Μακσβίτις: «Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού ίσως τον έκανε να λύσει το συμβόλαιο...»
i

©InTime

Μακσβίτις: «Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού ίσως τον έκανε να λύσει το συμβόλαιο...»

Γιάννης Πάλλας 20:09 - 23.11.2023

Ο προπονητής της Ζαλγκίρις Κάουνας αναφέρθηκε στην αποδέσμευση του Ναζ Μήτρου-Λονγκ που ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός μια ημέρα πριν την αναμέτρηση της Παρασκευής (24/11) στο ΣΕΦ για την 10η αγωνιστική της Euroleague

Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ αποτελεί πιθανότατα έναν από τους λόγους που αποχώρησε ο παίκτης από τη Ζαλγκίρις, όπως εξήγησε και ο Κάζις Μακσβίτις, στις δηλώσεις του μια ημέρα πριν τον αγώνα της Παρασκευής (24/11) στο ΣΕΦ, για την 10η αγωνιστική της Euroleague.

Ο τεχνικός της Λιθουανικής ομάδας μίλησε με κολακευτικά σχόλια για τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ και εξήγησε πως δεν ήταν πρόθεση ούτε του ιδίου, ούτε της ομάδας να αποχωρήσει από το Κάουνας.

«Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκας. Αντίθετα με εμάς, ξεκίνησαν δύσκολα, αλλά στη συνέχεια πέτυχαν νίκες στα τελευταία τους παιχνίδια. Έχουν κρατήσει τον κορμό τους και συνεχίζουν έτσι. Διαθέτουν δύο κυριαρχικούς ψηλούς (σ.σ. Φαλ και Μιλουτίνοφ). Ο τρόπος παιχνιδιού τους είναι να γυρίζουν συνεχώς την μπάλα και γενικά είναι μία ομάδα που δεν την αντιμετωπίζεις εύκολα» δήλωσε αρχικά ο τεχνικός της Ζαλγκίρις Κάζις Μακσβίτις.

Και πρόσθεσε: «Εμείς θα πρέπει να τους περιορίσουμε την κίνηση της μπάλας και να περιορίσουμε τους ψηλούς τους κάτω από το καλάθι. Οι ψηλοί τους δεν σκοράρουν μόνο και παίρνουν ριμπάουντ, αλλά επίσης πασάρουν καλά. Θα είναι ένα δύσκολο ματς, αλλά εμείς δεν θα πάμε να παραδοθούμε, καθώς έχουμε προετοιμαστεί για να προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη».

Για την αποδέσμευση του Ναζ Μήτρου-Λονγκ και εάν αυτό συνέβη λόγω του ενδιαφέροντος της ελληνικής ομάδας, εξήγησε: «Δεν μπορώ να σχολιάσω μία πληροφορία που δεν γνωρίζω, αλλά ενδεχομένως αυτό να τον έκανε να λύσει το συμβόλαιό του. Ωστόσο, αυτό που μπορών να πω για τον Ναζ είναι ότι πρόκειται για έναν καλό παίκτη, έναν καλό συμπαίκτη που δουλεύει σκληρά μέσα και έξω από το παρκέ και ένας καλός χαρακτήρας. Δεν είναι θέμα ότι δεν ήμασταν εμείς ικανοποιημένοι μαζί του ή εκείνος με εμάς, λόγω του τρόπου παιχνιδιού. Είναι κρίμα που λύσαμε τη συνεργασία μας».

Όσο για τον Ίγκνας Μπραζντέικις, επισήμανε: «Δεν έχει ξεκινήσει καλά στη σεζόν, ενώ όταν αποχώρησε από εμάς δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο είχε ακόμη έναν τραυματισμό και το να βρεις ξανά τον ρυθμό σου δεν είναι εύκολο. Ειδικά, όταν πηγαίνεις σε μία νέα ομάδα. Ο παίκτης χρειάζεται χρόνο να προσαρμοστεί. Αλλά, πιστεύω ότι θα προσαρμοστεί, θα βρει τον ρόλο του και αυτό θα κάνει καλό τόσο σε εκείνον, όσο και στην ομάδα του».

Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Βαλένθια και όλη τη δράση της Πέμπτης