησε 17.8 πόντους και 7.6 ριμπάουντ. Την εφετινή περίοδο έπαιξε σε 16 αγώνες με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν (6.2 πόντοι, 4 ριμπάουντ).

Είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Σλοβενίας.

Tags: