H AEK θα κινηθεί προσεκτικά και χωρίς βιασύνη για τις μεταγραφές των ξένων

Ζοάν Πλάθα, Μάκης Αγγελόπουλος

i

@Intime

H AEK θα κινηθεί προσεκτικά και χωρίς βιασύνη για τις μεταγραφές των ξένων

Χρήστος Τσάλτας 16:03 - 28.06.2023 / Ανανεώθηκε: 16:08 - 28.06.2023

Ο Ζοάν Πλάθα έδωσε το΄σύνθημα και η ΑΕΚ ακολουθεί. Η Ένωση αναμένεται να κάνει πολύ προσεκτικές κινήσεις αυτό το καλοκαίρι, στον τομέα των ξένων παικτών, ώστε να έχει τη μέγιστη δυνατή επιτυχία.

Η έλευση του Ζοάν Πλάθα στην Ελλάδα, για χάρη της ΑΕΚ, έφερε νέο αέρα και στα ενδότερα της ομάδας. Ο Ισπανός προπονητής έδειξε την προσωπικότητά του από την πρώτη στιγμή που έφτασε στη χώρα μας, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάστηκε έτοιμος για τη νέα πρόκληση που έχει στον ορίζοντα.

Για τον ίδιο, παρά την πολύ μεγάλη καριέρα που έχει, το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αχαρτογράφητα ύδατα, καθώς δεν έχει καθοδηγήσει ομάδα στην Basket League τα προηγούμενα χρόνια, άρα και για εκείνον θα είναι κάτι πρωτόγνωρο η σεζόν που έρχεται.

Αυτό που κάνει τη διαφορά όμως είναι η εμπειρία του. Ο Πλάθα είναι ένας προπονητής που ξέρει το δρόμο προς την επιτυχία, όπως τόνισε και στη συνέντευξη Τύπου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έχει αφήσει κληρονομιά σε κάθε ομάδα και το ίδιο φιλοδοξεί να κάνει και τώρα στην Ένωση.

Πλάθα - Αγγελόπουλος

Ο έμπειρος προπονητής αναχώρησε για την Ισπανία μεν, όμως βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους ανθρώπους της ΑΕΚ για τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Πλέον σε πρώτο πλάνο έχει μπει η απόκτηση ξένων παικτών, οι οποίοι θα κάνουν τη διαφορά την ερχόμενη σεζόν. Άλλωστε ο στόχος δεν είναι μόνο το θελκτικό μπάσκετ, αλλά και η βελτίωση των αριθμών σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Κάτι που σημαίνει πως ο Πλάθα θέλει να κάνει καλύτερη την ομάδα σε όλα.

Με δεδομένο πως οι ξένοι βρίσκονται στο προσκήνιο και στην ΑΕΚ έχουν ήδη καταρτίσει λίστες στόχων, δεν υπάρχει η παραμικρή βιασύνη για επιλογές. «Δεν έχουμε δικαίωμα στο λάθος», είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου ο Ισπανός προπονητής, δείχνοντας και τον τρόπο που σκέφτεται. Η ΑΕΚ αυτό το καλοκαίρι θα εξανλτήσει όλα τα περιθώρια για να κάνει την καλύτερη δυνατή κίνηση, αναφορικά με την ενίσχυση του ρόστερ της, την ίδια ώρα που σκοπός είναι να βρεθούν οι παίκτες που θα έχουν το καλύτερο δυνατό fit και όχι παίκτες που θα φέρνουν «λάμψη». Γεγονός που σημαίνει πως με το καλημέρα ο Πλάθα βάζει το «εμείς» πάνω από κάθε «εγώ».