Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο ΣΕΦ για να υποδεχθεί το Λαύριο - Κομβικό ματς στα Λιόσια, η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Προμηθέα
i

© Intime

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο ΣΕΦ για να υποδεχθεί το Λαύριο - Κομβικό ματς στα Λιόσια, η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Προμηθέα

Γιώργος Γαβριλάκης 10:24 - 09.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:28 - 09.03.2024

Το Σάββατο (9/3) ξεκινά η 20η πράξη του εγχώριου πρωταθλήματος και στο πρώτο ματς της ημέρας ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στην έδρα του το Λαύριο. Η ΑΕΚ προσπαθεί να ανακάμψει και συναντά τον ισχυρό Προμηθέα, ενώ το Περιστέρι στην Πάτρα θα αγωνιστεί κόντρα στον Απόλλωνα.

Σε δύο μέρες χωρίζεται η δράση της 20ης αγωνιστικής στην Stoiximan Basket League και ο Ολυμπιακός, 48 ώρες μετά την ευρωπαϊκή επιτυχία του κόντρα στην Βίρτους Μπολόνια, επιστρέφει στο παρκέ του ΣΕΦ, αυτή τη φορά για να αντιμετωπίσει το Λαύριο.

Ο Τόμας Ουόκαπ, αλλά και Νίκολα Μιλουτίνοφ, παραμένουν εκτός δράσης λόγω των τραυματισμών τους, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο οποίος επίσης δεν αγωνίστηκε κόντρα στην Βίρτους, είναι αμφίβολος, ενώ ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας, δεν αποκλείεται να δώσει... ανάσες και σε κάποιον ή κάποιους ακόμα, με σκοπό να τους προφυλάξει εν όψει του ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (14/3) για την 29η αγωνιστική της EuroLeague.

Πέραν του ματς των «ερυθρολεύκων», το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εμφανίζεται στην αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Προμηθέα. Οι «κιτρινόμαυροι» που βρίσκονται σε αγωνιστικό limit down και έχουν μόνο μερικές αποσπασματικές εκλάμψεις, τα προσπαθήσουν να πάρουν μία νίκη (κυρίως ψυχολογίας) απέναντι στους Πατρινούς, που κάνουν μία σπουδαία πορεία την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Άλλωστε, πίσω από τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και το τρίτο Περιστέρι, που με τη σειρά του αντιμετωπίζει σήμερα (9/3) εκτός έδρας τον Απόλλωνα, ο Προμηθέας είναι αυτός που συμπληρώνει την τετράδα στην Stoiximan Basket League.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Κυριακή (10/3), τότε που ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί στην Καρδίτσα, ο Κολοσσός θα υποδεχθεί στην Ρόδο τον ΠΑΟΚ και ο Άρης στη Θεσσαλονίκη, το Μαρούσι.

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής

Σάββατο 9 Μαρτίου
17:15 / Ολυμπιακός - Λαύριο (ΕΡΤ3)
18:00 / Απόλλων Πατρών - Περιστέρι (ERT sports 1)
20:15 / ΑΕΚ - Προμηθέας (ΕΡΤ3)

Κυριακή 10 Μαρτίου
16:30 / Κολοσσός - ΠΑΟΚ (ERT sports 1)
17:15 / Καρδίτσα - Παναθηναϊκός (ΕΡΤ3)
18:00 / Άρης - Μαρούσι (ERT sports 2)