Γιάννης, Μοράντ, Μπέβερλι: Πώς και γιατί προέκυψε η κίνηση «too small» που έκανε ο Αγραβάνης στον Πίτερς (vids)

Γιάννης, Μοράντ, Μπέβερλι: Πώς και γιατί προέκυψε η κίνηση «too small» που έκανε ο Αγραβάνης στον Πίτερς (vids)

Χρήστος Τσάλτας 21:20 - 12.06.2023 / Ανανεώθηκε: 21:25 - 12.06.2023

O Δημήτρης Αγραβάνης πανηγύρισε με χαρακτηριστικό τρόπο το καλάθι που πέτυχε μπρσοτά στον Άλεκ Πίτερς, με την κίνηση «too small» και το Sportal θυμάται ανάλογες περιπτώσεις που παίκτες δεν χαρίστηκαν σε αντιπάλους τους, έπειτα από μεγάλα καλάθια.

Αγραβάνης πρωταγωνίστησε σε μια χαρακτηριστική φάση. Ο διεθνής φόργουορντ σκόραρε, αποφεύγοντας το μαρκάρισμα του Άλεκ Πίτερς και στη συνέχεια πανηγύρισε με χαρακτηριστικό τρόπο. Με μια κίνηση-σήμα κατατεθέν, πλέον, του Έλληνα άσου, σαν να «φωνάζει» στον αντίπαλο «είσαι πολύ μικρός για μένα».

Η κίνηση «too small» του Έλληνα άσου προς τον αντίπαλό του είναι ένας από τους πλέον διαδεδομένους πανηγυρισμούς σε μια προσπάθεια πικαρίσματος του αντιπάλου. Σκοπός άλλωστε είναι να... κόψει την φόρα στον αντίπαλο και να τονώσει την δική του αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια του αγώνα.

Η κίνηση αυτή φυσικά ξεκίνησε στις ΗΠΑ και παρακάτω θα δούμε μερικές από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις που ο επιθετικός δεν σεβάστηκε τον αντίπαλο αμυντικό και τον έκανε να μοιάζει... μικρό στα μάτια του κόσμου που παρακολουθούσε τον αγώνα.

Πάτρικ Μπέβερλι, ο... too small βασιλιάς

Ιδίως στις ΗΠΑ και στα παιχνίδια του ΝΒΑ η κίνηση αυτή γίνεται κατά κορών από παίκτες, σε μια προσπάθεια να ρίξουν την ψυχολογία των αντιπάλων τους και ταυτόχρονα να «μπουν» στο μυαλό τους. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από τον Πάτρικ Μπέβερλι δεν υπάρχει, καθώς ο Pat Bev έχει χτίσει τη δική του παράδοση τα τελευταία χρόνια στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, με την κίνηση αυτή.

Θέλετε ως παίκτης των Λέικερς; Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα της ομάδας του Λος Άντζελες απέναντι στους Φοίνιξ Σανς σκόραρε απέναντι στον Κρις Πολ και δεν δίστασε να τον πικάρει. «Too small Chris», έκανε με την κίνηση ο Μπέβερλι, που έχει τον τρόπο να ξεσηκώνει τους αντιπάλους του και να προκαλεί την... έκρηξή τους.

Την ίδια κίνηση δεν δίστασε να την κάνει ούτε απέναντι σε παίκτη που δεν τολμάει σχεδόν κανένας να προκαλέσει. Διότι κανείς δεν τα έχει βάλει με τον Λεμπρόν Τζέιμς στη λίγκα. Όμως ο Μπέβερλι το έκανε κι αυτό. Σε αγώνα των Λέικερς κόντρα στους Μπουλς, στην Crypto Arena, ο πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού σκόραρε μπροστά στον «βασιλιά» και δεν δίστασε να κάνει την κίνηση «too small», χτυπώντας παράλληλα και το πάτωμα, για να δώσει ακόμα περισσότερη έμφαση.

