ΑΕΚ: Πέδρο Μαρτίνεθ και Ζοάν Πλάθα οι βασικοί στόχοι για τη θέση του head coach

Χουάν Πλάθα

i

Χουάν Πλάθα / © Intime

ΑΕΚ: Πέδρο Μαρτίνεθ και Ζοάν Πλάθα οι βασικοί στόχοι για τη θέση του head coach

Χρήστος Τσάλτας 22:26 - 01.06.2023 / Ανανεώθηκε: 17:17 - 14.06.2023

Η ΑΕΚ ρίχνει το βάρος στην εύρεση προπονητή, που θα έχει προσωπικότητα και θα βάλει τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα, με τους Πέδρο Μαρτίνεθ και Ζοάν Πλάθα να είναι οι υποψήφιοι για τον «κιτρινόμαυρο» πάγκο.

Η off season έχει ήδη ξεκινήσει για την ΑΕΚ, που ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, για τη σεζόν 2022-23 στα τέλη Απριλίου και πλέον έχει όλο το χρόνο προκειμένου να δημιουργήσει ένα ρόστερ δυνατό και ικανό για να ανταγωνίζεται κάθε αντίπαλο σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ως εκ τούτου κάθε απόφαση θα είναι μελετημένη και θα «ζυγιστεί» πολύ καλά μέχρι να παρθούν οριστικές αποφάσεις. Ήδη άλλωστε η ΑΕΚ έχει φροντίσει να στείλει μήνυμα για τη νέα σεζόν με δύο κινήσεις που έχουν τη δική τους σημασία.

Από τη μία η προσθήκη του Ζώη Καράμπελα, που υπέγραψε συμβόλαιο 2 ετών με την Ένωση και θα ενισχύσει την περιφέρεια, δίνοντας ταχύτητα και ενέργεια ερχόμενος από τον πάγκο. Από την άλλη η συμφωνία με τον Όμηρο Νετζήπογλου, που θα υπογράψει 4ετές συμβόλαιο με την ΑΕΚ και αναμένεται να έχει πολύ σημαντικό ρόλο στο πλάνο.

Την ίδια στιγμή οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται κοντά στην απόκτηση του Μανώλη Χατζηδάκη, ο οποίος από το 2016 έως το 2019 φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα και αγωνίστηκε στα τμήματα υποδομής της ομάδας. Κάτι που σημαίνει πως γνωρίζει πολύ καλά την κιτρινόμαυρη καθημερινότητα αλλά και τον οργανισμό.

Πλέον το βάρος πέφτει στην πιο σημαντική κίνηση από κάθε άλλη για αυτό το καλοκαίρι. Διότι η επιλογή προπονητή είναι κομβικής σημασίας για την επόμενη μέρα της ομάδας. Αυτός είναι και ο λόγος που στην ΑΕΚ δεν έχουν πάρει καμία βιαστική απόφαση, «ζυγίζοντας» την αγορά και όσα αναμένεται να ακολουθήσουν μελλοντικά.

Τις προηγούμενες μέρες στη λίστα της Ένωσης υπήρχαν αρκετοί υποψήφιοι. Πλέον η λίστα αυτή έχει συρρικνωθεί και μόνο 2 είναι τα ονόματα των προπονητών που ξεχωρίζουν. Οι Πέδρο Μαρτίνεθ και Ζοάν Πλάθα, το όνομα του οποίου έφερε στο φως το Sportal στις 18/05,  είναι οι μεγάλοι στόχοι της ΑΕΚ όσον αφορά τη θέση του προπονητή. Με δεδομένο άλλωστε πως η σεζόν 2023-24 είναι σημειολογική για την ομάδα, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου, στην ομάδα μπάσκετ θέλουν να εξαντλήσουν τα περιθώρια για να πάρουν την καλύτερη δυνατή απόφαση για τη θέση του προπονητή. Αυτός είναι και ο λόγος που στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο αφήνουν στην άκρη την σκέψη για Έλληνα προπονητή, θέλοντας να κάνουν μεγάλη προσπάθεια για έναν προπονητή με κύρος, προσωπικότητα και πολύ δυνατό background.

Οι επαφές ανάμεσα στην ομάδα και τους δύο Ισπανούς προπονητές είναι διαρκείς και στα ενδότερα της ΑΕΚ υπάρχει η αισιοδοξία πως μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα έχει ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα προπονητή. Συν τοις άλλοις, προσεχώς αναμένεται να κορυφωθούν οι επαφές με τους δύο προπονητές μκαι να υπάρξει πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Μαρτίνεθ και Πλάθα είναι δύο head coaches με μεγάλη πορεία στα ευρωπαϊκά παρκέ. Αμφότεροι έχουν αφήσει το σημάδι τους, ενώ είναι πρεσβευτές του ισπανικού μοντέλου, που θεωρείται -και όχι άδικα- το πιο πετυχημένο στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Το οποίο και θέλει η ΑΕΚ να εφαρμόσει μπαίνοντας σε μια νέα εποχή.