Στο χέρι της ΑΕΚ η έκτη θέση - Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής

ΑΕΚ - Ηλίας Ζούρος

Στο χέρι της ΑΕΚ η έκτη θέση - Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής

Χρήστος Τσάλτας 22:02 - 16.03.2024 / Ανανεώθηκε: 22:08 - 16.03.2024

Η ΑΕΚ επικράτησε του Αμαρουσίου, για την 21η αγωνιστική της Stoiximan Basket League και κρατάει την τύχη στα χέρια της, όσον αφορά την έκτη θέση.

Το αποτέλεσμα στο κλειστό του Αγίου Θωμά, ανάμεσα σε Μαρούσι και ΑΕΚ ήταν κομβικό για τη μάχη της έκτης θέσης, για την οποία παλεύουν 3 ομάδες. ΑΕΚ, Κολοσσός Ρόδου και ΠΑΟΚ βρίσκονται στη... μάχη, με την Ένωση όμως να κάνει ένα βήμα μπροστά.

Η ήττα του Κολοσσού στην Πάτρα, απέναντι στον Προμηθέα, στην παράταση, σε συνδυασμό με τη νίκη της ΑΕΚ στο Μαρούσι, κόντρα στην ομάδα του Νίκου Βετούλα, έχει φέρει σε θέση ισχύος την ομάδα του Ηλία Ζούρου, που πλέον έχει τον πρώτο λόγο ενόψει της τελευταίας «στροφής» της regular season.

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό AKTOR, την Κυριακή και σε περίπτωση ήττας θα μείνει εκτός διεκδίκησης μιας θέσης. Έτσι το φινάλε θα κριθεί ανάμεσα σε ΑΕΚ και Κολοσσό Ρόδου, την ώρα που και το Λαύριο μπορεί να παίξει ρόλο ρυθμιστή.

Την τελευταία αγωνιστική η Ένωση υποδέχεται το Περιστέρι, που έχει εξασφαλίσει την τρίτη θέση της κατάταξης και με νίκη θα βρίσκεται στην εξάδα, ό,τι κι αν συμβεί στα υπόλοιπα παιχνίδια.

Εάν η ΑΕΚ ηττηθεί από την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, τότε εάν ο Κολοσσός κερδίσει το Μαρούσι την τελευταία αγωνιστική, θα βρεθεί στην έβδομη θέση, με τους Ροδίτες έκτους. Μάλιστα υπάρχει και ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας μεταξύ Κολοσσού Ρόδου, ΑΕΚ και Λαυρίου. Σε αυτή την περίπτωση και οι 3 ομάδες έχουν από μία νίκη, με τους Ροδίτες να τερματίζουν έκτοι, η Ένωση θα βρεθεί έβδομη, ενώ όγδοο θα τερματίσει το Λαύριο, λόγω ισοβαθμιών.

Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας μεταξύ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Κολοσσού Ρόδου, κάτι που θα συμβεί μόνο σε περίπτωση νίκης του ΠΑΟΚ στην Καρδίτσα. Σε αυτή την περίπτωση, η Ένωση θα είναι έκτη, λόγω των δύο νικώ που έχει κόντρα στην ομάδα του Στάθη Νεραντζάκη. Υπάρχει και σενάριο που φέρνει 4πλή ισοβαθμία ανάμεσα σε ΑΕΚ, Κολοσσό Ρόδου, ΠΑΟΚ και Λαύριο, εάν η ομάδα του Κώστα Μέξα κάνει το 2Χ2 κόντρα σε Απόλλωνα Πάτρας (εντός) και Άρη (εκτός), με την Ένωση να είναι έκτη λόγω των δύο νικών απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Υπάρχει και σενάριο μάλιστα που φέρνει την ΑΕΚ στην έκτη θέση ακόμα και με ήττα από το Περιστέρι την τελευταία αγωνιστική. Για να συμβεί αυτό όμως θα πρέπει να ηττηθεί και ο Κολοσσός Ρόδου από το Μαρούσι στο κλειστό της Καλλιθέας. Σε αυτή την περίπτωση η Ένωση θα είναι στην εξάδα.

Η επόμενη αγωνιστική αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον και την ΑΕΚ να έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της έκτης θέσης, μετά τη νίκη στο Μαρούσι.