Επίπεδο ασέβειας στα ύψη από τον έμπειρο γκαρντ. Η εκδίκηση όμως είναι ένα «πιάτο» που τρώγεται κρύο και ο Μπέβερλι γεύτηκε το δικό του... δηλητήριο.

Ο Όστιν Ριβς ήταν εκείνος που «τιμώρησε» τον πρώην συμπαίκτη του για την ασέβεια να πανηγυρίσει μπροστά στον ΛεΜπρόν. Ο Ριβς κατά τη διάρκεια του αγώνα Μπουλς-Λέικερς, στο United Center, πήρε τη μπάλα, εκτέλεσε, σκόραρε και πανηγύρισε με ανάλογο τρόπο, ξεσηκώνοντας τον πάγκο της ομάδας του, που ξέσπασε σε πανηγυρισμούς.

Όταν ο Γιάννης «ξέσπασε» στον Μπεν Σίμονς

Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν «πικάρει» τους αντιπάλους του με την κίνηση αυτή ήταν και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο Greek Freak πόσταρε τον Μπεν Σίμονς, κατά τη διάρκεια του αγώνα των Μπακς με τους Νετς στο Fiserv Forum, με τον Έλληνα φόργουορντ να σκοράρει και να κάνει την χαρακτηριστική κίνηση-πανηγυρισμό, ως δείγμα κυριαρχίας απέναντι στον Αυστραλό άσο.

Ο Greek Freak με την στάση του φροντίζει κάθε φορά να κάνει τον αντίπαλο να νιώθει άβολα όταν τον μαρκάρει. Μόνο που στο μαρκάρισμα του Σίμονς, όχι μόνο τον νίκησε κατά κράτος, αλλά τον εξαφάνισε από το παρκέ, «τελειώνοντάς» τον με την χαρακτηριστική κίνηση.

Όταν ο Τζα Μοράντ κάνει τους αντιπάλους να νιώθουν... too small

Αν υπάρχει ένας παίκτης που μπορεί να «κόψει στα δύο την αντίπαλη άμυνα και να κάνει τον αντίπαλο να νιώσει άσχημα, αυτός είναι ο Τζα Μοράντ. Ο απόφοιτος του Murray State μπορεί να είχε τα θέματά του κατά τη διάρκεια της σεζόν που ολοκληρώνεται, όμως ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την ικανότητά του να κάνει όσους τον μαρκάρουν να μοιάζουν... too small. Κι ας μην είναι ο ίδιος ο πλέον επιβλητικός παίκτης, όσον αφορά το παρουσιαστικό του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σειρά των Γκρίζλις με τους Τίμπεργουλβς, εκε.ι ΄που δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση του Πάτρικ Μπέβερλι. Και το έκανε με τον τρόπο του, πήγε προς το καλάθι, επιχείρησε floater, σκόραρε και ανταπέδωσε την κίνηση με ακόμα καλύτερο τρόπο.

Έτσι είναι ο Τζα...

Ο Κέβιν Ντουράντ ξέρει πώς να κάνει τον άλλο... too small

Στην ιστορία των πανηγυρισμών «too small» αυτός μοιάζει να είναι ο πλέον ασεβής όλων. Ο Κέβιν Ντουράντ έχει μάθει να μην χαρίζεται στον αντίπαλο, όποιος κι αν είναι απέναντί του. Και όταν παίρνει κάτι προσωπικά, τότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για όποιον βρεθεί απέναντί του.

Στην προκειμένη περίπτωση ο Εβάν Φουρνιέ έκανε το λάθος να προσπαθήσει να... μπει στο μυαλό του KD. Μάταια όμως, γιατί ο Ντουράντ είχε μπει σε reaper mode, σκόραρε μπροστά στον Γάλλο, πανηγύρισε ενδεικτικά και γεμάτος θράσος και ασέβεια και έτσι απλά του πήρε την -μπασκετική- ψυχή!