Ως έχει η ΑΕΚ μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς

Γιάνις Στρέλνιεκς

i

©Intime

Ως έχει η ΑΕΚ μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς

Πάρης Τσελεπίδης • 16:26 - 16.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Η ΑΕΚ έχει να διαχειριστεί τους τραυματισμούς των Γιάνις Στρέλνιεκς και Κένι Ουίλιαμς την επομένη της νίκης της επί της Γαλατασαράι και πρόκρισής της στην προημιτελική φάση του FIBA Basketball Champions League ωστόσο δεν μπορεί να κάνει κάποια αλλαγή στο ρόστερ της.

Στην ΑΕΚ περιμένουνε τις εξετάσεις των Γιάνις Στρέλνιεκς και Κένι Ουίλιαμς για να δούνε τι ακριβώς τραυματισμό κληρονόμησαν στη διάρκεια της χθεσινής (15/3) νίκης επί της Γαλατασαράι με 92-78 για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων για τους 16 του FIBA Basketball Champions League. Για το αν δηλαδή το αποτέλεσμα της μαγνητικής που υποβλήθηκαν επιβεβαιώσει ή όχι τους αρχικούς φόβους που υπήρξανε από το παρκέ του κλειστού των Άνω Λιοσίων.

Καταρχήν για τον Στρέλνιεκς από την πρώτη στιγμή είχε γίνει λόγος ότι είχε υποστεί ρήξη αχιλλείου τένοντα στο δεξί του πόδι. Κάτι που αν ισχύσει τότε ο διεθνής Λετονός γκαρντ θα μείνει εκτός δράσης για τους επόμενους έξι μήνες. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα χάσει εκτός από το υπόλοιπο της φετινής αγωνιστικής περιόδου και το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική ομάδα της χώρας του, Κι όσο για τον Ουίλιαμς απομένει να φανεί το μέγεθος της θλάσης που υπέστη που θα κρίνει και το διάστημα της απουσίας του.

Όπως και να έχει ένα είναι το σίγουρο. Πως ο Ηλίας Καντζούρης δεν μπορεί να προχωρήσει σε κάποια νέα αλλαγή στο ρόστερ του από εδώ και στο εξής και μέχρι το τέλος των φετινών υποχρεώσεων της ομάδας του. Τόσο για τη συνέχεια της Basket League όσο και για εκείνη της FIBA Basketball Champions League. Ο λόγος; Η ΑΕΚ έχει κάνει τις τρεις αλλαγές στο ρόστερ της για τον Β΄ γύρο της Basket League με τους Αϊζάια Μάιλς, Πιέρ Οριόλα και Μπρίντον Λεμάρ οπότε δεν έχει δικαίωμα για άλλη ενώ όσον αφορά το BCL δεν επιτρέπονται άλλες αλλαγές.