Έρχεται στην Ελλάδα ο Πλάθα για την ΑΕΚ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Έρχεται στην Ελλάδα ο Πλάθα για την ΑΕΚ

Χρήστος Τσάλτας 16:05 - 05.06.2023 / Ανανεώθηκε: 17:17 - 14.06.2023

Ο Ζοάν Πλάθα είναι ανάμεσα στους προπονητές που έχει ξεχωρίσει η ΑΕΚ για τη θέση του head coach και σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal η περίπτωσή του κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, με τον Ισπανό κόουτς να ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες.

Από την πρώτη στιγμή η ΑΕΚ είχε αποφασίσει να πάει σε ισπανικό μοντέλο, όσον αφορά τον προπονητή της νέας σεζόν. Στην Ένωση εκτιμούν πως με έναν προπονητή από την Ιβηρική χερσόνησο θα μπορέσουν να παρουσιάσουν καλύτερη εικόνα και θα ανταποκρίνονται στο σύγχρονο τρόπο παιχνιδιού.

Η σεζόν 2023-24 είναι ιδιαίτερη για τον οργανισμό ΑΕΚ, καθώς η Ένωση θα συμπληρώσει 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου. Για το λόγο αυτό στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο θέλουν η επιλογή του προπονητή να είναι η καλύτερη δυνατή και να έρθει έπειτα από ενδελεχές ψάξιμο σε όλα τα επίπεδα. Σκοπός των ανθρώπων της ομάδας είναι να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, προκειμένου η ομάδα να ανέβει επίπεδο.

ΑΕΚ: Πέδρο Μαρτίνεθ και Ζοάν Πλάθα οι βασικοί στόχοι για τη θέση του head coach
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

22:26 - 01.06.2023

ΑΕΚ: Πέδρο Μαρτίνεθ και Ζοάν Πλάθα οι βασικοί στόχοι για τη θέση του head coach

Η ΑΕΚ ρίχνει το βάρος στην εύρεση προπονητή, που θα έχει προσωπικότητα και θα βάλει τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα, με τους Πέδρο Μαρτίνεθ και Ζοάν Πλάθα να είναι οι υποψήφιοι για τον «κιτρινόμαυρο» πάγκο.

Για το λόγο αυτό στα ενδότερα της ομάδας έχουν ξεχωρίσει δύο περιπτώσεις. Όπως είχε υπογραμμίσει το Sportal οι περιπτώσεις των Πέδρο Μαρτίνεθ και Ζοάν Πλάθα είναι αυτές που βρίσκονται στο κάδρο, με τους δύο Ίβηρες προπονητές με το «βαρύ» βιογραφικό και την δυνατή προσωπικότητα να είναι αυτοί που πληρούν τις προϋποθέσεις των ανθρώπων της ομάδας.

Ο Μαρτίνεθ ήταν ένας από τους πρώτους προπονητές την πόρτα του οποίου «χτύπησε» η ΑΕΚ. Ο έμπειρος κόουτς όμως περιμένει τις εξελίξεις στην Μπασκόνια, ενώ δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Μανρέσα. Κάτι που κάνει την περίπτωσή του αρκετά δύσκολη. Αυτή του Πλάθα από την άλλη πλευρά δείχνει να είναι πιο κοντά στα μέτρα της ομάδας.

Οι πληροφορίες του Sportal αναφέρουν πως ο 59χρονος προπονητής έχει κερδίσει έδαφος σχετικά με τη θέση του head coach, καθώς υπάρχει σημείο επαφής ανάμεσα στις δύο πλευρές. Μάλιστα τις επόμενες μέρες αναμένεται να βρεθεί στην Ελλάδα, ώστε να έχει δια ζώσης επαφή με τους ανθρώπους της ΑΕΚ, αλλά και να ξεναγηθεί στους χώρους του κλειστού των Λιοσίων.

Πρόκειται άλλωστε για έναν προπονητή με πολύ δυνατό βιογραφικό, που για χρόνια βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο και έχει μάθει να προσέχει την κάθε λεπτομέρεια. Αυτός είναι και ο πιο σημαντικός λόγος της επίσκεψής του, προκειμένου να δει δια ζώσης τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας, αλλά και τους χώρους στους οποίους βρίσκεται η ομάδα.