Ακίλ Μίτσελ στο Sportal: «Η καλύτερη σεζόν της καριέρας μου στην ΑΕΚ - Ήμασταν σκληροί καρ...δες»

Ακίλ Μίτσελ

Ακίλ Μίτσελ στο Sportal: «Η καλύτερη σεζόν της καριέρας μου στην ΑΕΚ - Ήμασταν σκληροί καρ...δες»

Χρήστος Τσάλτας 16:30 - 02.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:53 - 02.05.2023

Όλη η σεζόν της ΑΕΚ με τα λόγια του κορυφαίου παίκτη της. Ο Ακίλ Μίτσελ κάνει τον απολογισμό μέσα από το Sportal, αναφέρεται στη σειρά με την Χάποελ Ιερουσαλήμ και όσα μεσολάβησαν πριν από το Game 3, ξεκαθαρίζει το τοπίο γύρω από το ενδιαφέρον της Βίρτους και ρίχνει ατάκες για τους συμπαίκτες, τον Καντζούρη και όχι μόνο.

Η σεζόν 2022-23 ολοκληρώθηκε πρόωρα για την ΑΕΚ, καθώς το εμπόδιο του Περιστερίου στα πλέι οφ της Basket League αποδείχθηκε ανυπέρβλητο. Παρά την προσπάθεια, η Ένωση δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά του πρωταθλήματος, έπειτα από μια έντονη σεζόν σε όλα τα επίπεδα. Με καλές και κακές στιγμές.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ουδείς μπορεί να χαρακτηρίσει ανιαρή τη σεζόν για την Ένωση. Διότι στο διάστημα αυτό τα συναισθήματα ήταν έντονα. Και τα θετικά και τα αρνητικά. Οι εναλλαγές ήταν πολλές συνθέτοντας ένα παζλ πάρα πολύ έντονο. Σε όλα τα επίπεδα.

Αν μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία υπήρξε ένας παίκτης που ξεχώρισε, αυτός ήταν ο Ακίλ Μίτσελ. Ο σέντερ από τον Παναμά ήταν το σημείο αναφοράς στη φετινή προσπάθεια της ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα. Ο 30χρονος άσος πήρε στις... πλάτες του την ομάδα πάρα πολλές φορές, πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις. Με τον Μίτσελ στη σύνθεσή τους οι «κιτρινόμαυροι» είχαν έναν σημαντικό επιθετικό πόλο στο παιχνίδι τους. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα ώστε να τραβήξει το βλέμμα ομάδων του κορυφαίου επιπέδου.

Με τη σεζόν να έχει φτάσει στο τέλος της, ο Μίτσελ μίλησε στο Sportal και έκανε τον απολογισμό όλης της σεζόν. Από το καλοκαίρι και το feeling που είχε ερχόμενος στην ΑΕΚ, μέχρι τις τελευταίες στιγμές στα κιτρινόμαυρα, σε μια συζήτηση που είχε τα πάντα. Τη σειρά με την Χάποελ Ιερουσαλήμ, τα απειλητικά μηνύματα των Ισραηλινών, το ενδιαφέρον της Βίρτους, τη σχέση του με τους συμπαίκτες του και τον κόσμο της ομάδας.

Ο Ακίλ Μίτσελ ρίχνει ατάκες και κάνει τον απολογισμό μιας έντονης και πολύ... ΑΕΚ σεζόν!

@ Intime

-Μια σεζόν γεμάτη και έντονη από πλευράς έντασης και αγώνων έφτασε στο τέλος της. Πώς θα την χαρακτήριζες εσύ και τι απολογισμό θα έκανες;

«Σε αυτή τη σεζόν έγιναν πολλά και τα πάντα ξεκινάν από το παιχνίδι. Υπήρχαν σκαμπανεβάσματα στο παιχνίδι και θεωρώ ότι τα παιδιά ήταν εξαιρετικά. Υπήρχε ενέργεια σε όλη τη σεζόν, κάναμε απίστευτα πράγματα και το πρώτο πράγμα που μπορώ να σκεφτώ ήταν πως η σεζόν ήταν καλή σε γενικές γραμμές».

