Με τον 17χρονο Γιάννη Νικολάου η 12άδα της ΑΕΚ κόντρα στον Προμηθέα

Ηλίας Ζούρος

Με τον 17χρονο Γιάννη Νικολάου η 12άδα της ΑΕΚ κόντρα στον Προμηθέα

Χρήστος Τσάλτας 19:07 - 09.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:18 - 09.03.2024

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Προμηθέα στο -άδειο λόγω τιμωρίας- κλειστό των Λιοσίων, με τον Ηλία Ζούρο να δίνει θέση στην 12άδα στον 17χρονο Γιάννη Νικολάου.

Με ένα νέο πρόσωπο θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Προμηθέα η ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League. Η Ένωση θέλει να συνεχίσει νικηφόρα την πορεία της στο πρωτάθλημα, σε έναν αγώνα με σημαντικό «πρέπει» για μια θέση στην πρώτη εξάδα.

Στο πλαίσιο αυτό και δεδομένων των απουσιών που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ, ο Ηλίας Ζούρος θα έχει στη διάθεσή του έναν νεαρό, που αποτελεί μέλος των τμημάτων υποδομής της ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, ο 17χρονος Γιάννης Νικολάου θα πάρει θέση στην 12άδα της ομάδας, παίρνοντας έτσι βάπτισμα πυρός με την ανδρική ομάδα. Ο Νικολάου είναι γεννημένος στις 5 Ιανουαρίου του 2007 και έχει ύψος 2,01μ. Αγωνίζεται στις θέσεις των φόργουορντ και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια των ακαδημιών της ομάδας.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά, τη φετινή σεζόν, που η ΑΕΚ δίνει θέση σε παίκτη των ακαδημιών της, στην 12άδα της ανδρικής ομάδας, καθώς κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στις 30 Δεκεμβρίου του 2023 στο παιχνίδι απέναντι στο Λαύριο, με τον Μάριο Μαραθωνίτη να παίρνει τα πρώτα του λεπτά ως παίκτης της ανδρικής ομάδας.

Ο νεαρός άσος πήρε τη θέση του Άλφη Πιλάβιου στην 12άδα της Ένωσης, η οποία δεν παρουσιάζει άλλες αλλαγές ενόψει της αναμέτρησης με τους Πατρινούς.

Η 12άδα της ΑΕΚ: Ραντλ, Καράμπελας, Νικολάου, Χόλινς, Νετζήπογλου, Αγραβάνης, Χατζηδάκης, Κουζμίνσκας, Νάιτ, Κουζέλογλου, Μόργκαν, ΜακΡέι.