Το μυαλό της ΑΕΚ στην κλήρωση του BCL και τις μεταγραφές

Ζοάν Πλάθα

Το μυαλό της ΑΕΚ στην κλήρωση του BCL και τις μεταγραφές

Χρήστος Τσάλτας 21:52 - 04.07.2023

Η απόκτηση του Γιάννη Κουζέλογλου ισχυροποιεί τον ελληνικό κορμό της ΑΕΚ, η οποία ωστόσο συνεχίζει το σαφάρι για την ενίσχυσή της, την ώρα που άπαντες στην ομάδα περιμένουν την κλήρωση της Τετάρτης (05/07, 12:30) για τη φάση των ομίλων του BCL.

Σε δύο άξονες περιστρέφεται η ΑΕΚ τις τελευταίες ώρες. Ο πρώτος σχετίζεται με την κλήρωση του BCL, που θα λάβει χώρα στο Home of Basketball, στα γραφεία της FIBA στην Γενεύη. Η Ένωση θα μάθει τους αντιπάλους της στη φάση των ομίλων, στην οποία μετέχει για 8η διαδοχική σεζόν, ούσα μια από τις ελάχιστες ομάδες που έχουν το απόλυτο παρουσιών σε ομίλους της διοργάνωσης και μάλιστα βρίσκεται στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας.

Τι σημαίνει αυτό; Πως η ΑΕΚ θα βρίσκεται στους ισχυρούς στην κλήρωση και θα έχει αποφύγει σε πρώτη φάση όλα τα «βαριά» ονόματα της διοργάνωσης, όπως η Τενερίφη, η Καρσίγιακα, η Ουνικάχα Μάλαγα και η Χάποελ Ιερουσαλήμ. Έτσι σε πρώτη φάση ο δρόμος της μοιάζει, θεωρητικά, πιο βατός έναντι των ΠΑΟΚ, Περιστερίου και Προμηθέα που βρίσκοντα στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας.

Μάλιστα ενόψει της κλήρωσης η ΚΑΕ ΑΕΚ έβαλε και τον... κόσμο στο παιχνίδι, ζητώντας του να προβλέψει τους προσεχείς αντιπάλους της ομάδας στη φάση των ομίλων. Θυμίζουμε πως η ομάδα του Ζοάν Πλάθα δεν θα μπορεί να τεθεί αντιμέτωπη με Περιστέρι, ΠΑΟΚ και Προμηθέα στον πρώτο γύρο, λόγω των περιορισμών που υπάρχουν για ομάδες από την ίδια χώρα στην πρώτη φάση.

Σε πλήρη εξέλιξη τα μεταγραφικά

Ο δεύτερος άξονας στον οποίο κινείται η Ένωση αφορά τα μεταγραφικά. Εκεί όπου πλέον άπαντες έχουν φορτσάρει για τα καλά, προκειμένου να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις, ιδίως στην αγορά του εξωτερικού. Έχουμε αναφέρει άλλωστε και παλιότερα πως στο ρόστερ της ομάδας θα υπάρχουν αρκετοί πολυθεσίτες, για να προσφέρουν ευελιξία στον Πλάθα, την ίδια ώρα που ο ελληνικός κορμός σχηματίζεται για τα καλά.

Πλέον η ΑΕΚ έχει 5 Έλληνες παίκτες ενόψει της νέας σεζόν (Φλιώνης, Καράμπελας, Χατζηδάκης, Κουζέλογλου και Νετζήπογλου που θα ανακοινωθεί προσεχώς), ενώ ψάχνει για έναν γκαρντ, με τον Κώστα Παπαδάκη να είναι στιος πρώτες θέσεις της λίστας. Ο Ανδρέας Πετρόπουλος αναμένεται να αποχωρήσει και δεν αποκλείεται η Ένωση να κινηθεί για Έλληνα παίκτη που αγωνίζεται στις θέσεις 3-4 και θα «γεμίζει» το ρόστερ.

Στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο έχουν ρίξει μεγάλο βάρος στην υπόθεση του πόιντ γκαρντ. Στην Ένωση θέλουν έναν παίκτη με επιθετικές αρετές, που θα κάνει καλύτερο το γκρουπ με την παρουσία του. Εντός των τειχών υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν ξεχωρίσει, χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει κάποια εξ αυτών, διότι ο Πλάθα και οι συνεργάτες του, σε συνεργασία και με τους ανθρώπους της ΚΑΕ, είναι αποφασισμένοι να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για την καλύτερη δυνατή λύση, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες λανθασμένης κίνησης. Στην παρουσίασή του, άλλωστε, στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Ισπανός προπονητής είχε ξεκαθαρίσει πως η ΑΕΚ δεν μπορεί να κάνει λάθος στις επιλογές των ξένων, γεγονός που σημαίνει πως κάθε απόφαση θα «ζυμωθεί» πάρα πολύ καλά στα ενδότερα της ομάδας.