Έτσι έκανε δικό της τον Νετζήπογλου η ΑΕΚ

Όμηρος Νετζήπογλου

Έτσι έκανε δικό της τον Νετζήπογλου η ΑΕΚ

Χρήστος Τσάλτας 14:30 - 01.06.2023 / Ανανεώθηκε: 14:42 - 01.06.2023

Ο Όμηρος Νετζήπογλου προβάρει τη φανέλα της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν, με την Ένωση να έχει ένα ξεκάθαρο πλάνο, το οποίο ακολούθησε μεθοδικά και έφτασε σε συμφωνία με τον Έλληνα άσο.

Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η σεζόν τέλη Απριλίου, η ΑΕΚ είχε όλο το χρόνο να προετοιμάσει το έδαφος ενόψει της νέας σεζόν και να φτιάξει ένα ρόστερ που θα συνδυάζει ποιότητα, εμπειρία, αλλά και «δίψα» για ένα ακλύτερο επόμενο βήμα. Οι δύο πρώτες κινήσεις μάλιστα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, με την Ένωση να δείχνει πως βαδίζει στην κατεύθυνση που θέλει.

Ο Ζώης Καράμπελας, έπειτα από μια σεζόν που αγωνίστηκε ως δανεικός στον Απόλλωνα Πάτρας υπέγραψε το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ για τα επόμενα δύο χρόνια και θα αποτελέσει μέρος του ελληνικού κορμού της ομάδας.

Το δεύτερο «χτύπημα» ήταν ακόμα πιο δυνατό. Διότι η ΑΕΚ κινήθηκε μεθοδικά και με πλάνο και κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία με τον Όμηρο Νετζήπογλου. Έναν παίκτη τον οποίο είχαν «κυκλώσει» στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο εδώ και πολύ καιρό, ξεχωρίζοντάς τον για τις ικανότητές του και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Η Ένωση είχε εκφράσει ενδιαφέρον για τον Έλληνα άσο εδώ και αρκετές εβδομάδες, στο πρόσωπό του άλλωστε έβλεπαν (και βλέπουν) τον παίκτη που θα... κόλλαγε πολύ καλά με τον Δημήτρη Φλιώνη στην περιφέρεια, ενώ προσφέρει ευελιξία στο πλάνο του προπονητή.

Την ίδια ώρα όμως, στο στρατόπεδο της ΑΕΚ έπαιξαν το παιχνόιδι της υπομονής. Αυτό γιατί ο παίκτης βρισκόταν σε επαφές με τον Άρη. Οι «κίτρινοι» επιθυμούσαν διακαώς την παραμονή του και το έδειξαν εμπράκτως. Όμως ο Νετζήπογλου δεν πείστηκε και οι τελευταίες επαφές των δύο πλευρών το απόγευμα της Τετάρτης (31/05) κατέληξαν στο κενό.

ΑΕΚ: Ο Νετζήπογλου που βρίσκεται στο πλάνο και η εβδομάδα εξελίξεων
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

16:45 - 21.05.2023

ΑΕΚ: Ο Νετζήπογλου που βρίσκεται στο πλάνο και η εβδομάδα εξελίξεων

Ο Όμηρος Νετζήπογλου είναι ένας από τους παίκτες που βρίσκονται στο κάδρο για την ΑΕΚ, με την Ένωση να έχει στοχεύσει στην περίπτωσή του, την ίδια ώρα που στον Άρη θέλουν να κάνουν την ύστατη προσπάθεια για να αλλάξουν την κατάσταση.

Κάπως έτσι οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν την κίνησή τους. Ο GM της ομάδας, Γιώργος Χήνας, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Τετάρτης, αφού είχαν ολοκληρωθεί οι επαφές με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και προχώρησε σε συνάντηση με τον Νετζήπογλου. Εκεί του ανέλυσε το πλάνο της ομάδας και τις σκέψεις γύρω από την επόμενη σεζόν, κάτι το οποίο ικανοποίησε απόλυτα τον Έλληνα άσο. Σημαντικό επίσης και το γεγονός πως η πρόταση της ΑΕΚ ήταν καλύτερη από εκείνη του Άρη, κάτι που έπαιξε ρόλο ώστε να δρομολογηθούν οι εξελίξεις.

Με την κίνηση αυτή η ΑΕΚ βάζει στη μηχανή της έναν παίκτη με potential, που έχει περάσει τον προθάλαμο της Εθνικής ομάδας και θεωρείται διεθνής. Ο Νετζήπογλου μάλιστα θα υπογράψει 4ετές συμβόλαιο με την Ένωση και αναμένεται να είναι ένα από τα βασικά κομμάτια στη θέση 2 για την ομάδα του.