-Επειδή αυτή η κουβέντα έγινε viral, η σεζόν για την ΑΕΚ κρίνεται επιτυχημένη ή αποτυχημένη; Πώς την κρίνεις εσύ;

«Αυτό που είπε ο Γιάννης ήταν εκπληκτικό γιατί σου δίνει μια οπτική όχι μόνο για το άθλημα, αλλά και για τη ζωή γενικότερα. Φυσικά μέσα στη σεζόν υπήρχαν και απογοητεύσεις για εμάς. Δεν θα έλεγα ότι ήταν αποτυχημένη η σεζόν που κάναμε, αλλά δεν ήταν και αυτή που θέλαμε. Θέλαμε να ανταγωνιστούμε για τίτλους, θέλαμε να πάμε πιο μακριά. Κάθε φορά που έκανες ένα βήμα ήθελες να πας ακόμα πιο μακριά και να πετύχεις περισσότερα. Είναι φυσιολογικό να είναι στενάχωρη η κατάληξη, αλλά δεν αλλάζει κάτι τώρα».

-Υπάρχει μια άποψη πως η ΑΕΚ επηρεάστηκε πολύ από την ολοκλήρωση της σειράς με την Χάποελ Ιερουσαλήμ. Για την ακρίβεια, πολύς κόσμος θεώρησε ότι η σεζόν τελείωσε τότε. Εσύ ποια άποψη έχεις πάνω σε αυτό;

«Ήταν απογοητευτικό. Τα παιδιά ήταν εξουθενωμένα σωματικά και πνευματικά. Υπάρχουν στιγμές σε κάθε σεζόν που συμβαίνει αυτό, όταν έχεις δώσει τα πάντα. Υπήρξαν πράγματα κατά τη διάρκεια της σεζόν που έπαιξαν τον ρόλο τους».

-Στο Game 2 κόντρα στο Περιστέρι είδαμε την ΑΕΚ να παλεύει. Από το -10 στα τελευταία λεπτά της τέταρτης περιόδου στείλατε το παιχνίδι στην παράταση. Παλέψατε ως το φινάλε. Αυτή η ομάδα έβρισκε πάντα κουράγιο και ενέργεια να παλεύει ανεξάρτητα από της συνθήκες. Υπάρχει εξήγηση;

«Είχαμε κάποιους σκληρούς καρ...δες! Πολλοί ίσως να μην ξέρουν τι έχει περάσει πλήρως αυτή η ομάδα, ίσως να μην ξέρουν πόσο δύσκολη ήταν η σεζόν που είχαμε, αλλά αυτή η ομάδα είχε κάποιους τρομερά ανταγωνιστικούς τύπους που έδιναν τα πάντα στο γήπεδο. Όπως είχε πει και ο Αϊζάια Μάιλς, αυτή η ομάδα έχει... σκύλους. Κανείς δεν ήθελε να λυγίσει και να σκύψει το κεφάλι και να τα παρατήσει. Γι αυτό είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου».

Ο Κένι Ουίλιαμς κέρδισε τις εντυπώσεις στην ΑΕΚ και βρίσκεται στο πλάνο της νέας σεζόν
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

10:55 - 02.05.2023

Ο Κένι Ουίλιαμς κέρδισε τις εντυπώσεις στην ΑΕΚ και βρίσκεται στο πλάνο της νέας σεζόν

Στο φινάλε της σεζόν ο Κένι Ουίλιαμς ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του, ήταν ένας από τους παίκτες που έκαναν τη διαφορά και στο στρατόπεδο της ΑΕΚ έχουν θέσει την περίπτωσή του ως μια από τις προτεραιότητες της νέας σεζόν.

-Ποιο ήταν το σημείο που γύρισε τον διακόπτη για την ομάδα αυτή;

«Ήταν το παιχνίδι κόντρα στην Γαλατασαράι. Ήταν το παιχνίδι στο οποίο πιστέψαμε στους εαυτούς μας ότι έχουμε μια καλή ομάδα και μπορούσαμε να παίξουμε 40 λεπτά καλά. Κόντρα στην Μάλαγα ήμασταν μέσα στο παιχνίδι και χάσαμε στο τέλος, χάσαμε κάποια παιχνίδια στις λεπτομέρειες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Γαλατασαράι ήταν το πρώτο παιχνίδι που είδαμε ότι μπορούμε να κάνουμε πολύ καλά πράγματα».

