Ο Κένι Ουίλιαμς κέρδισε τις εντυπώσεις στην ΑΕΚ και βρίσκεται στο πλάνο της νέας σεζόν

Κένι Ουίλιαμς

i

© Intime

Ο Κένι Ουίλιαμς κέρδισε τις εντυπώσεις στην ΑΕΚ και βρίσκεται στο πλάνο της νέας σεζόν

Χρήστος Τσάλτας 10:55 - 02.05.2023 / Ανανεώθηκε: 10:58 - 02.05.2023

Στο φινάλε της σεζόν ο Κένι Ουίλιαμς ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του, ήταν ένας από τους παίκτες που έκαναν τη διαφορά και στο στρατόπεδο της ΑΕΚ έχουν θέσει την περίπτωσή του ως μια από τις προτεραιότητες της νέας σεζόν.

Το καλοκαίρι του 2022 αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφική κίνηση της ΑΕΚ υπό τις οδηγίες του Ηλία Καντζούρη. Ο Έλληνας προπονητής κινήθηκε σε... ασφαλή μονοπάτι, καθώς γνώριζε πολύ καλά τον Κένι Ουίλιαμς και το τι μπορεί να του προσφέρει και στις 2 πλευρές του παρκέ. Η συνεργασία τους άλλωστε στον Κολοσσό Ρόδου, τη σεζόν 2021-22 ήταν επιτυχημένη, συμβάλλοντας στην εξαιρετική πορεία της ομάδας της Ρόδου.

Στην ΑΕΚ, μια ομάδα με εντελώς διαφορετική απαίτηση και πολύ μεγαλύτερο βάρος πίεσης και «πρέπει», ο Κένι Ουίλιαμς η αλήθεια είναι πως χρειάστηκε ένα χρονικό διάστημα για να μπει στο κλίμα και να ανταποκριθεί στα «θέλω» του προπονητή του. Κατά το πρώτο μισό της σεζόν είχε καλές στιγμές, αλλά δεν απέφυγε τα σκαμπανεβάσματα. Σε τέτοιο βαθμό ώστε σε πολλά παιχνίδια να μην μπορεί να βοηθήσει όπως θα ήθελε την ομάδα, αλλά και όπως θα περίμενε το προπονητικό σταφ από εκείνον.

Με τον καιρό όμως η παρουσία του ήταν διαφορετική. Από τη στιγμή που άρχισε να νιώθει πιο άνετα στο γκρουπ έπαιρνε όλο και περισσότερες πρωτοβουλίες. Ο Καντζούρης του έδειχνε εμπιστοσύνη, καθώς στο πρόσωπό του έβλεπε τον παίκτη που θα «άνοιγε» την αντίπαλη άμυνα με το περιφερειακό του σουτ.

Τον τελευταίο μήνα δε και ιδίως μετά τον τραυματισμό του Γιάνις Στρέλνιεκς, ο απόφοιτος του North Carolina βγήκε μπροστά, επιθετικά. Πήρε πρωτοβουλίες, έγινε παράγοντας στο παιχνίδι της ΑΕΚ και πολλά από τα plays είχαν κατάληξη στα δικά του χέρια. Στη σειρά με την Χάποελ Ιερουσαλήμ είχε πολλές καλές στιγμές, όμως στη σειρά με το Περιστέρι ήταν σημείο αναφοράς στην επίθεση για την Ένωση.

Ο Ουίλιαμς επί της ουσίας ήταν ο παίκτης που... κουβάλησε την ΑΕΚ επιθετικά στο φινάλε της σεζόν, όντας ο πιο σταθερός επιθετικός πόλος της. Η παρουσία του έδειξε πως πρόκειται για έναν παίκτη με ικανότητα στην ατομική προσπάθεια, που δεν θα διστάσει να εκτελέσει όταν νιώσει καλά, ενώ θα μοιράσει τη μπάλα και σε σωστό χρόνο στους συμπαίκτες του.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την παρουσία του μέσα στο γκρουπ, εντός των αποδυτήρίων, έκαναν τον Ουίλιαμς να κερδίσει τις εντυπώσεις σε όλα τα επίπεδα. Ο Αμερικανός έδειξε πολύ καλά επίπεδα προσαρμογής και με σταθερά καλή παρουσία στις δύο πλενυρές του γηπέδου.

Οι αριθμοί του έρχονται να δείξουν του λόγου το αληθές. 10,6 πόντοι, 2,9 ριμπάουντ, 49,2% στα δίποντα, 34,5% στα τρίποντα. Στα 2 παιχνίδια με το Περιστέρι μέτρησε 17 και 27 πόντους αντίστοιχα, δείχνοντας μια ηγετική παρουσία σε όλα τα επίπεδα.

Όπως είναι φυσικό, στην ΑΕΚ όχι μονο σχημάτισαν πολύ καλή εντύπωση για τον Ουίλιαμς, αλλά η παραμονή του αποτελεί μια από τις προτεραιότητες για τη νέα σεζόν, στο πλαίσιο της διατήρησης κορμού από την ομάδα της σεζόν που πέρασε. Προφανώς στην παρούσα φάση το θέμα προπονητή είναι αυτό που βρίσκεται σε προτεραιότητα στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο, αλλά ήδη έχει γίνει προεργασία για την επόμενη μέρα και ο 26χρονος άσος βρίσκεται στο πλάνο.

Μάλιστα ήδη οι κιτρινόμαυροι έχουν εκφράσει την επιθυμία να τον κρατήσουν στις τάξεις τους και την ερχόμενη σεζόν, έχοντας κάνει μια πρώτη κουβέντα με τον Αμερικανό. Η κουβέντα αυτή έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, ενώ και από την πλευρά του ίδιου του Ουίλιαμς υπάρχει θετική ανταπόκριση ενόψει της νέας σεζόν.

Στην ΑΕΚ άλλωστε ο Αμερικανός είχε σημαντικό ρόλο, έγινε κομβικός στο φίνις, ενώ και εκτός παρκέ η συνεργασία του με τους ανθρώπους της ομάδας ήταν εξαιρετική σε όλα τα επίπεδα. Κάτι που αναμένεται να παίξει ρόλο στις συζητήσεις των δύο πλευρών που αναμένεται να κορυφωθούν στο εγγύς μέλλόν.