Ο «καυτός» Νοέμβριος του Πίτερς

Άλεκ Πίτερς

i

© Intime

Ο «καυτός» Νοέμβριος του Πίτερς

Aχιλλέας Μαυροδόντης 20:13 - 24.11.2023 / Ανανεώθηκε: 21:04 - 24.11.2023

Ο Άλεκ Πίτερς ήταν εκπληκτικός μέσα στον Νοέμβριο, με την Euroleague να αναγκάζεται να κάνει ξεχωριστό αφιέρωμα στον Αμερικανό του Ολυμπιακού!

Ο Άλεκ Πίτερς αποτελεί ένα «καυτό» όπλο στη μάχη που έχει να δώσει απέναντι στη Ζάλγκιρις, με τον Αμερικανό να βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση!

Ο 28χρονος, παίζοντας την έκτη σεζόν στη διοργάνωση και τη δεύτερη με τον Ολυμπιακό, έχει παίξει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του τον Νοέμβριο.

Στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, όλο αυτό το μήνα, μόνο ένας παίκτης έχει περισσότερους πόντους κατά μέσο όρο από τον Άλεκ Πίτερς, που, με τον Λουκ Σίκμα εκτός, χρειάστηκε να περάσει πολλά λεπτά στο παρκέ. Έτσι, σχεδόν… άκοπα, έφτασε τους 20,5 πόντους ανά αγώνα σε αυτό το διάστημα.

Ο Άλεκ Πίτερς βρήκε τον ρυθμό του

Ο Πίτερς είχε 19 πόντους και 6 ριμπάουντ στον 6ο γύρο κόντρα στη Φενερμπαχτσέ και στη συνέχεια είχε 22 πόντους με 8 ριμπάουντ απέναντι στην Μπασκόνια στον 7ο γύρο.

Κατά τη διάρκεια της διαβολοβδομάδας του Νοεμβρίου την περασμένη εβδομάδα, ο Πίτερς είχε αρχικά 13 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε μια εκτός έδρας νίκη κόντρα στη Μακάμπι, ενώ στη συνέχεια σημείωσε ρεκόρ καριέρας στην Euroleague, φορτώνοντας με 28 πόντους το καλάθι του Ερυθρού Αστέρα!

Οδηγεί το πρωτάθλημα στα εύστοχα σουτ εντός παιδιάς

Παράλληλα, με τα 29 εύστοχα σουτ εντός παιδιάς που μετράει ο Άλεκ Πίτερς, αποτελεί τον κορυφαίο παίκτη σε αυτή την κατηγορία ολόκληρη την σεζόν.

Επιπλέον, ο ο Άλεκ Πίτερς έχει ευστοχήσει στις 13 από τις 14 ελεύθερες βολές του, ενώ είχε κατά μέσο όρο 6,5 ριμπάουντ και 2,8 ασίστ από τον 6ο γύρο.

Με το καλύτερο παιχνίδι του να έρχεται την περασμένη εβδομάδα στον 9ο γύρο, όταν ισοφάρισε το ρεκόρ της καριέρας του στην αξιολόγηση (31 PIR) στο ματς κόντρα στον Ερυθρού Αστέρα, ο Πίτερς έχει συγκεντρώσει βαθμολογία απόδοσης 88 από τον 6ο γύρο, που είναι ο τρίτος καλύτερος βαθμός στην EuroLeague.

Και όλα αυτά σε 31 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, σχεδόν διπλάσιος ο μέσος όρος της καριέρας του!

Και μάλιστα φαίνεται πως χρησιμοποίησε εξαιρετικά αυτόν τον επιπλέον χρόνο, αν σκεφτεί κανείς ότι πριν τους 4 αυτούς αγώνες, είχε μέσους όρους καριέρας 6,7 πόντους, με 53,6% δίποντα και 43,1% τρίποντα και μέσο PIR 7,1. 

Ο Πίτερς σίγουρα θα προσπαθήσει να διευρύνει την καλή του φόρμα και απέναντι στην Ζάλγκιρις Κάουνας, οπότε… ηρεμία μέχρι την ματσάρα του ΣΕΦ!

🔴Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Ζάλγκιρις και όλη τη δράση της Παρασκευής