O Λεκαβίτσιους στο Sportal: «Ο Μήτρου-Λονγκ θα δείξει καλά πράγματα στον Ολυμπιακό» (vid)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 14:34 - 24.11.2023 / Ανανεώθηκε: 14:36 - 24.11.2023

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους μίλησε στην κάμερα του Sportal και αποθέωσε τον Ναζ Μήτρου – Λονγκ, ενώ θυμήθηκε τα χρόνια του στον Παναθηναϊκό, σχολίασε την πορεία της Ζάλγκιρις και φυσικά απάντησε στις ερωτήσεις των αναγνωστών μας!

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους είναι από τους παίκτες που γνωρίζουν πολύ καλά την Ελλάδα

Πέρασε δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό, στα οποία κατέκτησε τίτλους και έζησε μεγάλες στιγμές, έχοντας προπονητές τον Τσάβι Πασκουάλ και τον Ρικ Πιτίνο. Πλέον βρίσκεται και πάλι στη Ζάλγκιρις, ενώ σε λίγες ώρες θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, σε μια ζόρικη αναμέτρηση και για τις δυο ομάδες. 

Το Sportal βρήκε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Λιθουανό γκαρντ, ο οποίος, με ωραία διάθεση, δεν απέφυγε καμία ερώτηση! Θυμήθηκε καταστάσεις από τον Παναθηναϊκό και την Ελλάδα, σχολίασε την πορεία της Ζάλγκιρις στην φετινή Euroleague, ενώ δεν παρέλειψε και να αποθεώσει τον Ναζ Μήτρου - Λονγκ, ο οποίος πλέον αποτελεί παρελθόν από τους Λιθουανούς, όντας το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού

Αναλυτικά τα όσα είπε στην κάμερα του Sportal ο Λούκας Λεκαβίτσιους:

Κάμερα & μοντάζ: Χρήστος Τσουκαλάς
Μοντάζ και υποτιτλισμός: Μαριάννα Αρφαρά

Λούκας Λεκαβίτσιους © Photo by Eitvydas Kinaitis/Euroleague Basketball via Getty Images

-Πριν από όλο θέλω να σε ρωτήσω πώς είναι να είσαι πίσω στην Ελλάδα, έστω και αν είναι μόνο για 2 μέρες και έχεις αγώνα.

-Είναι πάντα ωραίο να επιστρέφω στην Ελλάδα. Απολαμβάνω κάθε στιγμή. Ακόμα και στις μικρές διαδρομές με το λεωφορείο κοιτάζω από το παράθυρο και βλέπω οικεία μέρη. Είναι ωραίο. Μου αρέσει.

-Έχουμε πολλά να σε ρωτήσουμε όμως οι ειδήσεις μας προλαβαίνουν. Θέλω το σχόλιό του για την μεταγραφή του Ναζ Μήτρου Λονγκ στον Ολυμπιακό. Τι πήγε λάθος στην Ζάλγκιρις και τι μπορεί να φέρει στον Ολυμπιακό.

Ναζ Μήτρου Λονγκ

-Ο Ναζ είναι πολύ καλός τύπος. Πραγματικά επαγγελματίας. Δούλευε πολύ σκληρά στις προπονήσεις και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με εκείνον. Νομίζω πως ο κάθε κόουτς έχει το σύστημά του και ίσως δεν ταίριαξε στο δικό μας. Πραγματικά πιστεύω πως είναι σίγουρα παίκτης επιπέδου Ευρωλίγκα και με νέο προπονητή και νέα ομάδα, μπορεί να δείξει καλά πράγματα.

-Πολλά οικεία πρόσωπα στο ΣΕΦ. Ποιες είναι οι σκέψεις σου πηγαίνοντας σε αυτό το παιχνίδι, όπου θα αντιμετωπίσεις τον Ίγκνας Μπραζντέικις και φυσικά θα δεις ξανά τον Ναζ Μήτρου Λονγκ.

-Θα είναι παράξενο. Δεν μπορούσα να πιστέψω πως τον Νοέμβριο δύο από τους παίκτες μας θα παίζουν στον Ολυμπιακό. Και ο Τόμας Ουόκαπ είναι ένας παίκτης που έχω παίξει μαζί του και είναι οικείο πρόσωπο. Θα είναι ωραίο να τους δω, όμως όταν ξεκινήσει το παιχνίδι θα ξεχάσω τα πάντα.

-Πάμε στην εποχή σου στην Ελλάδα. Είναι αλήθεια πως πήρες το 19 θα να τιμήσεις τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους;

-Ναι γιατί το 4 ήταν πιασμένο και έψαχνα άλλον αριθμό. Σκέφτηκα πως θα είναι καλή η ιδέα να συνεχίσω τον αριθμό του Σάσας.

-Το μπάσκετ είναι σαν θρησκεία στην Λιθουανία. Έχω ακούσει πολλές ιστορίες και γνώμες για τον λόγο που γίνεται αυτό. Μπορείς να μου πεις την δική σου οπτική;

-Δεν ξέρω. Είμαστε πολύ μικρή χώρα και έχουμε καλά αποτελέσματα. Στον κόσμο αρέσει αυτό. Του αρέσει το ότι παλεύουμε όλη την ώρα. Στο παρελθόν είχαμε πολλούς παικταράδες. Σαμπόνις, Μαρτσιουλιόνις, Σάρας. Δεν είναι ένας λόγος μόνο. Από το παρελθυόν μας άρεσε κι εμείς συνεχίζουμε.

