Λίντο και Νάιτ δίνουν αξιοπιστία από την περιφέρεια στην ΑΕΚ (vids)

Λίντο και Νάιτ δίνουν αξιοπιστία από την περιφέρεια στην ΑΕΚ (vids)

Χρήστος Τσάλτας 16:51 - 04.01.2024

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε διπλό μεταγραφικό «χτύπημα» με την απόκτηση των Ρίκι Λίντο και Μπράντον Νάιτ, με τον Ζοάν Πλάθα να έχουν δύο παίκτες με έφεση στο σκοράρισμα.

Tο 2024 έφερε μεταγραφές για την ΑΕΚ, που ενίσχυσε το ρόστερ της με δύο παίκτες ικανούς να «κουβαλήσουν» επιθετικά την ομάδα και να ανεβάσουν το επίπεδο και τον ρυθμο στο παιχνίδι της ομάδας. Οι «κιτρινόμαυροι» κινήθηκαν αποφασιστικά και έντυσαν στα κιτρινόμαυρα τους Ρίκι Λίντο και Μπράντον Νάιτ.

Πρόκειται για δύο παίκτες με εμπειρία (31 ο Λίντο, 32 ο Νάιτ), που έχουν αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στο ΝΒΑ. Ο μεν Λίντο έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Αναντολού Εφές, Ρέτζιο Εμίλια, Ανβίλ, αλλά και στο ΝΒΑ με Νιου Γιορκ Νικς, Ντάλας Μάβερικς, ενώ ο Νάιτ, που βρέθηκε στο Κολέγιο του Κεντάκι και επιλέχθηκε στο νο.8 του NBA Draft από τους Ντιτρόιτ Πίστονς, έχει φορέσει τη φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς, των Φοίνιξ Σανς, των Κλίβελαντ Καβαλίερς και των Ντιτρόιτ Πίστονς.

Αναμφίβολα πρόκειται για δύο κινήσεις που δίνουν βάθος στην περιφέρεια της ΑΕΚ, την ίδια ώρα που ο Ζοάν Πλάθα έχει στα χέρια του δύο παίκτες με εξαιρετική ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, που μπορούν να δημιουργήσουν και να εκτελέσουν το δικό τους σουτ, ενώ δεν θα φοβηθούν να πάρουν ευθύνες όποτε τους ζητηθεί.

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας όμως στον οποίο μπορούν να δώσουν λύσεις οι δύο παίκτες είναι το περιφερειακό σουτ, ώστε να ξεκλειδώσουν την αντίπαλη άμυνα. Κάτι που στο δεύτερο μισό της σεζόν και με τον συντελεστή δυσκολίας να ανεβαίνει αναμένεται να παίξει κομβικό ρόλο.

Ο Λίντο την περασμένη σεζόν βρέθηκε στην Τουρκία, για λογαριασμό της Γιάλοβασπορ, μετρώντας 32,3% από την περιφέρεια στα 18 παιχνίδια που αγωνίστηκε. Είναι παίκτης που δεν θα διστάσει να σουτάρει και εμπιστεύεται το χέρι του, όσο μακριά κι απ το καλάθι κι αν βρίσκεται.

Κάτι ανάλογο ισχύει και με τον Νάιτ. Ο Αμερικανός γκαρντ αναδείχθηκε MVP στο πρωτάθλημα του Πουέρτο Ρίκο, σε μια πολύ παραγωγική παρουσία, όπου μέτρησε 23,3 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ σούταρε 38,1% στο τρίποντο. Ο άσος από το Μαϊάμι ήταν σημείο αναφοράς στην ομάδα του, οδηγώντας εκ του ασφαλούς πάνω στο παρκέ. Κάτι που μπορεί να κάνει και στην παρουσία του στην ΑΕΚ. Η ποιότητά του είναι αδιαμφισβήτητη και μπορεί να πλαισιώσει τους περιφερειακούς της Ένωσης.

Στην παρούσα φάση άλλωστε, που ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας είναι εκτός δράσης, η ΑΕΚ θα πορευτεί με την επτάδα ξένων που έχει αυτή την ώρα (Τίλμαν, Χολ, Ραντλ, Λίντο, Νάιτ, Μόργκαν, ΜακΡέι), κάτι που σημαίνει πως οι δύο τελευταίες προσθήκες ου έχουν γίνει είναι κάτι παραπάνω από σημαντικές για το παιχνίδι της ομάδας του Ζοάν Πλάθα.

Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Μονακό και όλη τη δράση της Πέμπτης