Επίσημο: Τέλος από την ΑΕΚ ο Πετρόπουλος, συνεχίζει στον Κολοσσό Ρόδου

Επίσημο: Τέλος από την ΑΕΚ ο Πετρόπουλος, συνεχίζει στον Κολοσσό Ρόδου

Χρήστος Τσάλτας 12:05 - 12.07.2023 / Ανανεώθηκε: 12:12 - 12.07.2023

Ο Ανδρέας Πετρόπουλος αποχώρησε από την ΑΕΚ, έπειτα από δύο χρόνια στα κιτρινόμαυρα και θα συνεχίσει την καριέρα του στον Κολοσσό Ρόδου.

Από το 2021 έως το 2023 ο Ανδρέας Πετρόπουλος βρέθηκε στο κλειστό των Λιοσίων, φορώντας τη φανέλα της ΑΕΚ. Ο Έλληνας φόργουορντ αν και υπέγραψε επέκταση έως το 2024 δεν θα συνεχίσει στην Ένωση, η οποία ανακοίνωσε τη λύση συνεργασίας με τον έμπειρο άσο.

Ο Πετρόπουλος ωστόσο δεν άργησε να βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Αυτός θα είναι ο Κολοσσός Ρόδου, με την ομάδα του Κούρο Σεγκούρα να ανακοινώνει την απόκτησή του για την ερχόμενη σεζόν, πραγματοποιώντας την τρίτη μεταγραφή της για το φετινό καλοκαίρι, μετά τους Κωστή Γόντικα και Ντάνιελ Ουτόμι, προσδίδοντας εμπειρία στο ρόστερ της νέας σεζόν.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ αναφέρει:

Η ΑΕΚ BC ανακοινώνει την «κοινή συναινέσει» λύση της συνεργασίας της με τον Ανδρέα Πετρόπουλο. Η ΑΕΚ BC τον ευχαριστεί για την προσφορά του και του εύχεται κάθε επιτυχία στον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Η ανακοίνωση του Κολοσσού Ρόδου αναφέρει:

Η ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Ανδρέα Πετρόπουλο, για τα επόμενα 2 χρόνια.

Ο Ανδρέας Πετρόπουλος γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 1994 και με ύψος 1,96μ. αγωνίζεται ως γκαρντ. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2013 από το Παγκράτι και το 2014 αγωνίστηκε στην Basket League με τη φανέλα του Πανιωνίου. Το 2017 μετακόμισε στη Δόξα Λευκάδας και στη συνέχεια ο επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Καστοριά.

Τη σεζόν 2019-20 αγωνίστηκε στην αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού και την επόμενη (2020/21) επέστρεψε στην Basket League, για λογαριασμό του Ιωνικού Νίκαιας.

Το καλοκαίρι του 2021 ο Ανδρέας Πετρόπουλος υπέγραψε στην ΑΕΚ, στην οποία αγωνίστηκε τα τελευταία δύο χρόνια.