Πήρε… ανάποδες στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός και «αιχμαλώτισε» τη Βίρτους στο ΣΕΦ!

Πήρε… ανάποδες στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός και «αιχμαλώτισε» τη Βίρτους στο ΣΕΦ!

Aχιλλέας Μαυροδόντης 00:00 - 08.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:42 - 08.03.2024

Ένας Ολυμπιακός δευτέρου ημιχρόνου να τον πιεις στο… ποτήρι! Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα τα βρήκε σκούρα στο πρώτο μισό του αγώνα με τη Βίρτους στο ΣΕΦ, αφού βρέθηκε πίσω με -12 (34-46), αλλά δεχόμενη μόλις 23 πόντους στο δεύτερο μέρος έκανε την ανατροπή και πήρε σημαντική νίκη (74-69), εξασφαλίζοντας και το πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία με τους Ιταλούς.

Ολυμπιακή αρμάδα που κοιτάζει τετράδα, αυτό είναι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μετά την τεράστια νίκη απέναντι στη Βίρτους με 74-69 στο ΣΕΦ.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν πίσω ακόμα και με 12 πόντους, όμως στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν άμυνα από... άλλο πλανήτη, με αποτέλεσμα να φέρουν τούμπα το παιχνίδι και να πάρουν τη νίκη. Η Βίρτους είχε μόνο 5 πόντους σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο, γεγονός που έκανε δύσκολη τη ζωή της και εύκολη αυτή του Ολυμπιακού.

Με 20-5 επιμέρους στο τρίτο δεκάλεπτο το παιχνίδι ήρθε τούμπα για τον Ολυμπιακό, με τους Πειραιώτες να υπερασπίζονται τη διαφορά στο τέταρτο και να καλύπτουν εν τέλει και το -2 του πρώτου αγώνα! Έτσι έχουν το πάνω χέρι σε κάθε ισοβαθμία με την ιταλική ομάδα.

Πλέον και οι δύο ομάδες είναι στο 17-11, με την επόμενη αγωνιστική και το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό να κρίνει πολλά για την συνέχεια.

Ο Παπανικολάου με 16 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, ενώ 12 πρόσθεσε ο Κάνααν και 11 ο Φαλ.

Ο Σενγκέλια με 15 πόντους έκανε μεγάλη ζημιά στον Ολυμπιακό, όμως δεν ήταν αρκετός για να κάνει το κάτι παραπάνω.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν εμφανές πως δεν έχει τον απαιτούμενο βαθμό συγκέντρωσης, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα το σκορ στο 4’ να είναι 6-12 και τον Μπελινέλι να έχει ήδη 7 πόντους. Σε εκείνο το σημείο πήρε την κατάσταση στα χέρια του ο Αϊζάια Κάνααν. Με έμμεσο τετράποντο και ασίστ έκανε το σκορ 12-12, ενώ συνέχισε να αποτελεί την βασική απειλή για τον Ολυμπιακό. Κερασάκι στην τούρτα το τρίποντο με το οποίο έκανε το 21-22 στο δεκάλεπτο.

Η αλλαγή του Μόουζες Ράιτ δεν βγήκε στον Μπαρτζώκα, με τον Αμερικανό να χρεώνεται με 2 γρήγορα φάουλ. Ο Ολυμπιακός μπήκε αποσυντονισμένος και η διαφορά πήγε γρήγορα στους 8 (24-32, 13’), ενώ λίγο μετά έφτασε και τους 9 (28-37, 16’). Παπαπανικολάου βγήκε μπροστά, πήρε φάσεις πάνω του και το σκορ έγινε 33-37 (17’), με τον αρχηγό του Ολυμπιακού μάλιστα να βάζει και τους 9 τελευταίους πόντους των Ερυθρόλευκων! Η προσπάθειά του όμως δεν ήταν αρκετή, με την ομάδα του Ολυμπιακού να πηγαίνει στην ανάπαυλα με το σκορ στο 37-46.

Η τρίτη περίοδος ανήκε στον Ολυμπιακό! Οι Ερυθρόλευκοι έπαιξαν άμυνα από άλλο πλανήτη σε αυτό το σημείο της αναμέτρησης! Αρχικά οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν στο δεύτερο μισό του αγώνα με ένα σερί 13-0 και πήραν τα ηνία με 50-46 (25’). Μάλιστα το πρώτο εντός παιδιάς καλάθι της Βίρτους στο 29:23 και έπειτα από 0/14 σουτ! Έτσι οι Πειραιώτες έκλεισαν το δεκάλεπτο με το υπέρ τους 57-51.

Ο Ράιτ μπήκε σε… ρυθμούς αγώνα και ο Ολυμπιακός, με τον Αμερικανό να βρίσκει 4 σερί πόντους, έκανε το σκορ 61-51 στο 32’, φτάνοντας για πρώτη φορά στο +10. Πλέον ο Ολυμπιακός έδειχνε να έχει τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, καθώς κρατούσε τη Βίρτους σε απόσταση ασφαλείας. Ακόμα και όταν η Βίρτους μείωσε σε 71-67 στο 39' οι Ερυθρόλευκοι είχαν την ψυχραιμία και με ένα μεγάλο τρίποντο του Πίτερς τελείωσαν το ματς, «κλειδώνοντας» νίκη και διαφορά.

MVP:

Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν ΠΑΝΤΟΥ! Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε 16 πόντους, 8 ριμπάουντ, 4 κερδισμένα φάουλ, 2 ασίστ και 22 στην αξιολόγηση, νούμερο που κανείς άλλος δεν έπιασε από τους γηπεδούχους.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Πρώτο και βασικότερο το τρίτο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός με την πιεστική άμυνα και τις αλλαγές ανάγκασε τη Βίρτους σε κακές επιλογές και 14 σερί άστοχα σουτ εντός παιδιάς, με το μόλις 1/17 να δικαιολογεί και το επιμέρους 20-5.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρότσα, Πέρεζ, Πέτεκ

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-22, 37-46, 57-51

Δείτε το Box Score της αναμέτρησης με ένα κλικ ΕΔΩ

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Ο Ολυμπιακός την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (14/3), στο μεγάλο ντέρμπι των «αιωνίων», το οποίο μπορεί να κρίνει πολλά για την συνέχεια.

🔴Ολυμπιακός - Βίρτους 74-69: «Τσάκισε» τους Ιταλούς με σπουδαίο Παπανικολάου και τώρα... ντέρμπι!