Γράφει... αρνητική ιστορία η ΑΕΚ: 11 ήττες σε 13 αγώνες στο 2024

Μιντάουγκας Κουζμίνσκας

Γράφει... αρνητική ιστορία η ΑΕΚ: 11 ήττες σε 13 αγώνες στο 2024

Χρήστος Τσάλτας 23:45 - 09.03.2024

Η ΑΕΚ γνώρισε ακόμα μια ήττα στην έδρα της, αυτή τη φορά από τον Προμηθέα, με την ομάδα του Ηλία Ζούρου να καταγράφει τη μία αρνητική επίδοση μετά την άλλη.

Το παιχνίδι με τον Προμηθέα είχε ιδιαίτερη σημασία για την ΑΕΚ, ώστε να εδραιώσει την παρουσία της στην πρώτη εξάδα της βαθμολογία και να κάνει ένα σημαντικό βήμα, σε όλα τα επίπεδα. Παρ' όλα αυτά και παρά την προσπάθεια που έβγαλαν στο παρκέ του κλειστού των Λιοσίων οι παίκτες του Ηλία Ζούρου, το αποτέλεσμα δεν ήρθε.

Η Ένωση γνώρισε ακόμα μια ήττα, αυτή τη φορά με σκορ 87-91 και πλέον η υπόθεση εξάδα μπλέκει για τα καλά, δεδομένου του γεγονότος πως την Κυριακή ο Κολοσσός Ρόδου κοντράρεται με τον ΠΑΟΚ, στο κλειστό της Καλλιθέας, σε παιχνίδι με μεγάλο ενδιαφέρον.

Την ίδια ώρα όμως η ΑΕΚ πηγαίνει από ήττα σε ήττα, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό πως το 2024 έχει μπει με πολύ άσχημο τρόπο για την ομάδα του Ηλία Ζούρου, καθώς το αρνητικό σερί όλο και επεκτείνεται.

Η νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ, στη Θεσσαλονίκη, έμοιαζε με παρένθεση στην πορεία της ομάδας στη σεζόν. Αυτό γιατί πλέον με την ήττα κόντρα στον Προμηθέα οι «κιτρινόμαυροι» έχουν φτάσει τις 11 ήττες σε 13 παιχνίδια σε όλες τις διοργναώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, μετρούν 6 ήττες στο πρωτάθλημα (2-6 το ρεκόρ σε 8 αγώνες μέσα στο έτος 2024), 4 ήττες στο BCL και 1 στο Κύπελλο Ελλάδας, απέναντι στον Παναθηναϊκό AKTOR, για τα προημιτελικά του θεσμού. Κι όλα αυτά με την Ένωση να έχει τεθεί ήδη εκτός στόχου στο Κύπελλο αλλά και στην Ευρώπη και με την θέση της στην εξάδα να τίθεται εν αμφιβόλω.