Ακίλ Μίτσελ @ Intime

-Πριν από αυτό το παιχνίδι που ανέφερες η ομάδα είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στο παιχνίδι και κάποιες πολύ κακές ήττες. Από την δική σου πλευρά πώς μπορείς να εξηγήσεις κάτι τέτοιο;

«Είναι μέρος του παιχνιδιού και του ρυθμού. Δεν νομίζω ότι κανένας από εμάς είναι τέλειος. Υπήρχαν και στιγμές που έφτανες στα χαμηλά σου. Δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ελέγχεις αυτά που μπορείς. Ο προπονητής μας έλεγε σε τέτοιες καταστάσεις να είμαστε πνευματικά δυνατοί και να δείχνουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Αυτό είναι ταλέντο. Δεν καταφέραμε να το βγάλουμε σε όλη τη σεζόν. Προσπαθούσαμε όμως».

-Μια άποψη που σχηματίστηκε κατά τη διάρκεια της σεζόν στις τάξεις του κόσμου ήταν πως η ΑΕΚ διάλεγε σε ποια παιχνίδια θα κάνει συντήρηση δυνάμεων. Θα ήθελες να ξεκαθαρίσεις αυτό;

«Για να είμαι ειλικρινής, η ελληνική λίγκα ήταν δυνατή φέτος. Εμείς δυσκολευτήκαμε πολύ για αρκετό διάστημα. Στα παιχνίδια του BCL είχαμε διαφορετικό ρυθμό. Ο τρόπος που μας σφύριζαν οι διαιτητές ήταν διαφορετικός, το στυλ παιχνιδιού ήταν διαφορετικό. Δυσκολευτήκαμε στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, όμως υπήρχε μεγάλο κίνητρο σε κάθε αγώνα. Μιλώντας για μένα είχα τεράστιο κίνητρο σε κάθε αγώνα. Κάθε παίκτης ήθελε να παλέψει, ήμασταν ανταγωνιστικοί. Δεν θέλαμε να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια. Κοιτάζοντας τους συμπαίκτες μου στο παιχνίδι με το Περιστέρι κανείς δεν ήθελε να τελειώσει τόσο γρήγορα η σεζόν. Όλοι ήθελαν να παλέψουν».

-Από το ξεκίνημα της σεζόν πήρες ρόλο ηγέτη στην ομάδα και ήσουν ένας από τους vocal παίκτες μέσα στο σύνολο. Πώς ήταν η ευθύνη για σένα σε αυτό το κομμάτι;

«Δεν ήταν κάτι που επεδίωξα να κάνω μέσα στη σεζόν, αλλά ήρθε φυσιολογικά για μένα. Είχα ένα βάρος στους ώμους το οποίο και μεγάλωνε. Ήμασταν ένα γκρουπ ανταγωνιστών και όλοι είχαν φωτιά μέσα τους για να παλέψουν. Δεν ξέρω αν κατάφερα να ηγηθώ για κάθε συμπαίκτη μου, αλλά από την μεριά μου προσπάθησα να τους εμπνεύσω να φτάσουμε στη νίκη και να έχουμε κάτι ξεχωριστό».

-Αυτό το επίπεδο ευθύνης έγινε ακόμα πιο μεγάλο λαμβάνοντας υπόψιν τα σκαμπανεβάσματα του Τιμ Φρέιζερ;

«Ναι, χωρίς αμφιβολία. Εάν είσαι σταθερός μέσα στη σεζόν βοηθάς περισσότερο. Για έναν παίκτη που βγάζει σκαμπανεβάσματα μέσα κι έξω από το γήπεδο είναι ακόμα πιο δύσκολο να προσαρμοστεί σε μια ομάδα σαν την ΑΕΚ. Δεν θεωρώ ότι ο Τιμ είχε μια δίκαιη ευκαιρία να ξεδιπλώσει το πραγματικό του ταλέντο. Ήταν πιο δύσκολο γι αυτόν. Ήταν εξαιρετικός παίκτης και εξαιρετικός τύπος, που συνάντησε δυσκολίες. Αυτό είναι φυσιολογικό στο άθλημά μας».

