H AEK παρακολουθεί τον Τάιρους ΜακΓκι για τη νέα σεζόν

Τάιρους ΜακΓκι

H AEK παρακολουθεί τον Τάιρους ΜακΓκι για τη νέα σεζόν

Χρήστος Τσάλτας 14:08 - 07.07.2023

Ο σχεδιασμός της ΑΕΚ έχει τεθεί σε πλήρη εξέλιξη ενόψει της νέας σεζόν και σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal μια από τις περιπτώσεις που παρακολουθούν στο κλειστό των Λιοσίων είναι αυτή του Τάιρους ΜακΓκι.

Με την έλευση του Ζοάν Πλάθα η ΑΕΚ έχει αποφασίσει να κοιτάξει μπροστά, να αφήσει πίσω τα σκαμπανεβάσματα της τελευταίας διετίας και να στρέψει το βλέμμα της ψηλά. Η πρόσληψη του 60χρονου Ισπανού προπονητή με το «βαρύ» βιογραφικό μαρτυρά πως στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο φιλοδοξούν σε μια εξαιρετική και πετυχημένη σεζόν.

Η πρόκληση άλλωστε είναι τεράστια. Η σεζόν 2023-24 είναι ορόσημο, καθώς συμπληρώνονται τα 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου και στα ενδότερα της ομάδας θέλουν να χτίσουν ένα ρόστερ το οποίο θα είναι γεμάτο, ανταγωνιστικό και δυνατό σε όλα τα επίπεδα, ακολουθώντας τα «θέλω» του Πλάθα στο 100%.

Ο Ισπανός κόουτς βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους ανθρώπους της Ένωσης, τρέχοντας το μεταγραφικό πλάνο όσον αφορά τους ξένους παίκτες. Ο κορμός των ξένων θα είναι επιλογές δικές του στο 100% και θα έχουν επιθετικό ταλέντο, ενώ οι περισσότεροι εξ αυτών θα παίζουν σε πάνω από μία θέσεις, προσφέροντας ευελιξία στο γκρουπ.

Τζουάν Πλάθα © Intime

Μια από τις περιπτώσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι για την Ένωση και η οποία παρακολουθείται από την ομάδα είναι αυτή του Τάιρους ΜακΓκι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Sportal. Ο Αμερικανός γκαρντ έιναι 32 ετών και μπορεί να παίξει τόσο στη θέση του πλέι μέικερ, όσο και σε αυτή του σούτινγκ γκαρντ. Μπορεί να καλύψει και τις 2 θέσεις στην περιφέρεια με μεγάλη επιτυχία.

Πρόκειται άλλωστε για έναν παίκτη με μεγάλη εμπειρία στα ευρωπαϊκά παρκέ, έχοντας αγωνιστεί -μεταξύ άλλων- σε Βενέτσια, Σάσαρι, Ορτέζ, Χάποελ Χολόν (με την οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής Ισραήλ), Μπούργος, ενώ την περασμένη σεζόν φόρεσε τη φανέλα της Γαλατασαράι.

Ο 32χρονος γκαρντ από την Οκλαχόμα διακρίνεται για την έφεσή του στο σουτ, αλλά και στην ικανότητά του να βάζει τη μπάλα στο καλάθι με πολλούς τρόπους. Την σεζόν 2022-23 αγωνίστηκε σε 22 παιχνίδια με την Γαλατασαράι, μετρώντας 11,9 πόντους, 2,2 ριμπάουντ, 2,4 ασίστ, 46,1% στα δίποντα και 40% στα τρίποντα. Η σεζόν είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα για την «τσιμ μπομ», όμως ο ΜακΓκι ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν στο διάστημα που αγωνίστηκε στην Πόλη.

Όσο αποτελεσματικός, άλλο τόσο και θεαματικός είναι στο παιχνίδι του. Πίσω στο 2019, στους τελικούς του ιταλικού πρωταθλήματος ανάμεσα σε Ντινάμο Σάσαρι και Βενέτσια, στο έκτο παιχνίδι της σειράς, είχε κάνει poster τον Μίτσελ Ουάτ με ένα από τα καλύτερα καρφώματα της σεζόν, το οποίο έγινε viral μέσα σε ελάχιστες στιγμές.