ΑΕΚ: O Στρέλνιεκς χειρουργήθηκε στη Γερμανία και ξεκινάει αποθεραπεία

Γιάνις Στρέλνιεκς

i

© Instagram

ΑΕΚ: O Στρέλνιεκς χειρουργήθηκε στη Γερμανία και ξεκινάει αποθεραπεία

Γιώργος Γαβριλάκης 13:47 - 21.03.2023 / Ανανεώθηκε: 13:50 - 21.03.2023

Ο 33χρονος γκαρντ της ΑΕΚ, Γιάνις Στρέλνιεκς διόρθωσε επεμβατικά τον κομμένο του αχίλλειο τένοντα και ξεκινά άμεσα μια μακρά και δύσκολη πορεία επιστροφής στη δράση και στο υψηλό επίπεδο.

Φέτος ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς, για διάφορα διαστήματα. Ο τελευταίος του όμως, ήταν... καταστροφικός για τη χρονιά του. Ο Γιάνις Στρέλνιεκς στον αγώνα της ΑΕΚ με τη Γαλατασαράι έκοψε τον αχίλλειο τένοντα του ποδιού του και η σεζόν ολοκληρώθηκε πρόωρα γι' αυτόν. 

Ο Λετονός γκαρντ χειρουργήθηκε στη Γερμανία και το ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρθηκε σε μία επιτυχημένη διαδικασία που θα επιτρέψει στον έμπειρο παίκτη να επιστρέψει στην ενεργό δράση γερός και δυνατός. Βέβαια, η πορεία της αποθεραπείας του θα είμαι μακρά και με δυσκολίες. Ο συγκεκριμένος τραυματισμός είναι από τους σοβαρότερους, αλλά η δύναμη ψυχής και η υπομονή θα βοηθήσουν τον Στρέλνιεκς να επανέλθει στο υψηλό επίπεδο. 

Χωρίς τον 33χρονο η Ένωση χάνει μεγάλο μέρος και της αγωνιστικής της δυναμικής και της εμπειρίας στην προσπάθειά της να διακριθεί στο πρωτάθλημα, αλλά και στην πορεία της προς το Final Four του Basketball Champions League. Ο Στρέλνιεκς θα λείψει σε αυτή την προσπάθεια, ενώ και ο Κένι Ουίλιαμς παραμένει εκτός. Η περίπτωση του Αμερικανού βέβαια, είναι πολύ απλοϊκή σε σχέση με του συμπαίκτη του, καθώς έχει υποστεί θλάση και απλώς δεν θα αγωνιστεί στο ματς με την Μάλαγα -και το πολύ πολύ και στο επόμενο της ομάδας του.