-Μέσα στη σεζόν η ομάδα προχώρησε σε αλλαγές στο ρόστερ της. Πόσο διαφορετική ήταν η δυναμική της ομάδας με αυτούς τους παίκτες που ήρθαν;

«Σίγουρα άλλαξαν πράγματα. Πάντα όταν έρχεται ένας νέος παίκτης αλλάζουν πράγματα στο παιχνίδι. Χρειάζεται μια περίοδο προσαρμογής για έναν παίκτη να μάθει κάποια πράγματα. Ακόμα και για έναν έμπειρο παίκτη σαν τον Πιερ. Πάντα χρειάζεται χρόνος προσαρμογής για να βρεις το ρόλο σου. Έπειτα θα έρθουν και τραυματισμοί, αλλά μια καλή ομάδα έχει πάντα τον τρόπο να ανταποκρίνεται και να το δείχνει σε κάθε επίπεδο».

-Πάμε στη σειρά με την Χάποελ Ιερουσαλήμ. Το Game 1 ήταν κάπως... τρελό. Βρεθήκατε πίσω με 22 πόντους, μειώσατε στον πόντο, είχατε ευκαιρία να κερδίσετε. Πώς ήταν η κατάσταση μέσα στην ομάδα μετά από εκείνο το παιχνίδι;

«Μετά το Game 1 όλοι, από τον προπονητή μέχρι τον τελευταίο άνθρωπο στην ομάδα ήταν απογοητευμένοι γιατί είδαν πως χάθηκε τεράστια ευκαιρία. Ξέραμε ότι είχαμε δεχτεί ένα γερό χτύπημα στο πρόσωπο. Κάναμε λάθη τα οποία υποτίμησαν το παιχνίδι μας. Χειριστήκαμε καλά το δεύτερο μισό του αγώνα. Υπήρχε απογοήτευση, όμως δεν μας πήρε από κάτω για τη συνέχεια. Η ενέργεια ήταν καλή. Μετρούσαμε κάποιες συνεχόμενες ήττες εκείνη την περίοδο, αλλά ξέραμε ότι ήμασταν στο σημείο να αντιδράσουμε».

-Ένιωσες ότι ήσασταν καλύτεροι από εκείνους;

«Ναι το ένιωσα! Ένιωθα ότι είχαν περισσότερη συνοχή. Έβλεπες το ρόστερ τους ξεχώριζες κάποιους παίκτες. Εμείς δεν καταφέραμε να παίξουμε όλοι μαζί και αυτό κατά κάποιο τρόπο μας ακολούθησε ως το τέλος».

-Έρχεται το Game 2 και η ΑΕΚ κέρδισε με εξαιρετική εμφάνιση και κυριαρχικό μπάσκετ. Όμως όπως φάνηκε δεν πανηγυρίσατε το παιχνίδι με τον τρόπο που θέλατε...

«Θέλαμε να κερδίσουμε τη σειρά. Θέλαμε να την κερδίσουμε και όσα έγιναν στo Game 2 ήταν στενάχωρα. Πήραν την προσοχή μας από το αγωνιστικό κομμάτι. Το Game 2 ήταν μια από τις στιγμές που λες "οκ έγινε τώρα η δουλειά, πάμε πίσω στην Ιερουσαλήμ", αλλά με τόσα τρελά πράγματα που έγιναν ήταν στενάχωρο γιατί είχαμε μια ευκαιρία ακόμα απέναντί τους, αλλά οι συνθήκες ήταν πάρα πολύ διαφορετικές».

-Πηγαίνοντας πίσω στην εβδομάδα μετά το Game 2 και πριν από το Game 3 δέχτηκες απειλητικά μηνύματα από τους φίλους της Χάποελ Ιερουσαλήμ. Ποια ήταν η αντίδρασή σου σε όλα αυτά;

«Ξέρω τον κωδικό των κινητών της χώρας, έχω αρκετούς φίλους στο Ισραήλ. Ήμουν ενήμερος για τα κινητά στο Ισραήλ. Μετά το Game 2 ήταν σαν να έσκασε μια βόμβα. Ήταν πραγματικά τρομακτικό γιατί δέχτηκα καταιγισμό μηνυμάτων. Ήταν τρομακτικό και εκεί κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει εδώ. Από την αρχή κατάλαβα ότι θα ήταν θέμα αυτό και όταν πήγα σπίτι είχα εκατοντάδες μηνύματα στο κινητό μου μέχρι να φτάσω στο σπίτι. Εκατοντάδες μηνύματα αλλά και βίντεο. Είναι απογοητευτικό γιατί για ένα διάστημα προσπάθησα να εστιάσω στην ασφάλειά μου και σκεφτόμουν ακόμα και το χειρότερο δυνατό σενάριο. Διαβάζοντας όλα αυτά τα μηνύματα η ενέργεια ήταν αρνητική. Προσπαθούσα όμως να μείνω ήρεμος και να μην το σκέφτομαι. Μετά από ένα παιχνίδι όμως όταν ανοίγεις το κινητό σου και διαβάζεις συνέχεια μηνύματα που γράφουν "άντε γ...σου" και "εύχομαι να πεθάνεις" σε επηρεάζει θέλοντας και μη».

