Ο Κουζμίνσκας είναι «διαβασμένος», ξέρει τι εστί... ΑΕΚ και είναι έτοιμος να ηγηθεί
i

© Fiba

Ο Κουζμίνσκας είναι «διαβασμένος», ξέρει τι εστί... ΑΕΚ και είναι έτοιμος να ηγηθεί

Χρήστος Τσάλτας 14:03 - 17.09.2023 / Ανανεώθηκε: 14:52 - 17.09.2023

Οι πρώτες του εικόνες ως παίκτης της ΑΕΚ αποτυπώνονται τώρα, αλλά ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας είναι έτοιμος και καλά πληροφορημένος για το τι σημαίνει να φοράς τη φανέλα της Ένωσης - Ο Μασιούλις και ο Στρέλνιεκς του έχουν δώσει πληροφορίες και αυτός ετοιμάζεται για μία σούπερ χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας θα εορταστούν και τα 100 γενέθλια του συλλόγου.

Πάτησε το πόδια του στην Ελλάδα το πρωί της Κυριακής (17/9), αλλά ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας σκέφτεται εδώ και αρκετό καιρό την ΑΕΚ και την παρουσία του με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα. Έκανε βέβαια, ένα διάλειμμα νοητικό (και σωματικό) ενόσω αγωνιζόταν με την Λιθουανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, εκεί όπου είχε μία γεμάτη παρουσία με την εθνική ομάδα της χώρας του, που κατετάγει τελικά στην έκτη θέση του κόσμου. 

Πλέον, επικεντρώνεται στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις με την Ένωση και την Δευτέρα (18/9) θα προπονηθεί για πρώτη φορά με τη νέα του ομάδα. Βέβαια, ήδη ο 33χρονος Λιθουανός, ο οποίος έχει ξαναεργαστεί στη χώρα μας -όταν το 2019 έκανε ένα... πέρασμα με τον Ολυμπιακό-, είναι αρκούντως διαβασμένος σε ότι έχει να κάνει με την ΑΕΚ. 

Έχει μιλήσει με τον Γιόνας Μασιούλις, ο οποίος εκτός από συμπατριώτης του και είναι οικογενειακός του φίλος. Ο 38χρονος σήμερα πρώην διεθνής αθλητής, ο οποίος ολοκλήρωσε την πλούσια καριέρα του με την ΑΕΚ (2018-21) του έχει μεταφέρει τις εμπειρίες του. Το ίδιο και ο καλός του φίλος και επίσης πρώην παίκτης της ΑΕΚ, ο Λετονός Γιάνις Στρέλνιεκς. 

Πέραν όμως, από τις συμβουλές και τις ιδέες που έχει αποκομίσει από γνωστούς και φίλους, ο Κουζμίνσκας αναγνωρίζει και τη κομβική χρονιά που έρχεται για τον σύλλογο, μιας και κατά τη διάρκειά της θα εορταστούν τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του. Και σε αυτή τη χρονιά ο ίδιος ξέρει πως σε αγωνιστικό επίπεδο ο κόουτς Ζοάν Πλάθα αναμένεται να στηρίξει πολλά πάνω του. 

Ο Λιθουανός έχει δείξει (και μέσω των εμφανίσεών του στο Μουντομπάσκετ) πως είναι σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και το μόνο που χρειάζεται είναι ένα μικρό διάστημα προσαρμογής για να αποδώσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του. Σε αυτό βέβαια, θα τον βοηθήσουν οι συμπαίκτες του, αλλά κυρίως ο κόουτς Πλάθα τον οποίο γνωρίζει και εκτιμάει απεριόριστα, ενώ στο παρελθόν έχουν ξανασυνεργαστεί. Στην κοινή του παρουσία στην ισπανική Μάλαγα, την τριετία 2013-16.