Συνεχίζει στην Κίνα με «χρυσό» συμβόλαιο ο Ακίλ Μίτσελ

Ακίλ Μίτσελ

Συνεχίζει στην Κίνα με «χρυσό» συμβόλαιο ο Ακίλ Μίτσελ

Χρήστος Τσάλτας 09:08 - 22.06.2023 / Ανανεώθηκε: 09:09 - 22.06.2023

Τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του βρήκε ο Ακίλ Μίτσελ, ο οποίος απέρριψε την πρόταση της Χάποελ Ιερουσαλήμ, για να συνεχίσει στην Κίνα, με τους Ningbo Rockets, με τους οποίους υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 3 ετών (1+2), όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Sportal.

Την φετινή σεζόν ο Ακίλ Μίτσελ έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις με την ΑΕΚ, ως ο πιο σταθερός της παίκτης και το σημείο αναφοράς της ομάδας στην επίθεση. Σε Ελλάδα και Ευρώπη ο σέντερ από τον Παναμά κατάφερε να είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες της ομάδας του, υπό τις οδηγίες του Ηλία Καντζούρη, κερδίζοντας ατομική διάκριση.

Πιο συγκεκριμένα, ο έμπειρος σέντερ επιλέχθηκε στην κορυφαία πεντάδα του BCL για τη φετινή σεζόν, ενώ ήταν ένας εκ των βασικών υποψηφίων για το βραβείο του MVP της σεζόν, αλλά και του κορυφαίου αμυντικού στη διοργάνωση.

Έπειτα από μια παραγωγική σεζόν στην ΑΕΚ, ο Μίτσελ συνέχισε την καριέρα του στο Πουέρτο Ρίκο, όπου τους τελευταίους δύο μήνες έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις. Στην Grises de Humacao άλλωστε πιο πολύ μετακόμισε για να μεινει ενεργός σε αυτό το διάστημα της σεζόν, αναζητώντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Αυτός βρέθηκε και θα είναι στην Κίνα. Η Χάποελ Ιερουσαλήμ κινήθηκε για την απόκτησή του, προσέφερε διετές συμβόλαιο με απολαβές που φτάνουν το 1 εκατ. ευρώ, όμως η Ningbo Rockets από την Κίνα μπήκε στη μέση και κατάφερε να τον κάνει δικό της.

Ο Μίτσελ υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 3 ετών (1+2 για την ακρίβεια) με την ομάδα της Ασίας, με απολαβές που ξεπερνούν το 2,5 εκατ. ευρώ, σε μια εξέλιξη που κάνει τον Μίτσελ έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στο πρωτάθλημα της Κίνας, ενώ ταυτόχρονα αυτό θα είναι το πρώτο μεγάλο συμβόλαιο του Παναμέζου σέντερ, που αφήνει την Ευρώπη για να συνεχίσει την καριέρα του στην Κίνα.

Την σεζόν που ολοκληρώθηκε ο 30χρονος σέντερ, που είναι απόφοιτος του Virginia, πραγματοποίησε μια από τις πιο παραγωγικές σεζόν της καριέρας του, μετρώντας 12,9 πόντους, 8,2 ριμπάουντ, 2,7 ασίστ, αλλά και 51,5% στα δίποντα στα 20 παιχνίδια πρωταθλήματος με την Ένωση.