-Πόσο καιρό χρειάστηκες για να καταλάβεις πως όταν ο Πιτίνο έλεγε «Λουκ Σκάιγουόκερ» εννοούσε εσένα;

-Δεν το ήξερα. Ποτέ δεν παρακολούθησα στο Star Wars. Όταν με έλεγε έτσι δεν το καταλάβαινα, όμως μου το εξήγησαν οι συμπαίκτες μου και κατάλαβα πως μιλούσε για μένα.

-Η Ζάλγκιρις είναι το σπίτι σου. Είναι το μέρος που νοιώθεις άνετα. Είναι ένα μέρος που όλοι σε αγαπάνε. Όταν ήσουν στον Παναθηναϊκό ήσουν πολύ καλός. Γιατί δεν δοκίμασες να βγεις άλλη μια φορά από την ζώνη άνεσής σου, ώστε να δεις πώς είναι να παίζεις σε ομάδα με στόχο το Final 4;

-Ήταν δύσκολο το θυμάμαι. Ήμουν νέος τότε. 23 ετών. Ήταν δύσκολο η πρώτη μου φορά μακριά από το Κάουνας. Θυμάμαι πως ήταν δύσκολα, αλλά ήταν καλή εμπειρία. Κάτι νέο. Ήμουν με τον Τσάβι Πασκουάλ, έναν από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη. Ήταν δύσκολο, αλλά αν είχα την ευκαιρία να αλλάξω κάτι, θα έκανα ακριβώς το ίδιο. Ήταν μια καλή εμπειρία.

-Είναι θέμα συγκυριών το ότι δεν έχεις προσπαθήσει να παίξεις σε άλλη χώρα;

-Κάθε καλοκαίρι έρχεται η στιγμή να πάρεις την απόφαση. Δεν είχα πολλές προτάσεις, όμως με κάλεσε ο Τσάβι, γι’ αυτό και ήρθα. Τώρα κάθε καλοκαίρι κοιτάζω για προτάσεις, αλλά μου αρέσει να μένω σπίτι.

-Και όταν βλέπεις την Zalgirio Arena γεμάτη λες «Εντάξει, είμαι καλά εδώ»…

-Ναι. Είμαι καλά, όμως όλα μπορούν να συμβούν. Δεν λέω όχι στο να πάω σε μια άλλη χώρα.

-Ο Στέλιος ρωτάει εάν θα σκεφτόσουν να επιστρέψεις στον Παναθηναϊκό.

-Σίγουρα. Γιατί όχι; Εάν μου έρθει πρόταση θα την εξετάσω σίγουρα.

-Η Τόνια ρωτάει εάν σου λείπει η Ελλάδα.

Όπως είπα μου λείπει. Περνάω κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα. Επιστρέφω όλη την ώρα και πραγματικά μου λείπει.

-Ο Δήμος Ρωτάει που μπορεί η Ζάλγκιρις να φτάσει φέτος.

-Δύσκολη ερώτηση. Κάθε χρονιά η Ευρωλίγκα γίνεται και πιο δύσκολη. Είμαστε μικρή ομάδα που πάει παιχνίδι με το παιχνίδι και προσπαθεί να είναι ανταγωνιστική. Θα είναι δύσκολο να πετύχουμε αυτό που πετύχαμε πέρσι. Όμως πάμε ματς με ματς. Εάν φτάσουμε στο τοπ8 ή στο τοπ10 θα είναι φανταστικό.

Ο Κίναν Έβανς στο Sportal: «Ο Παναθηναϊκός έχει ομάδα για Final 4»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

14:11 - 15.11.2023

Ο Κίναν Έβανς στο Sportal: «Ο Παναθηναϊκός έχει ομάδα για Final 4»

Ο ηγέτης της Ζαλγκίρις Κάουνας, Κίναν Έβανς, μιλάει στο Sportal για την επιστροφή του στη δράση έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό της περασμένης σεζόν, το κίνητρό του να αντιμετωπίζει ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του «τριφυλλιού», τονίζοντας πως μπορεί να φτάσει ως το Final 4 της Euroleague.

-Ο Κώστας ρωτάει τη γνώμη σου για τον Παναθηναϊκό τον φετινό και το πώς πέρασες τότε. Το απάντησες αυτό, όμως θέλουμε την άποψή σου για τον φετινό Παναθηναϊκό.

-Έχουν νέα ομάδα, πολλούς νέους παίκτες, νέο προπονητή. Νομίζω πως απλά χρειάζονται λίγο χρόνο. Δυσκολεύτηκαν στο ξεκίνημα της σεζόν αλλά πλέον βελτιώνονται διαρκώς και θα παίξουν πολύ καλά στο μέλλον. Έχουν πολύ καλό προπονητή και παίκτες. Χρειάζονται απλά λίγο χρόνο.