O Κολοσσός συμφώνησε με τον Ντάνιελ Ουτόμι (vid)

O Κολοσσός συμφώνησε με τον Ντάνιελ Ουτόμι (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:59 - 11.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:04 - 11.07.2023

Ο 26χρονος Αμερικανός γκαρντ, Ντάνιελ Ουτόμι, μετά από δύο σεζόν στη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας έρχεται στην Ελλάδα και τη Ρόδο για τον Κολοσσό.

Παραδοσιακά η Α2 Ιταλίας, ειδικά στο ξεκίνημα του 21ου αιώνα, ήταν μία ανεξάντλητη πηγή παραγωγής ταλέντων και συγκεκριμένα Aμερικανών που ξεκινούσαν από εκεί τα πρώτα (ή τα δεύτερα) βήματα της ευρωπαϊκής τους καριέρας. Αυτή την ανάμνηση επανέφερε ο Κολοσσός Ρόδου και έτσι προέκυψε η συμφωνία του με τον Ντάνιελ Ουτόμι

Πρόκειται για τον 26χρονο γκαρντ, ο οποίος όταν τελείωσε το φημισμένο Πανεπιστημιακό πρόγραμμα του Σάουθερν Καλιφόρνια, εμφανίστηκε στην Γηραιά Ήπειρο και συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα της Φινλανδίας (2020-21). Τα τελευταία δύο χρόνια όμως, εμπλούτισε το βιογραφικό του με δύο πολύ καλές σεζόν στην δεύτερη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος. Αρχικά με την Πιστόια και πέρσι με την Ουμάνα Τσιούσι. 

Ανακοινώθηκε ο Κακλαμανάκης από τον Πανιώνιο
Α2 ΑΝΔΡΩΝ

09:34 - 11.07.2023

Ανακοινώθηκε ο Κακλαμανάκης από τον Πανιώνιο

Ο 29χρονος σέντερ μετά από διαδοχικές σεζόν στην Basket League, πλέον ανήκει στον Πανιώνιο και τη νέα σεζόν θα αναλάβει υψηλές αρμοδιότητες στην πορεία της ομάδας από τη Νέα Σμύρνη με στόχο την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία.

Και τις δύο χρονιές είχε πάνω από 14 πόντους μέσο όρο, ενώ διακρίνεται για το μακρινό του σουτ και γενικά την εκτελεστική του δεινότητα στην επίθεση. Πέρσι είχε 38,8% στα τρίποντα, ενώ τις προηγούμενες δύο χρονιές είχε 41,4% και 42,5%. Αυτό είναι το δυνατό του σημείο και γι' αυτόν τον επέλεξε ο κόουτς Κούρο Σεγκούρα, ώστε να έχει έξτρα επιλογές στα έμπροσθεν, ειδικά όταν οι άμυνες είναι πιεστικές και σκληρές.  

Η προσθήκη του Ντάνιελ Ουτόμι αναμένεται η δεύτερη της ομάδας από το Σμαραγδένιο Νησί, καθώς είχε προηγηθεί η απόκτηση του Κωστή Γόντικα. Ο 29χρονος σέντερ αποκτήθηκε μένοντας ελεύθερος από την ΑΕΚ, ενώ ο κόουτς Σεγκούρα πλέον προωθεί τα υπόλοιπα μεταγραφικά θέματα που απασχολούν την ομάδα του και αναμένονται αρκετές κινήσεις μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο.