Πλησιάζει σε Τζόρνταν ΜακΡέι η ΑΕΚ (vids)

Τζόρνταν ΜακΡέι

Πλησιάζει σε Τζόρνταν ΜακΡέι η ΑΕΚ (vids)

Χρήστος Τσάλτας 17:47 - 13.07.2023 / Ανανεώθηκε: 17:47 - 13.07.2023

Ο Τζόρνταν ΜακΡέι αποτελεί τον μεγάλο στόχο της ΑΕΚ το φετινό καλοκαίρι, με την υπόθεση να βρίσκεται στην τελική ευθεία της και την Ένωση να προσπαθεί να πυροδοτήσει την βόμβα του καλοκαιριού.

Ο ελληνικός κορμός της ΑΕΚ έχει δημιουργηθεί, με παίκτες που συνδυάζουν ενέργεια, κίνητρο και διάθεση να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο. Την ίδια ώρα το βάρος πέφτει στην ενίσχυση του ρόστερ όσον αφορά τους παίκτες που θα στελεχώσουν τον κορμό των ξένων παικτών.

Το πλάνο της Ένωσης αυτό το καλοκαίρι είναι ξεκάθαρο και αναφέρει απόκτηση παικτών με επιθετικό ταλέντο, που θα μπορούν να παιξουν σε γρήγορο τέμπο και να υποστηρίξουν το πλάνο του Ζοάν Πλάθα, ο οποίος θέλει να φέρει το ισπανικό μοντέλο στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ.

Μια από τις περιπτώσεις που έχουν ξεχωρίσει είναι αυτή του Τζόρνταν ΜακΡέι. Ο 32χρονος άσος διακρίνεται για την έφεσή του στο σκοράρισμα, την ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός αλλά και το άκρως αποτελεσματικό σουτ από μέση/μακρινή απόσταση. Ένας παίκτης που έχει όλα τα στοιχεία που θέλει η ομάδα για τη νέα σεζόν, καθώς έρχεται με φόρα από εξαιρετική σεζόν με την Χάποελ Τελ Αβίβ, ενώ βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και την σεζόν ολοκληρώθηκε έδειξε πως μπορεί να ηγηθεί πάνω στο παρκέ για την ομάδα του.

Η υπόθεσή του κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν από την πρώτη στιγμή, διότι ο ανταγωνισμός ήταν τεράστιος. Για τον ΜακΡέι πέραν της Χάποελ Τελ Αβίβ, που επιθυμούσε την παραμονή του, στο κόλπο μπήκε και η Καρσίγιακα, η οποία εκδήλωσε ενδιαφέρον προς την πλευρά του παίκτη.

Ο τρόπος όμως με τον οποίο χειρίστηκε η Ένωση την υπόθεση της έδωσαν σημαντικό προβάδισμα. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα ώστε οι τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε deal για την ερχόμενη σεζόν.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ έχουν κινηθεί αποφασιστικά, οι επαφές των δύο πλευρών έχουν προχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και όλα δείχνουν πως η υπόθεση θα έχει θετική κατάληξη, με την Ένωση να ετοιμάζεται να βάλει στη μηχανή της έναν παίκτη ηγέτη, με τρομερή έφεση στο σκοράρισμα και δυνατότητα να αλλάξει τον ρυθμό προς όφελος της ομάδας του.

Την σεζόν που ολοκληρώθηκε ο απόφοιτος του Τένεσι είχε μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του στα ευρωπαϊκά παρκέ, μετρώντας 16,6 πόντους, 3,3 ριμπάουντ, 2,9 ασίστ, 48,3% στα δίποντα και 42,4% στα τρίποντα, «κουβαλώντας» την Χάποελ Τελ Αβίβ επιθετικά, στην πορεία της ως τους τελικούς του πρωταθλήματος Ισραήλ.