-Απάντησες σε κανένα από αυτά;

«Απάντησα σε ένα, ήταν θετικό μήνυμα. Ήταν το μοναδικό θετικό μήνυμα σε όλο αυτό τον καταιγισμό. Μου είχε στείλει ένας τύπος και έλεγε "θυμάμαι που έπαιζες στο Ισραήλ, είσαι εξαιρετικός παίκτης. Λυπάμαι για όσα έγιναν". Εγώ του απάντησα. "Σε ευχαριστώ, ξέρεις ποιος ξεκίνησε όλη αυτή την κατάσταση;". Εκείνος είπε "όχι δεν μπορώ να σου πω, αλλά μπορώ να το μετριάσω". Από εκείνο το σημείο άρχισαν να μειώνονται τα μηνύματα».

-Έμαθες από πού ξεκίνησε όλο αυτό;

«Δεν έμαθα ποτέ, αλλά δεν το πίεσα κι εγώ. Έχω αρκετές επαφές στο Ισραήλ, φίλους παλιούς συμπαίκτες. Δεν το κυνήγησα παραπάνω».

-Η εβδομάδα μετά το Game 2 και πριν το Game 3 πώς ήταν για εσάς;

«Ήμασταν αρκετά θετικοί στην ομάδα. Είχαμε να διαχειριστούμε αρκετά πράγματα. O GM μας και ο κόουτς προσπαθούσαν να τακτοποιήσουν κάποια πράγματα για το ταξίδι, όσον αφορά την ασφάλεια και όλα τα σχετικά. Ήμασταν προετοιμασμένοι πηγαίνοντας στο Ισραήλ. Όμως φτάνοντας εκεί τα πάντα ήταν αλλιώς. Δεν έχω ξαναβρεθεί σε παιχνίδι σαν αυτό στην καριέρα μου. Δεν ξέρω τι ατμόσφαιρα υπάρχει στην Παρτιζάν, αλλά εγώ για 2 μέρες δεν άκουγα τίποτα! Δεν μπορούσαμε να ακούσουμε τις οδηγίες του προπονητή. Η ένταση ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ήταν ατυχές για εμάς όλο αυτό».

-Τη νύχτα πριν από το παιχνίδι έξω από το ξενοδοχείο υπήρξαν φίλοι της Χάποελ Ιερουσαλήμ που ξύπνησαν μέλη της αποστολής...

«Δεν κατάλαβα τίποτα εγώ. Κοιμήθηκα όλο το βράδυ. Ήμουν από τους λίγους που κοιμήθηκαν κανονικά. Εγώ ήμουν αρκετά κουρασμένος οπότε κοιμήθηκα και δεν κατάλαβα κάτι».

-Και φτάνουμε στο παιχνίδι, στο Game 3. Πώς εξηγείς την εικόνα της ομάδας μέσα στο γήπεδο;

«Δεν νιώσαμε τρομοκρατημένοι. Είχε ίσως να κάνει με την αγωνιστική μας κατάσταση. Μιλήσαμε κάποιοι παίκτες μετά το παιχνίδι εκείνο, ήμασταν εξουθενωμένοι. Κάποια λάθη που κάναμε στο ξεκίνημα και κάποια σφυρίγματα μας επηρέασαν πολύ. Ήταν το πρώτο παιχνίδι που δεν καταφέραμε να είμαστε αυτοί που πρέπει. Ήταν στενάχωρο. Αλλά ό,τι έγινε έγινε, δεν μπορεί να αλλάξει κάτι πλεόν».

-Αν είχες τη δυνατότητα να παίξεις ξανά μόνο ένα παιχνίδι της φετινής σεζόν θα ήταν το Game 3 με την Χάποελ ή κάποιο άλλο;

«Φυσικά και θα ήταν αυτό. Θα ήταν η αναμέτρηση με την Χάποελ, χωρίς καμία αμφιβολία».

-Η σχέση σου με τον κόσμο της ΑΕΚ πώς ήταν κατά τη διάρκεια της σεζόν;

«Ήταν εξαιρετική όλη τη σεζόν. Έλειψαν σε κάποιο κομμάτι της σεζόν, λόγω της τιμωρίας που είχαμε από το BCL, όμως κάθε φορά ήταν εκεί για εμάς και στο πρωτάθλημα και στο BCL. Υπήρχε αγάπη από τον κόσμο και ήταν εκπληκτικό. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια υποστήριξη από κόσμο στα καλά και τα άσχημα. Το κομμάτι του κόσμου που δημιούργησε όλες αυτές τις φασαρίες δεν αποτυπώνει τον πραγματικό κόσμο της ΑΕΚ και αυτόν που μας έδειξε αγάπη όλη τη σεζόν. Έκαναν ζημιά στην ομάδα αυτοί οι λίγοι. Ο κόσμος της ΑΕΚ που γνώρισα εγώ ήταν εκπληκτικός».

-Με τον κόουτς Ηλία Καντζούρη χτίσατε πολύ καλή σχέση και εκείνος κατάφερε να πάρει το μάξιμουμ από εσένα. Πώς συνέβη αυτό;

«Είχαμε πολύ καλή σχέση από το ξεκίνημα της σεζόν. Είχα πολύ καλό feeling από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ΑΕΚ πως κάτι καλό θα συμβεί. Μιλήσαμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, εγώ είχα κάποιες προτάσεις στο τραπέζι, αλλά με την κουβέντα που κάναμε ήξερα ότι είδε κάτι σε μένα που είχα δει κι εγώ, αλλά δεν μπορούσα να το βγάλω στο παιχνίδι μου όλα αυτά τα χρόνια. Ήμασταν στην ίδια σελίδα από την αρχή της σεζόν και με πίεζε αρκετά μέσα στη σεζόν. Υπήρχε σταθερότητα και αν μετανιώνω για κάτι κατά τη διάρκεια της σεζόν ήταν πως υπήρχαν κάποια παιχνίδια που δεν ήμουν στο επίπεδο που ήθελα. Κέρδισα πάρα πολλά μέσα από αυτή τη σεζόν».

-Αναδείχθηκες MVP του Φεβρουαρίου στο BCL, είχες μια σειρά καλών εμφανίσεων. Υπήρξε κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν που να ένιωσες πως είσαι ο καλύτερος παίκτης του παρκέ;

«Στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν ένιωθα έτσι. Από την ώρα που ήρθα εδώ ήξερα ότι είχα έναν προπονητή που με πίεζε σε αυτή την κατεύθυνση. Έχω το παιχνίδι εκείνο που δεν μπορεί να το σταματήσει ο αντίπαλος μόλις βρω ρυθμό. Δεν είναι μόνο ένα σουτ μέσης απόστασης. Έδειξα πράγματα μέσα στο παιχνίδι. Είχα την ευχέρεια να πηγαίνω και αριστερά, αλλά και δεξιά, όταν μου έκαναν παγίδα εγώ πάσαρα τη μπάλα, όταν έβαζαν πιο βαρύ κορμί απέναντί μου εγώ έβγαινα στην περιφέρεια για να παίξω ένας με έναν. Έτσι έβλεπα το παιχνίδι μου για πολύ καιρό και είμαι χαρούμενος που είχα τη δυνατότητα να το δείξω και να το δει και κάποιος άλλος για μένα».

-Ποιο ήταν το μεγαλύτερο αγωνιστικό... άλμα που έκανες φέτος;

«Θα έλεγα ότι είχα πρόοδο στο κομμάτι της επίθεσης. Έπαιξα αρκετά iso και κατάλαβα καλά την επίθεση, αλλά και το τι έδινε ο αντίπαλος στην άμυνα. Προσπαθούσα να κερδίζω κάθε φορά 1% από κάτι για να κάνω τα πράγματα πιο εύκολα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο άλμα που έκανα. Θεωρώ ότι πήγαν αρκετά πράγματα καλά στο παιχνίδι μου».

-Έπειτα ήρθε η Βίρτους Μπολόνια και σου... χτύπησε την πόρτα. Θα μπορούσες να ξεκαθαρίσεις την κατάσταση με το θέμα αυτό;

«Χωρίς να θέλω να μπω σε πολλές λεπτομέρειες, ήθελαν να με αποκτήσουν για να δυναμώσουν το ρόστερ τους για τα πλέι οφ. Υπήρξαν συζητήσεις κατά τη διάρκεια της σειράς με την Χάποελ Ιερουσαλήμ. Εγώ δεν ήθελα να φύγω στη μέση της σειράς με την Χάποελ. Οι συζητήσεις επανήλθαν μετά τη σειρά. Δεν υπήρξε συμφωνία ανάμεσα σε όλες τις πλευρές, οπότε δεν έγινε κάτι στο φινάλε».

@ Intime

-Η ΑΕΚ ήταν ενήμερη για το ενδιαφέρον της Βίρτους Μπολόνια;

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω. Εγώ μίλησα με τον κόουτς Καντζούρη γι αυτό στη διάρκεια της σειράς με την Χάποελ. Είχα επικοινωνία με τον κόουτς Σκαριόλο όλο αυτό το διάστημα και ρωτούσα τον Καντζούρη τη γνώμη του. Όταν βγήκαν τα νέα μιλήσαμε περίπου 2-3 λεπτά για το θέμα και μετά εστιάσαμε στη σειρά με την Χάποελ Ιερουσαλήμ. Με το πέρας της σειράς μιλήσαμε πιο διεξοδικά, αλλά δεν βρεθήκαμε όλες οι πλευρές στην ίδια σελίδα. Δεν μπορούσα να πιέσω παραπάνω τα πράγματα. Ό,τι έγινε έγινε δεν μπορώ να κοιτάξω πίσω πλέον».

-Επειδή το ανέφερες, ένιωσες ότι μετά τη σειρά με την Χάποελ η ομάδα δεν ήταν στην ίδια σελίδα;

«Κατά κάποιο τρόπο ναι, για να είμαι ειλικρινής. Υπήρχαν παίκτες που δεν ήταν στην ίδια σελίδα και αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού, συμβαίνει σε πάρα πολλές ομάδες παντού».

-Τι ακολουθεί μετά τη σεζόν αυτή;

«Η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά και ο κόσμος της ΑΕΚ ήταν ο καλύτερος που συνάντησα στην καριέρα μου, με εξαίρεση αυτούς τους ελάχιστους που έκαναν επεισόδια και δημιούργησαν πρόβλημα. Ήταν πολύ ωραίο που πέρασα χρόνο εδώ, το απόλαυσα».

-Ήταν η καλύτερη σεζόν της καριέρας σου;

«Νομίζω πως ναι. Ήταν τρομερά δύσκολη, αλλά την απόλαυσα πάρα πολύ από την αρχή ως το τέλος».

-Ποια ήταν η πιο απολαυστική και η πιο δύσκολη στιγμή της σεζόν;

«Η πιο απολαυστική θα έλεγα πως ήταν η σχέση που δημιουργήσαμε με τους συμπαίκτες μου στα αποδυτήρια. Δεν είναι πάντα εύκολο να χτίζεις καλές σχέσεις που διατηρούνται σε μια ομάδα. Παρά τα σκαμπανεβάσματα όλοι οι παίκτες είχαμε εξαιρετικές σχέσεις και για μένα είναι σαν... αδέρφια. Πραγματικά απόλαυσα αυτή τη χημεία που είχαμε. Θυμάμαι ότι όταν χτύπησα στην Κρήτη είχαμε συζητήσεις στο ξενοδοχείο με τους συμπαίκτες μου που κράτησαν 3-4 ώρες και μιλάγαμε για την ζωή έξω από το γήπεδο, μάθαμε καλύτερα ο ένας τον άλλο. Ήταν ξεχωριστό. Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν στην Ιερουσαλήμ στο Game 3, αλλά και η ήττα από τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Αυτά είναι μέρος του παιχνιδιού».

-Αν μπορούσες να βάλεις έναν τίτλο στη φετινή σεζόν, ποιος θα ήταν αυτός;

«Θα έλεγα "Κάποιοι διαβολεμένοι μαχητές". Αυτός θα ήταν ο τίτλος για την ομάδα».