Έκλεισε το deal, στην ΑΕΚ ο ΜακΡέι
i

© Getty Images

Έκλεισε το deal, στην ΑΕΚ ο ΜακΡέι

Χρήστος Τσάλτας 00:53 - 14.07.2023 / Ανανεώθηκε: 00:55 - 14.07.2023

Η ΑΕΚ κάνει τη μεγάλη κίνηση του καλοκαιριού, καθώς έφτασε συμφωνία με τον Τζορνταν ΜακΡέι για την ερχόμενη σεζόν.

Μια από τις πιο δυνατές μεταγραφές του φετινού καλοκαιριού ολοκλήρωσε η ΑΕΚ. 

Η Ένωση είχε βάλει στο στόχαστρο τον Τζορνταν ΜακΡέι με σκοπό να προσθέσει ποιότητα και εμπειρία στο ρόστερ. Και έπειτα από συζητήσεις επί συζητήσεων κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία με τον Αμερικανό σκόρερ. Ο ΜακΡέι ήταν ένας από τους παίκτες που είχε ξεχωρίσει ο Ζοάν Πλάθα και είχε ζητήσει την απόκτηση του. Ο Μάκης Αγγελόπουλος χειρίστηκε προσωπικά την υπόθεση τις τελευταίες ώρες και έπειτα από συζητήσεις που έλαβαν χώρα το βράδυ της Πέμπτης οι δυο πλευρές έδωσαν τα χέρια για συμβόλαιο ενός έτους.

Στην ΑΕΚ εχουν σηκώσει για τα καλά μανίκια όσον αφορά τους ξένους του ροστερ της νέας σεζόν ωστόσο έδωσαν μεγάλο βάρος στην υπόθεση του ΜακΡέι. 

Άπαντες άλλωστε είχαν διαπιστώσει πως πρόκειται για μια εξαιρετική περίπτωση παίκτη που έχει όλα τα φόντα να ηγηθεί και να κάνει τη διαφορά. Για τον λόγο αυτό επέμειναν στην περίπτωση του και έκριναν πως άξιζε κάθε κίνηση για υπέρβαση. Για το λόγο αυτό μπήκε σε κατάσταση προτεραιότητας με σκοπό να κλείσει άμεσα το θέμα. Όπως και έγινε. 

Ο ΜακΡέι συμφώνησε με τον Αγγελόπουλο στις συζητήσεις που είχαν και ντύνεται στα κιτρινόμαυρα για να ηγηθεί της προσπάθειας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Την ίδια ώρα η ΑΕΚ βάζει στο ροστερ της έναν πολύ ποιοτικό παίκτη με έφεση στο σκοράρισμα που μπορεί να αλλάξει το τοπίο σε ένα παιχνίδι με την παρουσία του. Θυμίζοντας αρκετά την ικανότητα του Μάνι Χάρις που μπήκε στο ροστερ και ηγήθηκε επιθετικά σε μια σεζόν που η ΑΕΚ γεύτηκε πολλές χαρές σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Την σεζόν που ολοκληρώθηκε ο απόφοιτος του Τένεσι είχε μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του στα ευρωπαϊκά παρκέ, μετρώντας 16,6 πόντους, 3,3 ριμπάουντ, 2,9 ασίστ, 48,3% στα δίποντα και 42,4% στα τρίποντα, «κουβαλώντας» την Χάποελ Τελ Αβίβ επιθετικά, στην πορεία της ως τους τελικούς του πρωταθλήματος Ισραήλ.