Αγραβάνης: «Το βάρος της φανέλας είναι μεγάλο, η μόνη λύση για να βγούμε από το τέλμα είναι περισσότερη δουλειά»

Δημήτρης Αγραβάνης

i

© Intime

Αγραβάνης: «Το βάρος της φανέλας είναι μεγάλο, η μόνη λύση για να βγούμε από το τέλμα είναι περισσότερη δουλειά»

Χρήστος Τσάλτας 18:21 - 14.02.2024 / Ανανεώθηκε: 18:28 - 14.02.2024

Ο Δημήτρης Αγραβάνης και ο Όμηρος Νετζήπογλου μίλησαν για το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας και την κατάσταση της ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης αποτέλεσε μια από τις τελευταίες μεταγραφικές ενισχύσεις της ΑΕΚ, με τον έμπειρο φόργουορντ να έχει αφήσει πίσω του τον τραυματισμό του και να βρίσκει σιγά - σιγά τον εαυτό του. 

Ο ίδιος, λίγο πριν το τζάμπολ του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας στην Κρήτη, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για το ματς με τον Παναθηναϊκό, την δύσκολη περίοδο που διανύει η ΑΕΚ, αλλά και την κατάστασή του, ενώ τόνισε πως παραμένει πάντα στην διάθεση της Εθνικής ομάδας. 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Δημήτρης Αγραβάνης: 

18:21 - 14.02.2024

Αγραβάνης: «Το βάρος της φανέλας είναι μεγάλο, η μόνη λύση για να βγούμε από το τέλμα είναι περισσότερη δουλειά»

Ο Δημήτρης Αγραβάνης μίλησε για την μάχη της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά του Final 8, την κατάσταση που βρίσκεται ο ίδιος και την ανάγκη να ακολουθήσουν όλοι το πλάνο του προπονητή, ενώ τόνισε πως πάντα είναι στη διάθεση της εθνικής ομάδας.

Έτσι είναι ο θεσμός του Κυπέλλου και του Φάιναλ 8. Εμείς κοιτάμε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Νομίζω πως παίξαμε άσχημα στο προηγούμενο ματς. Είδαμε τα λάθη μας, δουλέψαμε και θέλουμε να κάνουμε καλό παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα Ευρωλίγκας, μια ομάδα που είναι ψηλά στην βαθμολογία, όμως εμείς ήρθαμε για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας.

Κάθε ομάδα έχει αδυναμίες. Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τους χτυπήσουμε σε όποιες αδυναμίες έχουν, συγκεντρωμένοι με αυτοπεποίθηση, να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή και να προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη.

Το βάρος της φανέλας είναι μεγάλο, όμως όταν βρίσκεσαι σε μια δύσκολη κατάσταση και σαν ομάδα και ο καθένας μας ξεχωριστά, διότι κανείς δεν έχει την απόδοση που πρέπει, η μόνη λύση για να βγεις από αυτό το τέλμα είναι να δουλέψεις περισσότερο, να κάνεις την αυτοκριτική σου, να δουλέψεις και ατομικά, αλλά και στο ομαδικό κομμάτι, ώστε να βγεις από αυτή την δύσκολη κατάσταση. Δεν υπάρχει κάτι μαγικό, ούτε ραβδί ούτε θα έρθει κάποιος παίκτης και θα αλλάξουν τα πάντα. Ο καθένας πρέπει να δουλέψει περισσότερο.

Δεν γνωρίζω πότε θα είμαι στην κατάσταση που θέλω. Έχω κάνει πολύ καλή δουλειά και στο θέμα των κιλών που πήρα του τραυματισμού. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον τραυματισμό είμαι στο 100%, όμως πρέπει να βρω ρυθμό και να βρεθώ σε κατάλληλη φόρμα. Σίγουρα χρειάζομαι λίγο ακόμη χρόνο όμως δεν θέλω να υπάρχει αυτό σαν δικαιολογία για την απόδοσή μου. Γνωρίζω τι πρέπει να κάνω, γνωρίζω πως κι εγώ και οι υπόλοιποι πρέπει να βελτιωθούμε, για να γνωρίσει η ΑΕΚ καλύτερα αποτελέσματα.

Η διοργάνωση είναι πολύ όμορφη. Ο κόσμος της Κρήτης πάντα την αγκαλιάζει. Κι εμείς χαιρόμαστε που ερχόμαστε σε αυτό το νησί και με άλλες ομάδες. Σίγουρα εμένα δεν μου έχει πάει γούρι προσωπικά, όμως ελπίζω φέτος να πάνε καλύτερα τα πράγματα.

Δεν βρίσκομαι στην Εθνική, οπότε δεν μπορώ να πω κάτι. Καλή επιτυχία στα παιδιά, στον Βασίλη. Η Εθνική είναι πολύ σημαντική για όλους τους αθλητές και μακάρι να πάρουν τη νίκη που χρειάζεται.

Δεν περίμενα τίποτα. Με νοιάζει πρώτα από όλα η υγεία μου και αυτό το διάλειμμα να το εκμεταλλευτώ προσωπικά και να μπορέσω να είμαι στο 100% μετά από αυτό για να δει και ο κόσμος πως έχω επιστρέψει 100%.

Εγώ πάντα είμαι στην διάθεση της Εθνικής ομάδας. Το έχω ξαναπεί. Ακόμα και στο παρελθόν που μπορεί να είχαμε κάποιες διαφωνίες. Πάντα είμαι στην διάθεση της Εθνικής και όταν με καλέσουν θα είμαι εκεί.

Όμηρος Νετζήπογλου © Intime

Από πλευράς του ο Όμηρος Νετζήπογλου πρόσθεσε: 

18:20 - 14.02.2024

Νετζήπογλου: «Είμαστε η ΑΕΚ και πρέπει να διεκδικούμε όλα τα παιχνίδια»

Ο Όμηρος Νετζήπογλου μίλησε για την μάχη της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά του Final 8, τις απαιτήσεις που υπάρχουν στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο, τους τραυματισμούς αλλά και τον δικό του ρόλο στην ομάδα.

Η κατάσταση που βρισκόμαστε είναι μια κατάσταση στην οποία έχουμε κάποιους τραυματισμούς, όμως είμαστε μεγάλη ομάδα και πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να διεκδικούμε κάθε παιχνίδι.

Είναι ένα συν αυτό. έχουμε λίγα 24ωρα που παίξαμε με τον Παναθηναϊκό και πάνω κάτω ξέρουμε πώς παίζει. Σίγουρα είμαστε πιο προετοιμασμένοι για το παιχνίδι.

Είναι λίγο καιρό ο κόουτς Ζούρος σίγουρα. Προσπαθεί να μας περάσει την δική του φιλοσοφία, να αφομοιώσουμε το σετ παιχνίδι και παιχνίδι με το παιχνίδι και προπόνηση με την προπόνηση να γινόμαστε καλύτεροι.

Θέλω να ευχαριστήσω τον οργανισμό της ΑΕΚ, τους προπονητές και τους παίκτες που με βοηθάνε με συμβουλές μέσα στο παρκέ. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να δουλεύω και να προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για να κερδίζει η ομάδα.