Ο Κουζμίνσκας ενισχύει την ΑΕΚ στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας

Μιντάουγκας Κουζμίνσκας

i

© Intime

Ο Κουζμίνσκας ενισχύει την ΑΕΚ στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας

Χρήστος Τσάλτας 13:57 - 24.01.2024 / Ανανεώθηκε: 13:57 - 24.01.2024

Η ώρα της επιστροφής για τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας πλησιάζει, με τον Λιθουανό φόργουορντ να φωνάζει παρών στο μεγάλο ραντεβού του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας στην Κρήτη.

Το φινάλε του 2023 επεφύλασσε ένα πολύ δυνατό χτύπημα στην ΑΕΚ. Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας υπέστη κάταγμα στο παιχνίδι με το Περιστέρι και οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για απουσία 1,5 με 2 μήνες. Κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο την παρουσία του παίκτη σε κρίσιμα παιχνίδια για την ομάδα του.

Ο «Κούζμι» πέρασε την πόρτα του χειρουργείου και ο χρόνος αποκατάστασης υπολογίστηκε στις 4 με 6 εβδομάδες, κάτι που σήμαινε πως ο έμπειρος φόργουορντ θα έκανε αγώνα δρόμου για το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η επέμβαση έγινε έτη Λιθουανία όπως και το πρόγραμμα αποκατάστασης προκειμένου ο έμπειρος άσος να περάσει χρόνο με την οικογένειά του και ταυτόχρονα να βρίσκεται υπό το βλέμμα του προσωπικού του γυμναστή όλο αυτό το διάστημα.

Η επιστροφή του στην Ελλάδα ήρθε το βράδυ της Δευτέρας (22/1), ενώ στην Πάτρα μετέβη οδικώς έπειτα από δική του επιθυμία να είναι στο πλευρό της ομάδας στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Προμηθέα. Ο Κουζμίνσκας μάλιστα πριν από το παιχνίδι προσπάθησε να εμψυχώσει άπαντες προκειμένου να φτάσει η ομάδα στη νίκη. Η οποία όμως δεν ήρθε, με τον Προμηθέα να επικρατεί με 80-79.

Πριν από το παιχνίδι μάλιστα, ο Λιθουανός έκανε ατομική προπόνηση που περιλάμβανε αρκετά σπριντ από τη μία άκρη του γηπέδου στην άλλη, ενώ στο πρόγραμμα πέρασε και κάποια σουτ. Ένα σημάδι του πόσο καλύτερα νιώθει υο τελευταίο διάστημα.

Ο Όστιν Χόλινς στο Sportal: «Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να αντιδράσει η ΑΕΚ...»
ΜΠΑΣΚΕΤ

13:14 - 24.01.2024

Ο Όστιν Χόλινς στο Sportal: «Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να αντιδράσει η ΑΕΚ...»

Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε στην Πάτρα, απέναντι στον Προμηθέα και ο Όστιν Χόλινς μίλησε στο Sportal για το ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα, το κλίμα εντός των τειχών, αλλά και τι θα βοηθήσει την Ένωση να αντιδράσει και να επιστρέψει στις νίκες.

Ο 34χρονος φόργουορντ αναμένεται να συνεχίσει το ατομικό του πρόγραμμα υπό την επίβλεψη των ανθρώπων της ΑΕΚ, με την κατάσταση του να παρουσιάζει βελτίωση. Σε τέτοιο βαθμό ώστε να ετοιμάζεται για υο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας, στο οποίο θα αγωνιστεί κανονικά με την Ένωση. Η ΑΕΚ άλλωστε θα τεθεί αντιμέτωπη με τον Παναθηναϊκό στον προημιτελικό και ο «Κούζμι» θα φωνάξει παρών, ενισχύοντας την ομάδα σημαντικά.