ΑΕΚ και Μάλαγα συγκρούονται στα Άνω Λιόσια για την πρωτιά στον όμιλό τους στο BCL

Πιερ Οριόλα

i

© Intime

ΑΕΚ και Μάλαγα συγκρούονται στα Άνω Λιόσια για την πρωτιά στον όμιλό τους στο BCL

Νίκος Καλαμπάκας 10:15 - 21.03.2023

Η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε στις 19.30 τη Μάλαγα στα Άνω Λιόσια με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα της δώσει την πρωτιά στον όμιλό τους και κατά συνέπεια το πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση του BCL.

Η ΑΕΚ φιλοξενεί τη Μάλαγα για την τελευταία αγωνιστικής της φάσης των «16» του BCL, με στόχο τη νίκη που θα της δώσει την πρωτιά.

Οι δύο αντίπαλοι έχουν εξασφαλίσει αμφότεροι την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση και η αποψινή (21/3) τους αναμέτρηση θα κρίνει απλά το ποια ομάδα θα τερματίσει στην πρώτη θέση, κερδίζοντας το πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οριστικά χωρίς τον Ουίλιαμς η ΑΕΚ στο τελικό της πρωτιάς
FIBA CHAMPIONS LEAGUE

18:44 - 20.03.2023

Οριστικά χωρίς τον Ουίλιαμς η ΑΕΚ στο τελικό της πρωτιάς

Με απόντα εκτός του Γιάνις Στρέλνιεκς και τον Κένι Ουίλιαμς η ΑΕΚ θα υποδεχτεί αύριο Τρίτη (21/3, 19:30) στο κλειστό των Άνω Λιοσίων την Μάλαγα στο κυνήγι της πρωτιάς στον όμιλο για τους 16 του FIBA Basketball Champions League.

«Γνωρίζουμε τη σπουδαιότητα της αναμέτρησης, κόντρα στη Μάλαγα. Πρόκειται για μία εξαιρετική ομάδα, η οποία μετά την επικράτησή της, επί των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, στο Copa del Rey, συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία. Είναι μία αθλητική ομάδα, με μεγάλο βάθος στο ρόστερ, και θα πρέπει να υπερβάλλουμε εαυτόν για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες του αγώνα. Περιμένουμε για άλλη μία φορά τον κόσμο μας, να μας στηρίξει, και είμαι σίγουρος ότι είμαστε όλοι συνειδητοποιημένοι. Θα τα δώσουμε όλα...» ανέφερε ο κόουτς της Ένωσης, Ηλίας Καντζούρης.

Ο Έλληνας κόουτς δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Γιάνις Στρέλνιεκς και Κένι Ουίλιαμς. Ο πρώτος θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν αφού έχει τραυματιστεί στον αχίλλειο τένοντα, ενώ ο Ουίλιαμς έπαθε θλάση στη νίκη των κιτρινόμαυρων επί της Γαλατά και δεν πρόλαβε να αποθεραπευτεί.

Η Μάλαγα από την πλευρά της ήρθε στην Αθήνα χωρίς τον Τζέντοβιτς, ενώ αμφίβολος είναι και ο Ντάριο Μπριθουέλα που αν και βρίσκεται στη χώρα μας, δεν ξέρουμε αν θα αγωνιστεί αφού αντιμετωπίζει πρόβλημα στον τετρακέφαλο.